Pohodlná a bezpečná autosedačka do mercedesu pre 18 mesačné dieťa
Viem ze su tu rôzne recenzie a témy a dTesty, ale všade sa dočítam milion info a nic konkretne. Je tu niekto kto ma mercedes? Aku v nom mate sedačku? My mame britax po bratovych deťoch a mam pocit ze je strasne nepohodlna. Dcera sa v nej vrti, mrnci, . . .Pocula som, ze nie každá sedačka sedi do každého auta.
Ideme na dovolenku 12h autom , dcera ma 18mes. Viete mi poradiť nejakú, ktorá sa da dat uplne do lahu, je pohodlná a bezpečná?
Vdaka
@natalia1619 netvrdim, ze taka jazda nie je "bezpecnejsia", bezpecnejsie je aj nechodit autom 🙂 Kazdy nech si najde system aky chce. Aj sedenie v smere jazdy je bezpecne, aj ked mozno o nieco menej ako naopak, ale urcite nie je vyrazne "nebezpecna". Nam to vyhovuje. Su ludia, ktorym nie a najradsje by dieta v aute aj do bubliny pre pocit bezpecia dali, pripadne su aj taky, co vegetne chodia v aute s dietatom na rukach, lebo na co sedacka 🙂
@simca06022011 dakujem za tak podrobný opis. Presne ako si písala... to vyvadzanie je nebezpečnejšie. Všetci v aute sme z toho nervózny.
Uz sa pozerám len po tých co su v smere. Ved ma 1,5 r, a odporúča sa aspon do 15mes.
Ďakujem všetkým sa rady
@simca06022011 och no... ja poznam velmi tragicky príbeh, kde mamicka kojila počas jazdy a zahynul jej muž aj synček, ona zázrakom prežila. Toto si veľa ľudí neuvedomuje, ze su to naozaj sekundy. Kvoli tomu bohužiaľ skutočnému príbehu dovolím celej posádke odopnut pas az po vypnutí motora. Inak su videa kde uz pri 50km náraze rodic neudrží dieta v rukách a dieta vyhodí do celneho skla.
@natalia1619 asi záleží aj na veku dieťaťa, lebo moje nie je na úrovni okna, aby videla. Možno kazda sedačka je ina. Uvidíme.
Prudko uvažujem nad joie
Kazdy nech si vyberie najlepsie ako vie a ci uz ma drahu alebo lacnu sedacku len nech ju nikdy netreba otestovat v realite pri nehode 🙂
Nasa ma 16m a 85cm pouzivame cybex sirona na isofixe v protismere a sedi nam v mercedesi. Kazde nie extremne stare auto ma upevnenie na isofix, takze tam sedacky sedia dobre 🤷🏼♀️ Cybex ma velmi kvalitne sedacky aj podla testov.

@simca06022011 to ze je pre dieta protismerna sedacka bezpecnejsia je jasne zo zakladnej fyziky, ale zase tiez niesom za protismer za kazdu cenu. Ak ma dieta revat celu cestu a vyskusam predtym ako ho otocim do smeru vsetko ostatne a nepomoze to tak urcite je lepsie ho otocit. A co sa tyka toho videnia, mala vidi dopredu cez zrkadlo namontovane na sedacke takze mi aj kyva a vidi ma aj ked soferujem. Plus vidi do boku aj do zadu, cize teoreticky viac ako ked sedi v smere 🙂