Sú autosedačky z kombinovaných kočíkov bezpečné?
alebo radsej kupit samostatne autosedacku?
ja som mala z kombinovaného vozíka a bola som spokojná. resp. nemali sme žiadnu nehodu, takže až tak dobre posúdiť neviem.
pokiaľ ti ide o to, aby si vajíčko mohla nakliknúť aj na podvozok vozíka, tak moc možností nemáš, len kúpiť vajíčko ku kombinácii vozíka. sú ale aj také vozíky (teutonia), na ktoré pasuje napr. vajco romer, maxi cosi a neviem či aj iné.
ak vajco nechceš naklikávať na podvozok vozíka, tak by som radšej kúpila niektorú z vyššie spomenutých sedačiek, prípadne ešte aj concordy sú dobré. pozri si na ne recenzie a ako dopadli v testoch. tento rok tuším vyhrala maxi cosi 🙂
my mame tiez peg perego, uz sa v nom vozi druha dcera a som spokojna...neviem preco by mala byt tato autosedacka menej bezpecna ako ta co sa nenaklikava na kocik 😕 podla mna to je len jedna vyhoda naviac
Vsetky vajicka do jedneho musia splnat europske normy. je jedno ci je to autosedacka z kocika alebo kupena samostatne
ja osobne (nechcem sa nikoho dotknut) by som o kvalite vajicok niektorych 3kombinacii najma z polska (neznackove) zapochybovala... vidno, ked sa clovek pozrie uz len na pohlad to je "nizsia" kvalita. velmi pochybujem, ze splnaju nejake extra naroky a maju za sebou uspesne crash testy 😅 ale ta kvalita celkovo je na povazenie aj u samotneho kocika...
ak clovek nema penazi nazvys, radsej by som kupila pouzite kvalitne vajicko (romer maxicosi) ako kupovat shit, hoci novy 😉
To, že sedačka spĺňa európske normy, neznamená, že by obstála v jednoduchom crash teste.
Na bezpečnosti mojich detí mi záleží, preto vyberám kočíky, na ktoré sa dajú nakliknúť testované sedačky.
skor by som bola za testovane sedacky,ktore max.obstali v testoch-maju ich napr.maxi cosi,tie su jedny z najlepsich,a su z kombinacie,alebo romer,ale tie neviem,ci sa daju aj naklikavat...
vajicko zo setu kocika je zvycajne menej kvalitna, resp. z makksich plastov... setria na materiale aby to nebolo velmi drahe a bolo to predajne... skusali sme vela modelov u predajcu s velkym vyberom a naozaj je to tak. aj predajca nam to potvrdil. rozhodli sme sa pre samostatne vajicko - cybex aton, vyborna kvalita, pevne plasty, moznost uchytit na isofix (niektore z kombinacii nemali tuto moznost). stalo to o par desiatok eur viac, ale co je to oproti bezpecnosti. navyse su k nej adaptery a dala sa pripevnit na konstrukciu kocika. ma vlastnu sklapaciu striesku, plnohodnotne sme to vyuzili pri prenose z auta von, ci pri nakupoch ked drobec spal.
Zienky a nejaky link na vami spominane crach testy ???....spominate ze by urcite nepreslo a vajicko z kocika ale ja som nikde nenasla spomenute ako dopadli taketo vajicka z trojkombinacii...

My sme mali peg-perego a boli sme maximálne spokojní!