icon

Joie Stage - spokojnosť

sanny2993
30. mar 2022

Ahojte. Ako ste spokojný s autosedačkou Joie stage 2020? 🙂

Strana
z2
lusyc
1. apr 2022

@panda21 ano viem o nej, len mi prišla nezmyselná, keď bocnice idú dole.
Vždy utahujem pásy tak, že ich ma celkom tesné, ja ani neviem ako sa jej to podarí tie rúčky povytahovat.

evaachesa
1. apr 2022

@sanny2993 odporúčam kúpiť cez detivaute.sk a máš potom nárok na bezplatnú konzultáciu s nastavením sedačky🙂

panda21
1. apr 2022

@evaachesa pani Zuzka je anjel, vždy chodíme pre sedačky 200km do BA a vždy s ňou rada pokecam ❤️

panda21
1. apr 2022

@lusyc idú preč iba plastové časti aby sa zúžila, je tak konštruovaná, na bezpečnosti jej to neuberá, Besafe je jedna z najbezpečnejších značiek, ktoré prechadzaju nejprisnejsim testom na svete.
A kde jej začínajú tie pásy? Hlavovú opierku ma kde?

evaachesa
1. apr 2022

@panda21 tiež máme od nej sedačku a super poradila aj následne s inštaláciou ☺️ veľmi zlatá pani a hlavne skutočný odborník 😎

lusyc
1. apr 2022

@panda21 hlavovu opierku ma najnizsie, lebo je malá. Pásy idu od pliec dole

panda21
1. apr 2022

@lusyc a je v smere jazdy?

carduelis
1. apr 2022

@panda21 zaujala ma ta besafe izi flex, o kolko je uzsia? My mame skodu Fabia 2013, vzadu axkid minikid a o chvilu potrebujeme dalsiu, ale tak, aby som sa k nim zmestila. Teraz je tam cybex aton m a zmestim sa tam tak akurat, alebo predat minikid a kupit 2 joei steadi? Deti su chude, 3r 100cm 13kg, 15m 76cm 9 kg, vpredu sa neda vypnut airbag

evaachesa
1. apr 2022

@lusyc veď daj foto ak môžeš ako je tam dieťa zapnuté za jazdy.

nmhc
1. apr 2022

@evaachesa mňa by zaujímalo fotka ako sa má dať správne pás keď zaistujeme sedačku. Lebo mám pocit že to máme zle 🤷. Nás má 2r 4m ale je v smere jazdí už lebo je dlhý a kopal do sedadiel už od 18m asi

panda21
1. apr 2022

@carduelis čiže vzadu máte Minikid s 3rocnou a potrebujete pokračovaciu po vajíčku? No ja by som tú protismerku nemenila, nech sa využije 100%. Akože ideál dať dozadu zrkadlo a ty dopredu. Prejsť z axkid na steadi není moc šťastné riešenie vzhľadom na výšku staršej. Airbag nevedia vypnúť ani v servise?

panda21
1. apr 2022

@nmhc čo sa ti zdá na nej zle? Išli ste podľa návodu na YouTube? Ale ten smer je teda nešťastný, máte kúpený aspoň stupacik na nôžky? Keď v smere jazdy visia, tak sa zaťažujú kolená, a je vyvíjaný tlak na chrbticu vďaka váhe nôh.

carduelis
1. apr 2022

@panda21 mame vzadu zrkadla, problem je len ten, ze mladsia dcera odmalicka vresti v sedacke az sa zachadza a zastavuje dych a tak sa proste neda cestovat :( cize na dlhsie cesty som vzadu s nimi. A ano, vzadu je minikid s 3r synom, akurat sa uz zacina stazovat ze ho bolia nohy/trpnu, ma ich pokrcene a to je uz sedacka na kraji sedadla. Inak je super a on v nej rad sedi, nevadi mu protismer. Potrebujeme pokracujucu po vajicku, ale myslim ze niekolko mesiacov este bude vajicko dobre. Na to vypnutie airbagu sme sa pravdupovediac nepytali.

evaachesa
1. apr 2022

@nmhc hmm neviem presne čo máš na mysli. Návod ste poriadne preštudovali? Ak si myslíš že to nemáte dobre nastavené, tak v takom prípade by som dieťa do sedačky určite neposadila. Radšej sa choď poradiť do obchodu kde predávajú konkrétnu sedačku, alebo daj foto a baby čo ju majú isto poradia. Prípadne ešte môžeš skúsiť aj v skupine tu na MK Vyberáme bezpečnú autosedačku.
No ale ešte je veľmi malý, ja by som ho vrátila do protismeru. Môj 2,5r. sa už tiež dotýka nohami sedadla. Chvíľu si pokopkal a hotovo...tešil sa že dotiahne 😅

nmhc
1. apr 2022

@evaachesa išli sme podľa návodu na sedačke, nevravím že je zle len mám pochybnosti ale to je asi moja zlá vlastnosť. Skúšali sme sedačka nepláva po aute je pevna. Malý je v sedačke cca 5x do mesiaca keďže muž využíva auto do práce. No môj si kopkal keď mal 18m teraz by tie nohy mal hore na opierke je veľmi dlhý totiž na svoj vek, má sice 2,5 ale vyzerá na 4rocneho ...takže aj keby som chcela, v tom protismere už mu je nepríjemné. A keďže žijeme daleko od rodiny a naše trasi sú maximálne 10km- 4x do mesiaca možno niekedy ani toľko, tak ho máme v smere jazdy

panda21
2. apr 2022

@carduelis možno sa tento plač zmení po prejdení na pokračovaciu, že bude viac vidieť. Neskúšali ste ho posadiť do minikid či sa to nezlepsi? Staršieho by ešte viacej boleli v smere jazdy, tŕpli by mu, odkrvovali, tlačili by mu váhou na chrbticu. Skúste ešte zbehnúť do servisu, niekde to vedia napojiť na diagnostiku a vypnúť tam.

