Je podsedák pre 5-ročné dieťa bezpečný?
Ahojte, chceme ku starkovcom jedným i druhým kúpiť podsedak, lebo prehadzovat tie sedačky je zdlhave a hlavne teraz ako začínajú už pravidelne ku nim chodiť, a ešte sa zvykne stať, že im ich zabudneme vybrať a podobne. Jedno dieťa má 5r a 22kg cca a mladšie má 4r a cca 17kg. Myslíte, že je to este hlúposť? Vo mne sa bijú pocity, keďže kedysi sa nepotrebovali žiadne sedačky nič 😀 aj keď bolo na cestách menej blbcov to je pravda. Ďakujem za vaše postrehy.
@saxana000 to nie ze nepochopia. Len nie každý je premotivovany. Normálne sa Vás človek spýtal, ale idete si len svoje. Neberiete do úvahy príklad ako písala aj pani vyššie z autobusom a tak... A dnes nie si v bezpečí ani na chodníku. Takže prepáč, ale mne to je vtipné, že ste také precitlivene. Končím túto debatu, lebo zase ste sa tu stretli. Dik za názory...
@kris_tin257 zase nepreháňaj..
@kris_tin257 tak počítala som, že sa na mňa vrhnú, čo som to za mater... ale tak to je tým 21. storočím 😀🙂 kľudne si urobte popcorn na môj účet. 🙂🙂
@qwer2019 ja som napisala ze autobusom nechodim a bezpecnost je u mna vzdy na prvom mieste... ak je ochrana zivota a zdravia mojich deti u niekoho premotivovanost nech sa paci. Viacere sme sa zhodli ze mas deti prilis male na to aby boli v podsedakoch. Zariad sa ako uznas za vhodne
https://autosedacky.heureka.sk/nania-befix-sp-l...
my mame u starych rodicov nieco taketo.... tiez len po meste jazdia. da sa to potom prerobit aj na podsedak.
@qwer2019 och mne nerobí dobre to vôbec čítať, sa čudujem že máte energiu sa tu naťahovať 🙈
Zo zakona ich mozes na podsedak posadit. Pokutu nedostanu. Len aby si si potom nevycitala tych par usetrenych eur.
Ahoj, z Tvojich odpovedí je zrejmé, že si sa už rozhodla. Kúp, o čom si na 100% presvedčená, že je v záujme Tvojich detí.
Radsej by som kupila pouzivane autosedacky kvalitbej znacky z druhej ruky (nie vsetci na tom potrebuju zarabat,predavaju aj lacno)ako podsedak Podla mna podsedak nie je avsolutne vhodny pre takto male deti.Preletia pasom ako handrove babiky keby sa nieco nedajboh stalo.
Och az teraz citam tvoje nazory a prezentovanie potreby bezpecia deti v aute ako premotivovanost a precitlivelost a dokonca ides porovnavat casy ked nas vozili rodicia v embeckach a starych skodovkach,ktore ledva vyprdli 60km/hodinu so sucasnymi autami a ich silou.Nikdy nedokazem pochopit ludsku hlupost a verim,ze tvoje deti na tvoje nazory nikdy nedoplatia vlastnym zdravym ci zivotom.X krat som povedala,kludne budem vozit dieta v kociku za 200 eur,ale autosedacka musi splnat vsetky poziadavky ADAC testov,lebo ide o zdravie a zivot dietata.Nepredpokladam ze cies co su to ADAC testy,tak si skus pozriet videa na youtube,co sa deje s telickom dietata pri roznych znackach autosedaciek.Mas to tam uplne autenticke.A skus mi povedat ze som premotivovana.Nedokazem si mat 4-5 rocne dieta v podsedaku.Nemyslitelne.
@qwer2019 nuž,ja som používala pre svoje dospelácke sedačky,aj keď sa to ešte nemuseli a až do veku,kým sa zmestili,mladšia mala tuším 12 a áno aj môj otec mal v aute sedačky a nie podsedaky. Malý bude mať 11 a ešte veru sa podľa mňa dlho zmestí. Ani by som nerozmýšľala a naozaj nepotrebujem mať niekde príkazom dane,aby som si chránila deti. Mať teraz malé dieťa,sedí v protismere do tých 128 CM,čiže približne do šesť rokov.
Ja neviem autorka prečo označuješ ženy ktoré ti tu rádia za premotivovane, veď pozri crash testy a rozhodni sa sama

@qwer2019 áno, môžeš. Dokonca aj na bicykli, chodniku, či doma na schodoch..
Ale tu ide o zníženie rizika!!
Pozri, tvoje deti, tvoje rozhodnutie.
To je všetko, čo ti k tomu napíšem.