icon

Je lepšie kúpiť autosedačku 9-18 kg alebo 9-36 kg?

tini
10. okt 2007

Mamicky, ja mam sice este len 7 mes. mimco, ale pomaly uvazujem o kupe novej autosedacky, pretoze z vajicka vyrastame. Zaujima ma vas nazor a skusenosti, je lepsie kupit 9-18 kg alebo hned 9-36 kg? V 'babatkach' to este nie je velmi aktualna tema 😀

lucenek
26. mar 2011

@pepek007 tak názorově jsme nastejno, plně souhlasím, ale záložní u rodičů....to by snad neměl být problém.Kdybychom měly my dvě auta tak sedajdu přehazuju

pepek007
26. mar 2011

AHojky holky,

taky začínám pomalu ale jistě řešit větší autosedačku a u nás v jednom baby shopu mi už při koupi té co máme - Romer 9-18 kg takovej moc sympatikej mladík poradil proč koupit nejprve 9-18 a musim mu dát zapravdu. Našla jsem i na netu článek k tomu vhodný, tak jen pro vás maminy, co řešítě váhy versus jakou autosedačku 😉 jinak já za sebe můžu značku Romer jedině doporučit a z mojí rodinný zkušenosti můžu 100% potvrdit, že při autonehodě kdy bylo auto obrácený na střeše, tak se prckovi vůbec nic nestalo jen byl v šoku ale to co se o nich píše, tak je pravda 😉 nešlo o mýho prcka ale o sestřenice dcerku nyní necelé 2 roky 😉

pepek007
26. mar 2011

@lucenek jj my taky když dáváme prcka rodičům nebo jedeme manželovo autem a ne mojim, tak tuhle jednu naší jen přehodíme a pohoda 😉

musko
27. mar 2011
musko
27. mar 2011
achina
27. mar 2011

Holky, moc diky za typy, jste zlaty ! 😉
Vcera jsem si dala praci a projela internet, mimibazar i jine, a s touto vahovou kategorii je to dost bida. Ale uz jsem aspon chytrejsi a vim, co mam hledat.

@musko diky moc, ale ja budu koukat spis asi po te Evolve nebo Storchenmuehle. Nebo kdyz bude nejhur, tak koupim MC priori, ta se da sehnat do 1500,-.

Jen me ted jeste napadlo, co se tyka instalace do auta, potrebuju, aby to bylo jednoduche, nasi ji urcite mit v aute nebudou, jen kdyz prijedu, tak kdyz ji tam budou davat, aby se u toho chudaci nezapotili. 🙂 Mate s temito dvema zkusenosti?

blanka.k
27. mar 2011

@achina
@lucenek Máme nové auto, koupené v klasickém autosalonu, s "lepší výbavou", vyrobené 2009 (model z roku 2005) a Isofix nemá 😉 takže bych se na to , že to mají všechna nová nespoléhala, pozor na to 😉

nanika
28. mar 2011

@achina evolva sa pripina tak, ze sa zdvoji pas a na chrbte ma dve oka, cez to sa to prevlecie a zacvakne. Ked uz nema vlastne pasy, klasika, len sa dieta prepase so sedackou a zacvakne. Uz som tu na fore ale zazila, ze sedacke bol kratky pas :( A jedna zlata babenka ju tak velmi chcela, ze ked ju kupili a nezacvakla ju, tak si vybavili vacsi pas do auta 🙂
To STM je uzka sedacka, mna teda nejak neoslovila, ale ako nahradna sedacka ok 🙂

kejtty
28. mar 2011

@nanika ta zlata babenka som jaaaaaaaa 😀 😅 😉
@achina kvoli Evolve sme si zohnali dlhsi pas na autovrakovisku (do fabie)... 😎

achina
28. mar 2011

Holky, to jsou teda veci !! 😉
Ja bych Evolvu chtela asi nejvic, vzhledem ke vsem doporucenim a spokojenym uzivatelum. Ale nikde v bazarku jsem ji nenasla a ta z Kosic, cos mi nanika doporucila, je pro me nedostupna, z Bratislavy jeste mozna ano, ale Kosice jsou sakra z ruky ☹ Mam predbezne vybranou STM, ale uvidime, treba se jeste neco objevi.

