icon

Názor na sedačku Britax Romer Advansafix Lux. Je bezpečná?

14. apr 2026

Ahojte. Vyberáme sedačku pre syna. Áno v tej známej skupine som sa už poradila no chcela by som počuť názor ešte na jednu autosedačku, ku ktorej sa mi nevyjadria pretože ju nemajú v ponuke. Ide o sedačku Britax Romer Advansafix Lux, na ktorej sa mi páči že ešte nejaký čas by syn mohol byt pútaný 5 bodovým pasom a že je sedačka polohovateľná keďže často cestujeme v sedačke zvykne spať. Syn váži dnes presne 17,5kg má 102cm a vozí sa v smere jazdy (pretože v protismere grcal). Prosím o názor tie ktore mate túto tému sedačiek preluskanu a rozumiete sa do problematiky a testov autosedačiek či patrí medzi kvalitne a naozaj bezpečné autosedačky 🙂 ďakujem veľmi pekne za názory

evkao
15. apr 2026

a my sme Vam taku podobnu, kde by tiez este vedel byt priputany 5 bodovo nejaky cas, a sedacka je polohovatelna, neporadili?

autor
15. apr 2026
@evkao

a my sme Vam taku podobnu, kde by tiez este vedel byt priputany 5 bodovo nejaky cas, a sedacka je polohovatelna, neporadili?

@evkao poradili ste nam avionaut maxspace, besafe flex a rodifix. Z týchto by sme vybrali urcite avionaut kvoli opierkam na ruky no až včera som našla sedačku, na ktorú sa pytam v príspevku respektíve až teraz som zistila ze to je ďalšia kategória sedačiek takýchto kombinovaných 😊 a až po vašom komentári som si prešla kombinovane u vas na eshope. Sedačka má byť pre 3 ročného syna (3 bude mať v máji) - 102cm a 17,5 kg. Čo hovoríte na Joie iplenti alebo Joie every stage ? Tie som našla u vas a najviac sa mi pozdavaju no nie som odborník.

evkao
15. apr 2026
@anonym_autor

@evkao poradili ste nam avionaut maxspace, besafe flex a rodifix. Z týchto by sme vybrali urcite avionaut kvoli opierkam na ruky no až včera som našla sedačku, na ktorú sa pytam v príspevku respektíve až teraz som zistila ze to je ďalšia kategória sedačiek takýchto kombinovaných 😊 a až po vašom komentári som si prešla kombinovane u vas na eshope. Sedačka má byť pre 3 ročného syna (3 bude mať v máji) - 102cm a 17,5 kg. Čo hovoríte na Joie iplenti alebo Joie every stage ? Tie som našla u vas a najviac sa mi pozdavaju no nie som odborník.

@anonym_autor skor Joie i Bold, ma vyssiu nosnost aj lepsie polohovanie ako Plenti, a Joie Every Stage sa v smere jazdy uz pouziva len s putanim dietata pasom auta