Nezmestím sa medzi dve autosedačky vzadu v aute
Žienky poraďte, mám trojročného syna a novorodenca. Starší syn má autosedačku cybex sirona,malé vozíme vo vajíčku z kočíka isofixovou základňou
Problém je,že sa nezmestím medzi nich do prostriedku ak dám obe sedačky na zadné sedadlá. A nemôžem ich dvoch nechať vzadu samých. Auto máme bežné,nie až také malé - superb combi. Je niekto v podobnej situácii čo toto riešil a úspešne vyriešil?Za každý dobrý nápad vopred ďakujem 🙂
Kolko vazis?No budem sprosta asi,ale schudnut.Ja som mala presne tuto situaciu.Skolacka a novorodenec,vajce s izofix zakladnou cize miesta este o to menej,dcera nema podsedak ale tiez klasicku a dost siroku sedacku.Schudla som po porode a zmestila som sa.Pohodlne sedenicko to vonkonvom nebolo ale 200 km som tak obsedela.
mam deti v rovnakom veku, necelé tie roky rozdiel medzi nimi. Nikdy som s nimi vzadu nesedela.
Inak mne mala zvykla z vracať v aute a my sme to od kukali kedy a od čoho a eliminovalo sa to. Vrieskajuce dieťa v aute by som nedala.
@maybe888 starší by dostal po zadku s do zabával sa. Ako nerozumiem tomu, moja dostala aj na zadok keď sa nadrapovala s pásmi s veľmi rýchlo sa odučila.. Do auta na sedačku existuje zrkadlo a vidia aj na dieťa. Toto je ako podla mňa úplne zbytočné riešiť inak. Alebo si kúpte veľké auto.. No.. Kvôli roku dvom 🙈
ja poradim z inej strany, medzi sedacky sa napcham, ale to slovo je vystizne, sediet tam viac ako 20 km si neprosim, naviac mi byva v aute vzadu zle...decka vozim na dennej baze cez 15 km hore dole, dcera so mnou zacala jazdit 8-mesacna, syn mal vtedy 4 roky, ak mas dietatko v protismere urcite je skvele zrkadielko, aby si nan videla, dalej zapojit starsie dieta, aby dozeralo na mladsie, samozrejme to starsie ocenit hoci kinderkom 1x tyzdenne za skvelu asistenciu, lebo ked ti dieta vzadu kasle na semafore v brutalnej premavke tato pomoc je neocenitelna, pustali sme pesnicky, anglictinu pre deti, rozpravky na pocuvanie, ak starsiemu nebyva zle, nevadi ani rozpravka na mobile, kniziek mam plne auto, v podstate potrebujes vykryt cas kym trosku podrastu, teraz si uz davame hadanky, vymyslame pribehy, aktivna detska poistka na zadne dvere deti musi byt, decka sa rychlo ucia o chvilu ti budu hlasit aj farby na semafore, predbiehajuce auta a sprava moooozes 🙂 drzim palce a vela stastnych kilometrov
@danieli pre mňa veľmi podstatná info, to zrkadielko, lebo skutočne by som mala strach nevidieť na dieťa, dieťa sa môže dusiť aj potichu a so synom starším sme si užili, ten mal taký reflux, že sa nám dusil ako malý viackrát....kde také zrkadielko zoženiem? a viem, kde ho nainštalovať? dakujem za obsažný a poučný koment 🙂
@solemami áno, to zrkadlo je pre mňa nová info, ale určite veľmi cenná...druhé dieťa, dcérka, má tri týždne necelé, syn sa vyrovnáva všelijakými spôsobmi teraz s tým, že má súrodenca, keby na neho kričím, alebo ho bijem, resp. odstrkujem, tak to ešte zhorším, proste zatiaľ musím len napomínať a dávať veľký pozor...myslím, že to chce čas, kým si zvykne a akceptuje súrodenca
@maybe888 https://www.modrykonik.sk/market/prislusenstvo-...
aj tu v bazariku 🙂
@maybe888 je viac možností, staršiemu treba dohovoriť, že to nesmie robiť (taký malý nie je, aby to nepochopil, ved je škôlkár) alebo medzi deti dať zábranu tak, aby na malú nedočiahol. Dozadu môžeš inštalovať zrkadlo, aby si videla na dieťa vo vajci.
Staršieho môžeš mať v krajnom prípade aj vpredu v sedačke, aj v smere jazdy, vyslovene zakázané to nie je, ale je to dosť nebezpečné a neodporúča sa to. Pogoogli na nete o tom dosť píšu...
Alebo ešte môžete vymeniť auto a kúpiť také, ktoré má vzadu 3 plnohodnotné sedačky, ale to už sú také velké autá, my sme mali kedysi taký Renault Espace, vzadu 3 kreslá,tam sa dalo sedieť medzi.
Odopínať sedačky z ISOFIXu a sedieť tam natlačená v strede je velmi zlý nápad, dosť nebezpečné, keby došlo k nárazu. Nato tam ten ISOFIX je, aby tú sedačku držal.
@amelie2017 sorry ale 3 rocna su misku na vracanie podrzi aj sama.... mam doma dveru co od narodenia v aute vracia, miska stale po ruke, vedela ze jej je zle, ked to na nu doslo tak sa do misky vyvracala, fakt netreba byt s detmi vzadu 😉
@lucik194 kazde dieta je ine, aj kazda mama. Ja 3 rocnu urcite nenecham, nech si sama drzi misku, ked chuda place, ze jej je zle a nemoze sa ani poriadne nadychnut. A bohuzial nie vzdy sa da okamzite zastat.
@amelie2017 no nasa ma problemy v aute od narodenia, proste krik a vracanie pocas kazdej cesty, 11 km v ramci BA s 2 vracaniami a prestavkami od narodenia tiez nie je sranda, tak skusas vsetko.... takze nas miska zachranila 100krat... a navracanu jej ju vzdy zoberiem, a to uz ma 11 rokov a stale v tom aute vracia, proste zobrala to ako sucast svojho cestovania. takze o kriku by som nieco v aute by som vedela rozpravat. netreba byt prilis uzkostlivy, moze sa stat ze jej bude stale zle, nasej to nepreslo 🙁 najhorsie je ze nic nezabera.... takze ta miska je to najmenej
@lucik194 nasa zacala zvracat len pred par mesiacmi, dovtedy problemy nemala. Este je z toho mimo, mozno ked bude starsia to bude lepsie znasat, ale zatial ju samu urcite nenecham. Kazdy si pozna svoje dieta. Pekny vecer
@maybe888 ved daj vajce s babom dopredu a staršieho dozadu vyriešená vec ci ako?
@kulumulu123 ja nešoférujem zatiaľ, šoféruje iba manžel, čiže ja musím sedieť bud vpredu, alebo vzadu medzi deťmi
kludne by som ich nechala vzadu, obstaraj si to zrkadlo a ked nesoferujes, tak to podla mna bude v pohode. a mozno aj to ze tam budu sami dvaja, vies starsiemu to isto pomoze
@amelie2017 aj moji grckaju a su sami , kupili sme sacok na grckanie a uz to zvlada aj 2rocna sama. Takze 3rocna by to dala tiez bez problemov.
@petrisa213 ake ste mali prosim sedacky?

@maybe888 3 ročný môže normálne sedieť v predu v smere jazdy. Neviem presne ako sú nastavené podmienky ale kamoši už takto svoju 3 ročnú dcéru vozili vpredu keď sa im narodil druhý. A ja keď som to hľadala a zistovala aby sme sa zariadili nejako tak bolo písané môže kľudne sedieť normálne.