icon

Drahšia sedačka z druhej ruky verzus lacnejšia nová

hruska91
12. nov 2021

Ahojte potrebujeme autosedacku pre dve deti (1rok a 2,5 roka = 9kg a 13kg) a nás rozpočet je obmedzený (spolu cca 200€) Odporúčali by ste skôr kupit od ruky drahšiu sedačku britax rozmer king II a maxi cosy tobi (máme takú možnosť) alebo skôr čisto nové no značka lionelo alebo caratero
Ďakujem

tessa2299
12. nov 2021

@hruska91 ak su tie z druhej ruky zachovale, tak by som kupila tie. Budu pre deti aspon pohodlnejsie.

anjelicek26
12. nov 2021

Pokial vies od koho su a ze su neburane, tak asi ber s druhej ruky... caretero, lionelo, prechadzaju crasch testami len s nudze cnost, tie naroky su tam zufalo nizke a sedacka prejde...

mariejenka
12. nov 2021

Ja som kúpila z druhej ruky kvalitnu,neburanu to bola podmienka,romer king za 80€, aj ked potah bol čistý, šupla som ho prať,a popruhy som presla parnym čističom 👍

dkethe
12. nov 2021

Novu a ak z druhej ruky, tak od znameho. Je riziko starnutia materialov, a 5r sedacku by som uz nechcels

evkamotka
12. nov 2021

Zavisi kolko ma ta pouzivana rokov a kolko rokov ju chces pouzivat este ty. Pozor na zivotnost a unavu materialov. Co sa tyka lacnych znaciek, osobne by som na to nemala zaludok posadit dieta do takej... Urcite nenaskrabete viac eur?

bubinko1506
12. nov 2021

Asi by som vybrala skor drahsiu, kvalitnejsiu z druhej ruky. Akurat treba naozaj dat pozor, ako dlho bola pouzivana, ci nebola burana a pre mna by bolo kriterium aj nefajciarske auto. Idealne, ak poznas osobne toho, kto ju predava. Z tych no name znaciek mam obavy, nekupovala by som ich.

any_soj
12. nov 2021

@hruska91 my máme z druhej ruky, chceli sme protismernu pre trojročák, s isofixom, bolo to pre nás dôležité. Či je poškodená sa dá vidieť, niekto kto aspoň trochu rozumie, nám pozeral manžel - pod poťahom.

hruska91
autor
13. nov 2021

Tak nakoniec sme po odporúčaniach priplatili a kúpili čisto nove petit and Mars prime II pre obidve. Snad sme neprehlupili…

evkao
14. nov 2021

@hruska91 no za mna ste prehlupili, tato sedacka je v smere jazdy, dat rocne dieta do smeru jazdy je cisty hazard, ale vase rozhodnutie

hruska91
autor
14. nov 2021

@evkao áno čítala som že aspoň do 15 mesiacov v protismere tak ostane zatiaľ vo vajíčku a potom ani do ten petit and mars

evkao
14. nov 2021

@hruska91 aj 15 mesiacov je na jazdu v smere dost malo, ideal je aspon do 4 rokov

luci310
14. nov 2021

@hruska91 lacnejšiu novú

panda21
19. nov 2021

@hruska91 no to radšej ten britax, ktorý ma aspoň doplnkové testy ako túto, ktorá ledva prejde základným testom.