icon

Nebezpečná autosedačka

laura0107
25. sep 2016

Ahojte mamicky.zaujima ma vas nazor.chodime so znamou na cvicenie s detickami( mame obe dvojrocne dcery).. Vozim ich na aute,od nas do mesta..minuly tyzden sme boli prvyjrat,no skoro som odpadla ked som uvidela ako pripevnila ich autosedacku do auta..nema isofix,pripevnuje sa cez pas..ale aj po zapnuti zostala sedacka uplne na volno,len som sa jej dotkla a cela sa hegala..ukludnovala ma ze to je v poriadku ,ze oni takto bezne chodia a neda sa lepsie pripevnit..skusala som to aj ja ale neprisla som na to ako ti lepsie pripevnit.sli sme teda tak.zajtra ideme zas a ja uz teraz rozmyslam co s tym.ked sa nieco stane nedajboze a mala si v tej sedacke ublizi tak to neprezijem.stretli ste sa s takymto niecim aj vy? Ako to mozu takto nechat.. Ona nema vodicak a ani ju Lekaren kto iny nosit doobeda do mesta...
Dakujem za prispevky

Strana
z2
matka1989
25. sep 2016

máme klasickú autosedačku pripevnenú pásom kedže nemáme isofix to máme kupovať nové auto kvôli isofixu? niekedy je jedno aj keby ste mali 1.000€ autosedačku tak to dieťa nezachráni. dokonca máme normálnu autosedačku žiadnu značkovú žiaden romer, cybex a neviem čo ešte existuje

ajuscha
25. sep 2016

@matka1989 joj Maťka, to si takto na rovinu nemala 🙂 ťa teraz ukameňujú podaktoré 🙂

papricka33
25. sep 2016

@laura0107 veď sedačky na pás sú dnes úplne bežné. To že s ňou pohybes a hýbe sa nič neznamená. Musela by si ju chytiť a trhnut dopredu. To by sa už nemala pohnúť. Áno, percentuálne sú tie na isofix bezpečnejšie, ale stalo sa, že niektoré sa pri testoch urvaly a vyleteli z neho 😖 Ja mám napríklad s isofixom, ale má aj takú poistnú kotvu, ktorá sa dáva za sedadlo auta

zuzik3
25. sep 2016

nie kazde auto ma isofix..my mame pre starsiu kvalitnu sedacku, ktoru ked sme pred 6 rokmi kupovali mala vyborne hodnotenia (vyrobca robi sedacky a bezpecnostne veci do formuli), nema isofix...kym bola dcerka mensia, bola uchytena 5 bodovymi pasmi, ktore boli na sedacke a sedacka bola pasmi z auta uchytena o sedadlo, ale ako dieta rastie, meni sa aj sedacka, 5 bodove pasy idu prec, aj vselijake vyplne a momentalne je sedacka volne polozena na sedadle, ako pises a ked v nej dcerka sedi, je aj s celou sedackou zapnuta pasom z auta..stale mi to pride bezpecnejsie ako podsedak a bude v nej, kym sa bude zmestit

matka1989
25. sep 2016

@ajuscha mám ich v paži :D aj vajíčko sme mali z kočíka a malá sa v ňom vynosila v pohode ... aj ked sme mali autosedačku od narodenia tak do vajíčka sme ju dávali predsa len lepšie aj do mesta keď sme šli a trz je v sedačke ... je spokojná a pripútaná tesnejšie a autosedačka nám sa nehýbe kedže sme skúšali sedačkou "potriasť" a bola ako "prikovaná" ... naozaj kto nemá ultra špica značkovú sedačku je sedlák kt. riskuje zdravie dieťaťa ... lenže niektorí si to nemôžu dovoliť dať za sedačku cca 300€ ak majú viac detí napríklad
inak otázka dnes mi vraveli že vraj ked je dieťa v smere jazdy nemôžem ju dať "ľahnúť" v sedačke máme polohovateľnú a vraj sa to nesmie že to bolo v "ako to nespackať" ... a malá nám sem tam zaspí v aute tak ju dávame do polohy ležmo 🙂

papricka33
25. sep 2016

@matka1989 ono je to niekedy aj o prioritách. Ja som pri oboch deťoch chcela sedacku, ktora bude najlepšia v ADAC testoch. Sme na dedine, jazdíme medzimesto... Navyse som teraz kupila taku, že ju bude mat malý od 6 mesiacov do 4 rokov. Takže ťa investícia sa oplati. Kočík, postieľku, oblecko... môžem mať aj z druhej ruky.... A aj som mala 🙂

ajuscha
25. sep 2016

@matka1989 myslíš, že sa úplne sklopí? to si neviem celkom reálne predstaviť...ak sa opierka sklopí len jemne, to nie je problém, ak je však ako "v posteli", tak to už nie je správne upevnenie dieťaťa v autosedačke

laura0107
autor
25. sep 2016

@matka1989 nasa autosedacka sa sa pripnut s iso aj bez.ale ked zapnem na pasy ani sa nepohne.pri tejto sedacke som mala pocit ze ked v nej mala zacne trocha vyvadzat tak sa vykoti aj so sedackou.je mi jasne ze isty pohyb tam je..ake az tak.ze ziadnu silu nemusim vyvinut a sedacka sa kymaca..no neviem..

laura0107
autor
25. sep 2016

A co ked pride naraz zboku?? Drzia tie sedacky aj tak?