00matula
28. mar 2011

ahojte, ja mam 7 mesacnu dcerku a ma 11, 3kg 🙂 a 73cm... kupila som obycajnu autosedacku 9-36kg za 46 € a som spokojna- mala tam nieje natrieskana ako vo vajicku a ak nahodou po 5 rokoch abo menej abo viac bude zla,kupim novu . Ak by boli tie lacne autosedacky az take nebezpecne aby ste odporucali len sedacky za 200€ tak asi by tie lacne zakazali predavat, albo este lepsie vobec by ich nepovolili na predaj...to vsetko je vacsinou len znacka...kazda si kupte sedacku taku, aka sa vam paci, a na aku mate financie. Nenechajte sa ovplyvnovat. Vacsinou kazdy odporuca bud to, naco nema peniaze, alebo to s cim nieje spokojny-moj nazor

nanika
29. mar 2011

@00matula dakujeme za nazor 🙂

evaviki
29. mar 2011

@00matula predovsetkym by som sa riadila testami na bezpecnost pri havarii.. nie je to tak davno, co som videla obrazky z havarie, kde chlapcek (v nie zrovna idealnej sedacke) pri naraze vyletel aj so sedackou a zomrel.. clovek minie kopu penazi na blbosti typu kava, alkohol, cigarety, casopisy a pod.. namiesto toho by mal tie prachy investovat do bezpecnej sedacky, co je to 200 eur za zachraneny zivot...

bihan
29. mar 2011

Sedačky v smere jazdy sú pre dieťa do 1 roka nevhodné. To, že sedačka spĺňa technickú normu, neznamená, že má aj crash testy. Technická norma supiny 0/0+ ukladá zhruba toľko, že dojča do 13kg musí byť prepravované v poloľahu, chrbtom k smeru jazdy a ak sa nedá vypnúť predný air bag, tak len na zadnom sedadle.

nanika
29. mar 2011

Preto som len slusne podakovala, lebo by som toho pisala na strany a myslim, ze by to aj tak nebolo platne. Ja sa vobec nehanbim, ze Ema ma Britax first class plus a Oli Britax Evolva 🙂 A kedze som spokojna, nikomu ich teda nechcem ani zdaleka vnucovat, ci vynukovat 🙂
@evaviki ako pises, kamoska vozi decka v 10 rocnych, alebo hypermarketovych sedackach ale na korcule znackove a podobne peniaze maju, pre mna su priorita deti, zabit sa mi deti v aute, nemala by som uz dovod zit :(
@bihan ano, vystihla si to uplne presne, vyrobcovia nie su kontrolovany absolutne, ak by boli a museli by byt testovane, tak by nemali taky biznis a prestali by sedacky vyrabat 🙂

00matula
29. mar 2011

@nanika ty pises okrem ineho , ze vyrobcovia nie su kontrolovany....no jasne, takze podla teba si kazdy vyrobca moze len tak vyrabat vyrobky mirnix-dirnix-dovol aby som sa ti zasmiala. To ze kamoska kupi radsej kvalitne korcule sa nedivim...na korculiach su deti asi castejsie ako v sedacke...a vobec, videli ste tie crash testy???? Tie si daju platit len znackovy vyrobcovia aby sa im tovar predaval...
@bihan akoze podla teba, mam teraz cakat kym mi mala pribere 3kila aby som ju odviezla v sedacke, hm? bohuzial, do vajicka 0-13kg sa mi nevlezie...
@evaviki nefajcim, nepijem, kavu si dam obcas...a ozaj, ty si videla havarku, kde bolo dieta v sedacke ktora stala 200 a viac € ???