lusyc
2. apr 2022

@panda21 áno v smere jazdy. Tým, ze si vyvlieka tie ruky, mi príde protismer bezpečnejší.
Odfotim, ked bude v aute.

panda21
2. apr 2022

@lusyc ak je v smere jazdy tak by pásy mali začínať v úrovni ramien alebo tesne nad. V protismere majú začínať v úrovni alebo tesne pod úrovňou ramien.

evaachesa
2. apr 2022

@nmhc a myslíš že je mu to nepríjemné keď si vykladal nohy a kopkal? Nevidím na tom nič čudné 😃 Deťom je zvyčajne pohodlnejšie keď si tie nohy môžu vyložiť ako im je príjemné. Ako bude dieťa rásť, tak je normálne že bude mať menej priestoru a bude si ich krčiť a vykladať.
V tomto článku to máš všetko krásne vysvetlené spolu s fotkami ako si deti tie nôžky vykladajú.
https://www.centrumautosedacek.cz/goldim-blog/p...

evaachesa
2. apr 2022

@nmhc
@lusyc
Ak už nechcete riešiť protismer, tak aspoň deťom dokúpte podložku pod nohy nech sa im neodkrvujú 😏
https://www.detivaute.sk/kneeguard-kids-podnozk...

nmhc
2. apr 2022

@evaachesa áno vidím že mu to vadí keďže bol nervózny a od nervov tie nohy už trieskall a plakal. Ja si myslím že každý rodič si pozna svoje dieťa 🙂. Jedno je odporúčanie a druhé skutočnosť. To isté ako keď odporúčajú hračky od 3 rokov a zvládnu to niektoré už aj 1,5 ročné. Nie vždy sa bohužiaľ dá držať "tabuliek" lenže to neiktorym človek ťažko vysvetlí keď nevie o co ide. Verím že ani tebe nieje príjemné keby že sedíš a máš nohy skrčene a tlačis ich dajme tomu o palubnú dosku. Takže nie vždy treba silou mocou človeka nútiť na jednu vec lebo tak by mala byť. Ďakujem za odporúčanie na tu podlozku určite to pozrieme.

evaachesa
2. apr 2022

@nmhc ok ale prirovnávať hračky s autosedačku, ktorá má zachrániť život je trošku mimo. Tu ide hlavne o to, že ak naburate, tak ťa sedačka má čo najviac ochrániť dieťa. Bohužiaľ dieťa okolo 3 rokov ešte nemá spevnené stavce a to je práve problém sedenia v smere jazdy. Ak synovi vadí ten priestor, tak treba sedačku trochu posunúť dozadu (v prípade že nie je na Isofix ale len na pásy). Náš 2,5 ročný má miesta dosť. Videla som ako napr tie Isofix joie ispin sú prirazene až k sedadlu... tak áno toto je dosť blbé a nevýhoda tých isofixovych len kvôli otáčaniu sedačky a pohodliu rodičov, čo je podľa mňa nepotrebná funkcia.
Tu to máš krásne zobrazené čo sa deje v prípade nárazu v smere a v protismere:

https://www.youtube.com/watch?v=sssIsceKd6U

To druhé video v prípade slabšej povahy radšej nepozeraj... skutočný príbeh 😒

https://www.youtube.com/watch?v=Q8gU9zzCGA8

Ja som zažila čelnú zrážku len v 40tke a poviem ti že mala som dosť. Krk a hlava ma boleli vyše mesiaca. Čo sa týka vykladania nôh, tak ja si ich automaticky dávam pod zadok alebo ich inak skladám aj v aute. Vždy sa ale po chvíli uvedomím a radšej ich dám dole ...v prípade nehody by som mala vážny problém a najskôr by mi ich dolamalo. Iné je to sedieť v protismere a mať ich vyložené. Tak ja len toľko...nemala som v pláne sa tak rozpisovať, veď som ti poslala len tip na tú podložku na nohy, no ale ok teda. Toto je môj názor. Radšej nech si dieťa chvíľu pokope do sedadla a pozlosti sa (s najväčšou pravdepodobnosťou to po chvíli pochopí, alebo po niekoľkých jazdách), ako by malo potom bojovať o život alebo o neho dokonca prísť.😒

sanny2993
autor
20. apr 2022

@panda21 ahoj pisem ti ss 🙂🙂

stevkabelanova
13. mar 2024

@panda21 ahoj viem že príspevok je starý hľadám recenzie čítam a chcela by s poradiť mám ročného syna cca10 kg okolo 80 cm je vo vajíčku maxi cosi ale už mi dvíha v ňom hlabu obzerám sa po autosedačka joie stages alebo joie steadi vo vajíčku bude cca ešte dva mesiace tak ktorú by ste odporucala aby mu zas ak vydržala čo najdlhsie

nmhc
13. mar 2024

@stevkabelanova choď na FB stránka deti v aute tam ti poradia...ja by som šla do ispin asi...ale záleží aký máš rozpočet. Ja mám stages po staršom...teraz je v nej mladší má 15m a 12kg m, do sedačky siel az teraz, tiež bol vo vajíčku maxicosi

sorayaardente
21. máj 2024

Zdravim a teda máte niekto sedačku joie stages 2020? Je na pás,nie na Isofix,myslíte,že to je rozdiel,že je niečo bezpečnejšie? Zvažujem kúpu ,len má trošku odrádza,že to je na pás a nie Isofix ,ďakujem

pralinka86
21. máj 2024

Mame stages na pas a ziaden problem. Ako sa priputala, tak je, nehybe sa

Strana
z2