andrejta
25. sep 2016

@laura0107 my mame romerku priputanu pasmi. Dieta ma vlastne pasy z autosedacky. Ja na nu nedam dopustit. Zalezi aj od toho ake ma auto sedadla. Nasa drzi jak pribita

vroni
25. sep 2016

@michi200, ved sa nehadame 🙂 Ty mas taky nazor, ja onaky a zakladatelka nech si vyberie, co sa jej viac pozdava, Ja nie som isofixovy fanusik, mame dobre auta, isofix maju a detiska maju sedacky bez isofixu (teda starsie detisko uz ma len podsedak. Aj to papuluje ako stara vrana, ze uz je dost velka (nie je, chyba jej este 5 cm) a "vsetci ostatni v triede" uz nemusia mat sedacky (samozrejme, ze trepe, okrem tych najvacsich deti sa vsetci poctivo vozia v sedackach. Ale najlepsia kamoska ma o 15 centi viac a to ju priserne srdi) 😀)

mom311
25. sep 2016

@michi200 ak mas mat TOP sedacku ako tvrdis,tak ta sklamem,ale isofix uz nestaci. Musi mat aj TOP TETHER prave preto,aby pri silnom naraze nevyletela ako sa to pri isofixe tiez stava. A este,aby bola max bezpecna,tak by malo diga sediet otocene v protismere,pretoze je to 5x bezpecnejsie ako v smere jazdy. Vo Svedsku je to tusim az do cca 4rokov povinne! Toto vsetko ta vasa sedacka splna? Ak nie,tak by som utakala hned zajtra kupit novu,lebo inak obrozujes svoje dieta. 😉

michi200
Autor odpoveď zmazal
michi200
Autor odpoveď zmazal
ajuscha
25. sep 2016

inak baby, akurát dnes v správach dávali zas nejakú nehodu, bábo vo vážnom stave..nezachytila som podrobnosti, lebo deti behali popred telku a ja som žehlila, ale musí to byť pre rodinu strašné...takže baby, je jedno, do čoho svoje dieťa posadíte, hlavne pútajte...ak aj sedačku pre nejaké vážne dôvody nemáte, tak pripútajte aspoň bezpečnostným pásom vozidla...isto lepšie ako ho nechať sedieť len tak bez pásu...bláznov na cestách pribúda...a fakt to často končí tragédiou pre tých, ktorí dopravnú nehodu ani nezavinili....milujem tých frajeríkov na ceste, čo predbiehajú v zákrutách a auto im drme od hudby....to je trošku mimo témy, ale iba som chcela povedať, že nech idete kamkoľvek, pútajte sa...či v parádne drahej autosedačke alebo v nejakej obyčke....hlavne sa treba zapnúť...aj mamina s ocinom 🙂

katrin21
25. sep 2016

@mom311
https://www.adac.de/infotestrat/tests/kindersic...

a aspon do tych 18 kg by som urcite nechala v protismere 🙂

laura0107
autor
26. sep 2016

@katrin21 a kde zozeniem autosedacku pre dvojrocnu 13 kilovu,93 cm vysoku, co sa da dat do protismeru?

sense
26. sep 2016

@laura0107 napr maxi cosi 2way pearl das aj do protismeru na tu vysku a vahu

laura0107
autor
26. sep 2016

@sense kuknem to.dik

laura0107
autor
26. sep 2016

@sense neviem ale ako by tam mala nohy

mom311
26. sep 2016

@laura0107 jedna je aj maxi cosi axissfix, potom aj concord robi. Tu je rozdiel,ze i-size berie do uvahy len vysku. Vaha nie je dolezita. A nohy vobec nie su problem. To si lem my myslime,ze chudatka ake su tam pokrkvane,ale obi si svoj sposob najdu. Keby to bolo take nepohodlne,tak to v severskych krajinach nie je povinne. Akurat,ze chcem upozornit,ze ak uz vase dietatko sedelo v smere jazdy,tak si nemyslim,ze ho teraz presvedcite na protismer je tam totizto obmedzeny vyhlad. Je to vhodne od narodenia proste ho neotocit a co najdlhsie vydrzat v protismere. Lebo ak nic ine nepotna,tak to vude brat ako samozrejmost. Nas maly takto cestuje a to bude mat 2roky o mesiac a je vysoky cca 95cm. Ten co s tymi nohami tam dokaze navystrajat ja niekedy nechapem. 😄 Aj ich vystrie akurat ze ich ma ako zaba do stran a dohora.

mom311
26. sep 2016

@laura0107 este som zabudla,ze niektore uz maju podmienku aj na top tether (hak na ukotvenie za sedadlom). Treba skontrolovat,ci to vase auto ma,lebo inak ju kupujete zbytocne. Ale nove auta sa vyrabaju uz s tymto prvkom. Tusim,ze od roku cca2012 sa to montyje do kazdeho noveho auta.

ajana1
26. sep 2016

inak minule som pozerala dokument obezpecnosti aut a vsetky tieto testy maju iba jednu chybicku krasy a to ze simuluju iba celnu zrazku pricom v realnom zivote sa to stava najmenej. A verim tomu ze testy z autosedackami funguju na tom istom principe takze v podstate ci tam je isofix alebo nie moc to vplyv na bezpecnost nema. A ak nedajboze pride ku tak vaznej autonehode tak myslim ze ani ta sedacka nepomoze aj keby bola zo zlata.

mom311
26. sep 2016

@ajana1 pri autosedacke ide o to,aby dieta neletelo ako handrova babika pri náraze,ale bolo pripevnene,tak ako dospelý,čiastočne aj malo akú takú ochranu hlavy z boku. Tiež si myslím,že ak je nehoda vážna,tak nepomôže ani sedačka z titanu na milión.

sense
26. sep 2016

@laura0107 mali sme dceru v protismere do 100cm uplne v pohode miesta mala dost ...potom uz tsk byt nechcela

michi200
26. sep 2016

@mom311 a ešte maxi cosi pebble a pearl čo mám ja, tak tam Isofix má aj ten top tether čo si spomínala...

Strana
z2