bihan
29. mar 2011

@00matula áno, videla som crash testy, autosedačku používame prakticky každý deň a v liezlo sa mi do nej 2,5ročné 15 kilové dieťa, takže u mňa argument "malá sa mi tam nevprace" absolútne neobstojí. 😉
A pre dieťa do roka je sedačka v smere jazdy nevhodná kvôli jeho fyziológii.
Reklamou sa ovplyvňovať nenechám, ale tie ADAC videá hovoria samé za sebe.. skús si nejaké pozrieť na youtube, možno pochopíš.

mirka285
29. mar 2011

@00matula nehnevaj sa ale ty povazujes autosedacku neviem akeho vyrobcu,ale podla ceny nic moc navyse kategoria od 9-36 kg za bezpecnu?mne nevoni nic co sa vyraba na vela vela rokov,ta sedacka sa ti rozpadne skor ako tvoja dcera bude mat 20 kil nie to este 36 😕 prepac,ale musela som ti to napisat,je jasne,ze nie kazdy si moze dovolit drahu sedacku,ale ak by som si uz vyberala lacnejsie tak urcite kategoria 9-18 kg..som zvedava kolko ti vydrzi potah,aby si nakoniec nemusela kupovat tri lacne a ja budem mat stale jednu drahsiu 😔

desszi
29. mar 2011

My mame Maxi Cosi Mobi - kategoriu 9-18kg, je to typ autosedacky, ktory sa montuje len v protismere jazdy. My sme sa po dlhom zvazovani rozhodli pre tuto, sme s nou maximalne spokojni, je pevna, lahko sa montuje (zvazovali sme medzi touto a BeSafe, ale ta druha ma zlozitejsie montovanie), pohodlna a to bolo dolezite, kedze mame velmi vysokeho synceka. Je vhodna aj do skodoviek, co bolo tiez dolezite, pretoze v rodine mame vacsinou skodovky 🙂 Nehovorim, ze znacka a cena su stale zarukou bezpecnosti, ale my sme sa v tomto pripade rozhodli zainvestovat. Je to mozno ako porovnat skodovky s mercedesmi - obe su bezpecne, ale ked pride k nehode, tak feliciu zosrotuje ako konzervu a mercedes vydrzi trosku viac. Ja si myslim, ze konstrukcie u tych nakladnejsich sedaciek su zato pevnejsie. To je moj nazor.
Na margo cien, maminky, my sme kupovali tuto nasu sedacku z polska, pretoze vysla o viac ako 100 eur lacnejsie ako keby sme ju kupovali priamo od svedskeho vyrobcu. Takze odporucam pobrazdit stranku www.dino.sklep.pl, da sa s nimi komunikovat v anglictine, su velmi ochotni, my sme mali aj predstavu aku farbu chceme, o vsetkom nas mailom informovali a skutocne ich mozem len odporucit. Mozno aj ta Vasa autosedacka bude u nich o nieco lacnejsie. Postovne je skutocne zanedbatelne, bolo tusim okolo 16 eur.

evaviki
29. mar 2011

@00matula ja netvrdim, ze drahe je kvalitne.. aj drahe sedacky maju zle crash testy.. a sedacku tiez pouzivam takmer kazdy den, pravidelne cestujem medzi prahou a bratislavou s malym, su to cca 3 hodiny jedna jazda a D1 je priserna, takze kvalitna sedacka pre mna je dolezita. radsej by som nejedla a chodila v handrach.. mimochodom, kto ma na auto, ma aj na sedacku.. skus napisat znacku a typ sedacky, pozriem sa, ci ju nenajdem v testoch.. malu by sa mala stale vozit vo vajicku, limity su 9 kil a minimalne 9 mesiacov.. to, ze trcia nozicky je ok, nesmie pretrcat hlava..

