icon

Môže mať 3-ročné dieťa podsedák alebo autosedačku?

12. feb 2025

Ahoj cestujeme do zahraničia vlakom potom prestupujeme na hoďku cesty autom. Otazka je možem dať 3 ročné dieťa aj na podsedák alebo musí mať autosedačku? My máme britax romer tu obrovskú a tu sa mi nebude dať zobrať. Kedže budeme prechádzať hranicami tak nechcem aby bol problém lebo ako čítam niekde sa píše že može byť v podsedaku a inde že nie. Ďakujem za odpoveď

pribinak
12. feb 2025

Určite autosedacku

13uzivatelka11
12. feb 2025

A pôjdete akým autom? Nejakým taxíkom? Nedá sa dohodnúť odvoz s autosedackou?

nynia
12. feb 2025

Z pravneho hladiska na sk staci podsedak ale ja by som nebola vnutorne pokojna pri tak malom dietati ale tak kazdy stat ma ine pravne normy 🤷🏻‍♀️

maryetta
12. feb 2025

3-rocne? Istotne sedacka.

jazula
12. feb 2025

3r v podsedáku by som neriskla, mám svoje dieťa rada. Objednaj auto s normálnou autosedačkou (ak idete hodinu, predpokladám že pôjde o taxi alebo požičané auto).

stormie
12. feb 2025

Aka krajina? 3 rocne dieta tam moze byt len s podsedakom (ak ode o eu tak pochybujem)? My sme leteli do zahranicia, tam sme si prenajali auto a autosedacku brali so sebou lebo prenajom s autom by nas stal viac

evaachesa
12. feb 2025

Ak ti ide o bezpečnosť tak jednoznačne autosedačku. Neviem si predstaviť 3 ročné dieťa na podsedáku, je to veľmi nebezpečné. Na takéto prípady si vieš kúpiť alebo požičať cestovnú autosedačku.
https://www.detivaute.sk/pozicovna-autosedaciek/

netoppierka
14. feb 2025

Podsedak od 6-7 roka
3r určite v žiadnom prípade nie. Má byť riadne popruhmi pripútané.

iwesska
14. feb 2025

Vsak ju uskrtis na tom podsedaku. Ako jej zapnes pas???

autor
14. feb 2025

No ten podsedák je požičaný, a nezapína sa klasicky pásom ako dospelí ludia ten podsedák má popruhy ako autosedačka ale neni to typická autosedačka ale skor ako podsedák ak ma rozumiete. Tak mi to teda aspoň vysvetlili, u nich tam takto vozia deti a vraj to je v poroadku, no ja riskovať určite nebudem ak to nieje vjodné. Nevadí teda tak skusim nejako vymyslieť normalnu autosedačku