Môže dieťa takto sedieť v autosedačke?
Ahojte mamičky 🙂
Otočiť alebo nechať tak ešte?
@marca12 a v smere jazdy dieťaťu zlomí väzy. Detské kosti niesu dostatočne vyvinuté a pevne na to, aby zvládli takú záťaž pri búračke. Nastuduj si ty a aj zvyšné baby čo tu radia sprostosti čosi o bezpečnosti jazdy v protismere.
A autorka, daj mu dole bundu, dotiahnu poriadne pásy, ma ich brutálne voľné, akoby ani zapnuté nebolo
Otocit.v protismwre su deti vo vajickach,ked su este malicke.toto je nebezpečné a nepohodlne
@zorkahorka ak nevies co je bezpecne tak nerad a radsej si na youtube pozri nove crash testy
@zorkahorka nieco si o Tom nastuduj. Nerozširuj tu bludy.
@zorkahorka co? protismer co najdlhsie - je najbezpecnejsi a daju sa kupit aj sedacky pre vacsie deti a stale v protismere.
co je na autorkinej fotke nebezpecne? dieta je v protismere, ze ma nozky hore, nevadi, urcite sa po chvili samo trosku pomrvi a nohy da dole, podstatne je, ze je v protismere
@barborinkamisko zo skupiny na FB si fotku vymazala, kedze sa ti zrejme nepacili nevyziadane rady, ktore sa tykali bezpecnosti, takze ti to napisem sem - tvoja sedacka potrebuje na spravne upevnenie v aute isofix a top tether (pas top tether ta sedacka ma, musis mat aj auto, ktory tento sposob pripevnenia podporuje), takto ako je priputana momentalne a tak ako je oblecene dieta, je to velmi nebezpecne, v podstate sa bezpecnost blizi k nule - je super, ze sa chces poradit, aj v skupine by sa ti poradilo, ale kedze si prestala komunikovat a prispevok vymazala, nemali sme ti ako viac poradit a vysvetlit, co je bezpecne/nebezpecne na tom, ako je dieta oblecene, ako je sedacka upevnena, na vozeni v protismere/v smere jazdy
@barborinkamisko vcera ste pisala, ze mate drahu sedacku za 300€, dnes je to uz za 150€. Tak, ako sme vam napisali my, ze potrebuje uchytenie top tethrom rovnako vam pisu baby aj sem... ale jedine co potrebujete počut je, aby ste otocili do smeru, co sme vam povedali ze je nebezpečné pre tak male dieta ale naco sa radite, ked sa este rozculujete aj tu nad odpovedami ked vam baby radia o bezpecnosti? 🤷♀️🤷♀️ ked sa vam stane nehoda v protismere, zlomi si max nohy.. v smere vazy... a tie sa uz dokopy nedaju... robte podla vlastneho uvazenia lebo zodpovedna ste za to dieta vy, my sme vam svoj nazor a prednasku o bezpecnosti povedali vcera kde ste sa urazila a zmazala od nas svoj prispevok
@zuzuliennka1 nebezpecne na jej fotke je to, ze ma dieta v bunde a zle instalovanu sedacku
@marusia674 ze už písala aj do skupiny? Tak to je potom stratený prípad 🙈
@marusia674 lenze tu poniektori asi z fotky nepochopili, ze dieta v protismere JE, ked tu citam o polamanych nohach a ze “vyletia z klbov”, je to odfotene tak, ze to na prvy pohlad vyzera ako v smere jazdy, asi pre niektorych, na to som reagovala.
A na fotke, ked sa clovek blizsie pozrie, sedacka top tether ma. Sedacka je ok, dieta takto s nohami byt moze (je v protismere), ale ze je v bunde a sedacka asi nie je spravne nainstalovana, to je druha vec.
Pytala sa, ci takto dieta byt moze - odpoved je, ano aj nie. Neotacat, nechat takto, protismer je lepsi, z bundy vyzliect a sedacku pripevnit tak, ako ma byt.
@zuzuliennka1 sedacka top tether ma, ale nie upevneny
@majulino ano pisala a hned príspevok aj zmazala ked dostala rovnake odpovede ako tu
@marusia674 ved to iste pisem aj ja

Do 7 rokov vydrží napríklad aj Klippan opti. Ale myslím, že pre zadavatelku tejto otázky to je mimo, keďže tá sedačka ktorú má je úplne z inej kategórie radila by som ju aspoň za nejakú od Joie vymeniť. Napríklad Joie Stages Isofix.