@mirka285 rovnaky nazor mam aj ja, tiez mame sedacku 9-18, podla mna je to lepsie ako 9-36kg - to sa mi zda ako moc velky rozsah.. ale tusim 9-36kg je jedna super, kiddy, ale nie som si ista..

tatiana1985
29. mar 2011

ahojte, tiez potrebujeme kupit novu sedacku...a 95stran citat ☹ ☹
viete mi poradit strucne v bodoch na co sa pri kupe zamerat?
prip. nejake vlastne postrehy ...dakujem 🙂 🙂

evaviki
29. mar 2011

@tatiana1985 9-18kg, bezpecnostne testy, lahko pratelny potah, upevnovanie do auta a skusenosti ostatnych 😀 a takisto, ci chces s isofixom, alebo bez..

nanika
29. mar 2011

@00matula tie korcule si kupil kamoskin manzel, takze deti si ich velmi neuzili 🙂 A stali ako dve kvalitne sedacky, je to otazka priorit 🙂 A vies este ake mam priority? Nerobit druhym to, co nechcem aby robili mne a nekazit druhym den. A z teba mam ten pocit, ze dnes mas chut ho par ludom pokazit. Precitaj si pravidla fora. S tymto som s reakciami na teba ako osobu skoncila, prajem pekny nicim a nikym neruseny slnecny den 🙂

nanika
29. mar 2011

@tatiana1985 ako evaviki pise, plus cenu, aku chces maximalne zaplatit. Aka je dlzka a vaha Nelky? Na ake ucely budete vyuzivat sedacku, sporadicky, kazdy den, dlhe trasy, kratke trasy? Vlastne pasy, ci pultik?

tatiana1985
29. mar 2011

@nanika no ja som myslela ze kupim tu 9-36 😒 cenovo nejaky stred ..
mala ma cca 75cm a 9kilo... vyuzivat sa bude nie kazy den, trasy dlhe ,kratke ako kedy...

@evaviki 🙂 isofix? 😅 😅

evaviki
29. mar 2011

@tatiana1985 ak chces 9-36 kg, tak si pozri Kiddy.. i ked cenovo tiez asi pekna palka, ale dobre testy..
isofix je taka konstrukcia, co sa pricvakne do auta a na to sa zacvakava sedacka, takze ju neupevnujes pasom.. ale neviem, ci kategoria 9-36kg ma isofix.. aspon ja si nespominam na ziadnu..

tatiana1985
29. mar 2011

@evaviki inak sa opytam... citala som asi 2-3 strany dozadu, a nejako vacsinou pada nazor, ze 9-36 nie...
preco nie? 😒

nanika
29. mar 2011

lebo 9-36 mas od 9 mesiacov do 12 rokov, takze niekde bude velkostna zrada. Nie niekde, ale pri detoch, ktore su mensie. Zhodli sme sa, ze 9-36 je ok asi tak od roka a pol, ak skor, tak len kratke trasy, smer obchod, lekar a tak. Pre malinke deti si ju teda predstavit neviem. Ja hovorim o Britax Evolve. Myslim, ze ked sa bavime okolo ceny 200 Eur, ak nemas isofix, tak ta nebudem trapit, ze tie su radovo asi o 100 Eur drahsie 🙂 Jasne, ze je lepsie ist do 9-18 a neskor do 15-36 z dovodu, ze 9-36 su velmi malo sklopne a pokial ratas s dlhsimi trasami, pri rocnom dietatku ti to polohovanie bude chybat.

evaviki
29. mar 2011

@tatiana1985 kvoli velikosti sedacky.. aby tam mohlo byt mensie dieta, tak je tam kopa vycpavok, tie potom postupne odstranujes.. a presne kvoli rozmerom su aj menej bezpecne. Pokial to chces na kratke presuny a nie caste pouzivanie, tak by mala stacit aj ta 9-36.. ale napr. kiddy stoji cca od 6000 Kc (co je asi 230 eur). pozrela som par sedaciek na dteste, kategoria 9-36 ma iba 4 dobre (velmi dobre hodnotenie nema ani jedna) a z toho su tri kiddy a jedna je cybex.. a vsetky stoja +- rovnako