icon

Môže dieťa takto sedieť v autosedačke?

barborinkamisko
29. dec 2022

Ahojte mamičky 🙂
Otočiť alebo nechať tak ešte?

Strana
z4
bbebe
29. dec 2022

nechat tak, kludne si tie nohy moze aj skrcit 🙂 a dole bundu 🙂

bbebe
29. dec 2022

uz na foto s bundou vidno ze nema dotiahnute pasy. bunda sa pri naraze stlaci cize teraz ma uuuuplne mega povolene pasy. dat dole bundu a pasy poriadne zatiahnut

zuzkaa1991
29. dec 2022

@barborinkamisko kolko rocne je dieta? Zvlastne ze tak.moze mat nohy
Mojej bolo zle takze ona je vsmere jazdy od jedneho roka je pravda ze az sme necestovali kazdy den a dlhé trasy par minut po ceste.....

andreakotesova
29. dec 2022

Urcite by som ju uz pretocila. Ved ta poloha musi byt pre nu nepohodlna.

marca12
29. dec 2022

Otocit,toto je tak nebezpecna poloha pri naraze jej hnusne dolame nohy.

bbebe
29. dec 2022

ked bude takto male dieta v smere tak pri naraze mu zlomi väzy. dat dole topanky, bundu a dieta si tie nohy posklada aj dole

yanni
29. dec 2022

@marca12 no tak radsej dolamane nohy ako zlomené väzy a ista smrt.

mondolina
29. dec 2022

preboha 🤦‍♀️

yanni
29. dec 2022

@barborinkamisko co sa tyka noh, ano takto moze sediet a este veeeelmo dlho. Co sa tyka bundy, nie. Tu treba VZDY vyzliect. Dobre dotiahnut pasy. Medzi vatovanou bundou a pasmi/telom sa vytvara vzduchoprazdno. Pri naraze sa bunda strlaci a dieta ti z tych pasov moze vyletiet.

ahyt
29. dec 2022

@marca12 naopak,jizda v protismerne sedacce je nejbezpecnejsi Prokazano testovanim Dite takto muze sedet az do 36kg Samozrejme prislusna autosedacka.Druha vec je tedy sundat bundu a radne pripasat a usadit prcka.A ty nohy v pohode.Moje vnucka takto jezdi a je ji 6 let.A je v pohode.Rozhodne lepsi nez kdyz se sedi se svesenyma nohama dolu a dite nedosahne na zem

yanni
29. dec 2022

@andreakotesova Nie, nie je nepohodlna. Mozes sa spitst mojej 7,5 rocznej cery, co je pohodlne a co nie. V lete sme ju alo 125 cm pretocili do smeru jazdy a len nadava, ze co s nohami a chce spät do reboarderu (zial sa uz po dlzke nezmesti aj ked kg by tam mohla este sediet).

yanni
29. dec 2022

foto je moja.

ahyt
29. dec 2022

@mondolina a proc????

yanni
29. dec 2022

PS. sorry za chyby, men to tu furt na nejaku polstinu ci co preskakuje🙈

jaond19
29. dec 2022

Moj 7m (9kg) syn ma takto uz nohy a je z toho uplne nervny ze musi mat pokrcene nohy, no bude musiet vydrzat.... mate niekto foto ako mate v protismere starsie dieta ktore je sice vekom malé ale fyzicky velke?? Lebo ozaj mi je protisrsti davat do smeru jazdy rocné/ rok a pol rocné dieta, no ked vidim ako velmi syn rastie oproti predoslym detom tak neviem neviem :(

ahyt
29. dec 2022

@yanni super👍👍👍,takto jezdi moje 6.leta vnucka a 3.lety vnoucek

yanni
29. dec 2022

@ahyt Zial moja starsia sa uz nezmesti a uz sedi v Takata Maxi ale mladsia, 4 rocna, este tiez minimalne do 6-7 rokov bude sediet v protismere.

letfenixa
29. dec 2022

@yanni netrci jej hlava nad operadlom?

yanni
29. dec 2022

@jaond19 vid moje foto. key ho Fotocis aj tak bude nervacit. Cim bude starsi, tym to bude horsie, kede nohy sa mu budu dole hompalat a nebude vediet co s nimi. Pokym ho neotocis a nebude vediet ake to je, tak nebude ani protestovat. Lebo to nebude ani inak poznat. U nas bez kompromisu do 6tich rokov. Żeby boli extremne velke, kupovali by sa rad radom vähsie reboarderi. Uz su na trhu aj do 36 kg, napr. Besafe Stretch. Ono velmi zalezi aj na aute. Cim väcsie auto a väcsi vvnutorny priestor, tym lepsie. Potom sa da sedacka priputat s väcsim odstupom a väcsim priestorom na nohy.

dadka128
29. dec 2022

@barborinkamisko určite otočiť a dotiahnuť pásy, bunda nemusí ísť dole, určite nikto neposadí do studeného auta dieťa bez bundy, a nie vždy je možnosť vyhriat auto

yanni
29. dec 2022

@letfenixa ano trci. Pri pokracovacich sedackach ale moze, vo vajicku nemoze.

yanni
29. dec 2022

@dadka128 určitě neotočit. To dieta ma tak rok. Co tam chces otacat? Reborder maju dobry, üravdepodobne do 105 cm. Pokym sedia dobre pasy a zmesti sa trupom pod hlavik, tak nie je o com.

yanni
29. dec 2022
luliu
29. dec 2022

Hlavne by nemala mať bundu a nesmie pretŕčať hlava. Nohy zohnúť v kolenách. Sedačka je ok

bbebe
29. dec 2022

@dadka128 omg toto je rada teda.

yanni
29. dec 2022

@luliu v reboarderi uz moze hlava přetrcat. po vysku oči.

yanni
29. dec 2022
luliu
29. dec 2022

@dadka128 rada za milión naozaj, dieťa by nemalo v autosedačke sedieť v bunde, je to nebezpečné a otočiť? Najbezpečnejšie je mať protismernu sedačku najdlhšie ako je to možné. Chápem, že každý má svoj názor, ale rozdávať takéto rady, je chore

amonet
29. dec 2022

dieta protismer co najdlhsie, dole bunda a dotiahnut pasy. oni si tie nohy same daju ako im je dobre, to iba nas pohlad je ze nepohodlne

totatimeka
29. dec 2022

@dadka128 to že dieťa nemá mať v autosedačke bundu (respektíve hrubé oblečenie, alebo veľa vrstiev) je aj v návode ku autosedačke

Strana
z4