Najlepšie úzke autosedačky pre Mazdu CX5
Baby poraďte - máme auto Mazdu CX5 a potrebujem vymeniť autosedačku,tak aby sme sa mohli vzadu odviesť všetky tri. Dcéra ide mat 3 roky, 98cm a máme Cybex Sirona Platinum na otočnej základni a druhá dcéra (ide mat 8r.) má Cybex Solution. Poradíte neajkú užšiu autosedacku, ktorá sa vám zmestila do auta- tak že 2 autosedacky a dospelá osoba? Ďakujem.
My máme autosedačku maxi cosi rodifix čo by mala byť z tých užších a keď som sedela vzadu v cx-5 ešte so svokrou, obe sme celkom štíhle, tak som sa musela trocha vystrčiť v strede dopredu.. tam nie je plnohodnotne 3 sedadlo bohužiaľ, pohodlné tam sedieť s 2 sedačkami nebudeš
Tam je žiaľ taká konfigurácia sedadiel, že ten čo sedí medzi sedačkami, to nikdy nebude mať pohodlné.
@jankalukasova no viem že to nebude úplne komfortne ale teraz tam nevopchame ani pól zadku 🫣
@jankalukasova no viem že to nebude úplne komfortne ale teraz tam nevopchame ani pól zadku 🫣
@niccuschca ja viem presne aké to je... Ale taká úzka sedačka ani nie je. Jednoducho to auto nemá 5 plnohodnotných miest. Nevyčaruješ to tam. Ja som riešila tri autosedačky vedľa seba, aby boli užšie a ani pri tých najužších Ťa to z biedy nevytrhne. A teda blbé je, že väčšina tých "úzkych" sa sústredí na zúženie tej časti, kde je opierka hlavy, nie na časť podsedáku. Nehovoriac o tom, že raz som sa dozadu natrepala medzi dve sedačky, zaspala som tam a keď potom išiel manžel serpentínami, pekne som si o tie plastové skelety obúchala hlavu. Ani si nechcem predstaviť nejakú nehodu.
@niccuschca a hmmm... Prepáč poznámku ale ak tam teraz nevopcháš pol zadku, taká asi úzka (pohodlná) by musela byť tá sedačka aby ste sa tam nejak (silou vôle) narvali?
@niccuschca a hmmm... Prepáč poznámku ale ak tam teraz nevopcháš pol zadku, taká asi úzka (pohodlná) by musela byť tá sedačka aby ste sa tam nejak (silou vôle) narvali?
@jankalukasova ďakujem za odpoved. cením si skúsenosť. Potrebujem to výnimočne teraz na dovolenku, aby sme mohli ísť 5 ti v aute. inak sme 4 a auto postačuje. Keď som jednu sedacku dala dole z isofixu vzniklo miesto, ale tým že druha sedačka ma základnu stále je to malo. Tak som chcela skúsenosť že ako to riešili ostatní.
@jankalukasova ďakujem za odpoved. cením si skúsenosť. Potrebujem to výnimočne teraz na dovolenku, aby sme mohli ísť 5 ti v aute. inak sme 4 a auto postačuje. Keď som jednu sedacku dala dole z isofixu vzniklo miesto, ale tým že druha sedačka ma základnu stále je to malo. Tak som chcela skúsenosť že ako to riešili ostatní.
@niccuschca jasné, pre 4 osoby je to super ale na dovolenku by som tak rozhodne necestovala. To je šialené. Jediná možnosť na krátkodobé presuny sú dve sedačky bez isofixu, s tým, že sedačka je upevnená pásom a je čo najviac vysunutá smerom k dverám auta ale tam sa teda veľmi o bezpečnosti nedá hovoriť. Ten čo bude v tomto prípade sedieť medzi sedačkami to bude mať neskutočne nepohodlné a pri kolízii mimoriadne nebezpečné. To fakt nie je sranda.

Tam je žiaľ taká konfigurácia sedadiel, že ten čo sedí medzi sedačkami, to nikdy nebude mať pohodlné.