Môže dieťa takto sedieť v autosedačke?
Ahojte mamičky 🙂
Otočiť alebo nechať tak ešte?
Nikdy neboli moje deti v sedačke v bunde. A nikdy z toho neochoreli. A to ich mám tri. Vyzliecť bundu, alebo iné hrubé oblečenie, zapnúť, dotiahnuť pásy na telo a zakryť bundou. Sedačka aj tak z polystyrénu ktorý ako vieme sa používa ako izolačný materiál pri zateplovaní takže im je tam skôr teplo. Ak má dieťa bundu v tej autosedačke ani sedieť nemusí lebo z nej pri nehode aj tak vyletí ....
@makakova tak sa da este ta bunda obliect neopak ked sa dieta priputa
Stačí 5s na YouTube , zadať kľúčové slová a máme výsledok.....aj ohľadom bundy....aj ohľadom protismeru ....darmo sa tu hádať s niekym aký má názor , treba robiť tak ako je to bezpečné.....
@yanni noooo neviem si predstaviť dat decko do chladného auta len v tričku a pančuchách.. a ja v čiapke bunde ..😀 akože my robíme krátke trasy a fakt by sa mi nechcelo pri každom vystupovaní obliekať a obúvať viac detí.. a zas auto vychladne a potom zase dame do studeného auta vyzlečené... brrrrrr
@makakova ja vyzliekam bundu aj sebe neznasam soferovat v bunde mam pocit obmedzenia a nie dobreho vyhladu v krizovatkach. z mojho pohladu hladas vyhovorky tam kde niesu. vunda ani overal do sedacky nepatria, je to nebezpecne aj na kratke trasy. chodim s dcerou plavat mame to 10minut autom cez mesto a obe sa vyzliekame ked sadame do auta je to automatika a zvyk.ano tiez mam studene auto. mala ma max mikinu ja tricko. a nie sme chore
Ja decka vyzliekam z bund iba ak ideme na dlhu trasu, teda nad 200km... Lebo rano ideme 2 min do skoly, 4 min odtial do skolky a potom dalsie 2 do jasli s prckom a to by som len obliekanim zabila kvantum casu... Starsie maju velke sedacky, prckovi dotahujem pasy uplne na max, pokade ma pusti...
@guiseppinka tak mu ich dotiahni v tej bunde ....vyber ho von.....vyzlec....a daj ho tam znovu ...a uvidis ako to má dotiahnuté v skutočnosti....
Alebo si to pozri tu
@martinoocka Ja sa pýtam ze ci otočiť dieťa alebo ešte môže byť v proti smere a určite ho vyzliekam len táto foto bola narýchlo kedy sa dieťa dáva sedieť v smere jazdy ja som sa nepýtala ako ho obliecť
@martinoocka viem ako to ma, nie je to moje prve decko a na toto si davam bacha... Ma to uplne na doraz. Nenosi totizto hrubokanske bundy...
Bože ženy či sa vám chce tie deti vôbec dávať do sedačky ...veď ich tam teda ani nedajte keď sa vám nechce....načo vlastne v tej bunde tam ani byť nemusia. Veď na krátku trasu načo ? Veď autonehody sa stávajú len na dlhej trase tak to ich tam vôbec nemusíte pútať do tej sedačky.....
A dospelý tiež nemá mať bundu , pás keď nedolieha na telo tiež neplní správne svoju funkciu, človek sa vážnejšie zraní aj keď samozrejme nevyleti tak ľahko z pásov ako dieťa v sedačke ...
@barborinkamisko v protismere na byť najdlhšie ako sa dá. Kým je tá sedačka určená aby bola pri jeho váhe používaná v protismere tak určite ho tak mať....ak teda spĺňa váhu a hlava nepresahuje viac ako po úroveň uši....s nohami to nemá nič spoločné. V najväčších protismernych sedačkách môžu byť pokojne deti do 7 rokov...
@barborinkamisko pokial negrcka tak co najdlhsie👌
@guiseppinka to je jedno že niesu hrubokanske, staci štrikovany sveter . Ani ja nedávam do sedačky prvé decko takže viem, že keď to vyzleciem odrazu su pásy voľné, takže to nerobím....
@martinoocka dobre, ok...
@amonet ďakujem
@barborinkamisko my dospely mame pocit ze uz im neni pohodlno, ale oni si poradia. nepohodlne je mat zvesene nohy. ako keby si sedela na barovej stolicke s nohami len tak zvesenymi
@makakova ale prosim ta, keby aj zhodi. Kazde rano vozim syna do skolky autom, mam starsie 15rocne auto a viem ho na dialku vyhriat, v novsich to ide na 100%, usadim syna, prehodim deku, nastartujem a po chvili je v aute prijemne.
Zas netreba ist do extremu, ze mas dieta dat do sedacky v tricku a pancuchach 🤦🏼♀️ je zima, takze predpokladam, ze svojmu dietatu obliekas tricko, aj sveter a az na to bundu. A je v dlhych nohaviciach/teplakoch. Z bundy vyzliect a nechat dieta len vo svetri.
V bunde a priputane - je to iste, akokeby priputane ani nebolo. Xy videi a crashtestov, ako sa dieta uplne lahko vyvlecie z pasov aj bundy hoci len pri mensom naraze.
Ani my dospeli by sme nemali v aute sediet priputani v bundach
@barborinkamisko Ja by som ju otocila. Z rovnakeho dovodu preco sa nohy nemaju vykladat na palubnu dosku. To nie ze si nohy polame. To ju urve v bedrovych klboch.
Po prve bez bundy. To že niekto povie že bunda môže byť to ma naštudované 😂. Pri naraze dieta vyletí. V sedačke sa zohreje hned pripadne kupit vlozku z vlny a bude zo teplejšie rychlejšie. Dam deku alebo bundu na dieta (bundu vieš obliecť opačne, len ju položiť na dieťa alebo existuje pončo do autosedačky) Tiez nemam vzdy vykurene auto ale proste v bunde ho do sedačky nedam! Treba dvat na bezpečnosť a je jedno či dlha alebo kratka trasa. Nešťastie sa môže stať aj par m od domu. Ďalej dieťa si uloži nohy tak ako mu je pohodlné takže jir neotáčať. Ak by mu nebolo pohodlno tak si nohy skrči. Pre male dieta je najbezpečnejší protismer. Treba si pozret testy bezpečnosti, nehody a tak dalej. Ale treba mat dobre dotiahnute pasy, spravne oblečené dieta. Nestačí protismer a pasy na volno že ked das dole bundu tak sa ti tam dieta zmesti ešte raz. A prosim ta nepočúvaj hlupe rady ako moze mat bundu ako dat do smeru a tak dalej. Ak sa nedajbože niečo stane tak im pojdeš potom plakat? Keď oni chcu nech si vozia dieta ako chcu ale keďže očividne chceš dbať na bezpečnosť daj si poradiť.
@beata_k nepolame, lebo na fotke autorky je dieta v protismere. Tiez som si to vsimla az na druhy pohlad.
@martinaju toto s bundou som uz počula sú niekde viac info o tom? Super odpoveď ďakujem

A ako uložiť dieťa do auta do autosedačky ked ma na sebe overal?? To ho mam cele vyzliecť a posadiť do toho studeného auta?🤔