icon

Lacnejšia autosedačka

27. feb 2023

Ahojte, prosim vas poradte ako vybrat autosedacku lacnejsiu, dcera bude mat 1 rok. Ma 10,3kg a 75cm. Ak sa da tak by som uz preferovala od 0-25. Radili mi aby sme nekupovali s velkym rozdielom vahy. Ale ak vyhovuje moze byt aj 0-36

babovka2321
27. feb 2023

Co znamena lacnejsia? Rozpocet?

autor
27. feb 2023

@babovka2321 pozarala som napr takuto za 94eu. Nieje to ziadna znama znacka 😏 takze takych 100eu

babovka2321
27. feb 2023

Toto rozhodne nie. Radsej chod na bazos, su tam aktualne 2 autosedacky joie stages 0-25 po 100€.

mima1608
27. feb 2023

To už skôr odporúčam kúpiť lepšiu značku z druhej ruky. Niektorí predávajú takmer nové kusy za polovičné ceny (alebo aj lacnejšie). Ja som tiež nechcela dať 200 eur za autosedačku, tak radšej ako hocijakú "lacnú" (lebo zas ani 100ka nie je málo), sme kúpili Cybex z druhej ruky - pani s dcérkou ju používala 2 mesiace a dala dole 120 eur z pôvodnej ceny.

petamich
27. feb 2023

urcite by som sa pri vybere autosedacky neriadila cenou ako jedinym parametrom, chapem, ze rozpocet nepusti, v tom pripade ako kocky vyssie radia radsej pod rukou ako kupit nekvalitnu a nie bezpecnu sedacku 🤷‍♀️

guiseppinka
27. feb 2023

Urcite nie do 36 kg... Nezabudni, ze sedacka musi byt protismerna a bezna cena cena je niekde okolo 300e... Naozaj radsej kup do 18kg z druhej ruky ako nejaku odveci znacku...

autor
27. feb 2023

Vase deticky dokedy jazdili alebo budu jazdit v protismere? Uz mi viaceri radili ze mame kupovat protismernu. Pytam sa iba kvoli nozickam, ako su pohodlne?

guiseppinka
27. feb 2023

Mas by este isiel v protismere, ale muz ho raz pretocil a to bolo teraz niekedy januar... V novembri mal.2 roky... Nohy su pohodlne. Oni si ich tam naskladaju. Skor je problem s tym, ked im visia. Pri jazde v protismere ide o to, ze krcne stavce nie su silne a pri prudkom naraze sa vedia zlomit a zabit dieta - skladanie sil, fyzika sa odrbat neda... Stredna menila tuto sedacku vo veku asi 4 rokov, aj to vahovy limit (do 18kg) splnala este v 5 rokoch, len je vysoka...

evaachesa
27. feb 2023

Syn má 3,5 a jazdí v protismernej autosedačke 0-25 Axkid Minikid. Nohy si vyloží na operadlo alebo zohne ako mu vyhovuje. Teraz má 14kg, tak predpokladám že do tých 6-7 rokov v protismere vydrží.
Najlacnejšia bezpečná protismerná sedačka je Joie Steadi. Verím že už tých 50e navyše sa niekde nájde. Prípadne pozri radšej kvalitnú bazárovu. Toto čo si sem dala, tak nad tým prosím ani neuvažuj. 🙏🍀https://www.maderna.sk/autosedacky-0-18-kg/auto...

evaachesa
27. feb 2023

@guiseppinka a prečo ho nedáte späť do protismeru keď vieš čo mu hrozí?

guiseppinka
28. feb 2023

@evaachesa uz ma 2 roky, nie rok. Viem, ze by este mohol byt v pohode v protismere, len pravdu povediac trochu ho sedacka podvihne a trochu vytrca hlava v protismere... On je aj dost vysoky a aj tazky, predpokladam, ze do jesene mu uz dobra nebude a budeme musiet prejst na 15-36 kg...

evaachesa
28. feb 2023

@guiseppinka má len 2 roky a teda je dosť malé na posmernú sedačku. Hlava trčať môže, kým netrčia uši. Pri autonehode by 2 ročné dieťa mohlo utrpieť ťažké zranenia alebo niečo horšie.

evaachesa
28. feb 2023

@guiseppinka vo mne rezonuje tento hrozný príbeh a mal by byť výstrahou pre všetkých rodičov. V dnešnej dobe už máme skvelé možnosti pre bezpečné vozenie našich detí a treba to využiť.

Nedávno som zachytila tento príspevok, ktorý zdieľal rodič, ktorý prišiel o dcérku pri autonehode. Nešlo o vysokú rýchlosť...keby sedela v protismere, s najvyššou pravdepodobnosťou by to prežila. 😢
V skratke: dievčatko malo 3,5 roka, 16kg a 105cm. Na odporúčanie jej kúpili pokračovaciu sedačku kategórie 3, 15-36kg v smere jazdy, značky Maxi-Cosi, ktorá je určená pre oveľa staršie deti. Dievčatko si pri tom silnom náraze zlomilo krčné stavce.😢
"Mohla žiť, ak by som vtedy vedel o protismernej autosedačke do 25kg. Pre mňa je už neskoro....ale pre vás nie."

It was terrible car accident with frontal collision between our Chevrolet Malibu( US market edition ) 2016 and Lexus GS 300 2009 , as result of police investigation of this car accident they did conclusions, that in the moment of hit between our cars , my speed was 35 km/h, Lexus’s driver - 55 km/h , 90 km/ h total hit speed …

AS RESULT OF CAR ACCIDENT , VLADA BRAKED HER NECK, she was sleeping in her Maxi-Cosi RODI XP fix , FF child car seats booster , that was installed by Isofix , she was fixed by standard 3- point car seat belt.
She was 3,5 years old , 105 cm height . 16 kg weight .

SHE DIED.

No one other seriously injures!!! Only fracture of the cervical vertebrae !!! She could live , if I knew about 25 kg RF seats in that moment … it’s too late for me … but it’s not late for you …

This booster was recommended to me by the seller . He told me about 15-36 kg 2-3 group seat , possibility to use from the height of 105 cm , good fabric material … but no one about VOLVO’S RF seats culture!!!

Axkid , Klippan , Joie, BeSafe,Britax (Volvo) MAX-WAY or Multi- tech (25kg RF seats )are not distributed in Ukraine, but you could find it in European markets!!!

For anybody how wants to share this information it is link below , which will send you to post on my FB page with possibility to share:
https://m.facebook.com/100002436962901/posts/37...

evaachesa
Autor odpoveď zmazal
evaachesa
28. feb 2023

@guiseppinka tu je ďalší smutný príbeh. :(

autor
28. feb 2023

Zienky dakujem za kazdu radu. Asi este chvilku usetrime na kvalitnejsiu alebo si popozeram v bazari. V kratkosti by mala byt protismerna a max do 25kg? Dieta ma teraz 75cm a 10,3kg

evaachesa
28. feb 2023

Áno určite odporúčam 0-25 a ostať čo najdlhšie v protismere. Prípadne napíš do FB skupiny Deti v aute. Tam ti poradia s výberom aj vzhľadom na sedadlá vo vašom aute. Dôležitý je totiž aj sklon sedadiel. 🙂

evkao
28. feb 2023

max do 25kg, ale taka, aby mala aj dobre vlozky