Vajíčko na Isofix. Ktorý kočík odporúčate?
Ahojte, prosím poraďte. Aký máte kočík, kde sa vajíčko dá dať na isofix? Pri prvom sme mali vajíčko klasicky cez pásy, ale už by som to tak nechcela. Alebo ak ste mali aj vy cez pásy, boli ste spokojné? Výhodu cez pásy má to, že bolo vpredu vedľa mňa, na prednej sedačke isofix nemám. Čiže ak by bolo cez isofix, muselo by byť s druhým väčším dieťaťom vzadu. Čo je teda podľa vás lepšie? Čo odporúčate? Ďakujem
Ja som.kupovala teraz Jane Crosswallk, kvôli dobrému vajíčku (ako jedno z mála kombinácii kočíkov), a má tú základnu (ak teda myslíš aj vajíčko s tou základnou). Ale úprimne poviem, že som v rozpakoch už vopred... Ešte sme neskúšali v aute, ale pri prvom vajíčku pri prvom dieťati bol a tým problém.. vtedy som mala PEG Perego, so základnou, ale naše auto ma šikmé sedadla, čiže malý tam v Tom vajíčku bol fakt v dobrom uhle. Potom som zistila, že sa dá používať aj na pásy, v inom aute, kde nebola tá základna a zdalo sa mi to lepšie, lepšie sme to vedeli napolohovať. Asi len skúšať, čo sadne do vášho auta, resp. Sa poradiť na FB "Deti v aute", tam už riešili aj konkrétne modely áut..
Kocik Cybex balios s lux, vajicko kiddy evolution pro 2 s isofixom .
Dieta som mala vzadu , mala som zrkadlo takze som ho videla . Nechcela som mat dieta vpredu kvoli bezpecnosti. Ked place da sa zastavit 🙂, radsej nech si poplace chvilu akoby pri nehode sa mu mohlo nieco stat .
Zase ak budes mat vajicko len na pasy, tak ho mozes dat podla potreby a neprehadzovat stale isofix
Maxi cosi pebble 2 360, a otočna pokracovacia zakladna.
@ellaa12 ono je to otazne, nie vsade sa da zastavit, na dialnici nezastavis. A su deti co placu tak, ze prestavaju dychat, vtedy by som ho teda naozaj vzadu nechcela mat. Ale samozrejme kazde dieta je ine a aj tuto mamicka zisti co im vyhovuje viac.
@michaelam2 keď šoferujete a mate ako spolujazdca plačuce dieta ako sa dokazete sustredit na jazdu? Veď počas šoferovania sa neda venovať a utešovať plačuce batoľa 🙈.
@nyphadora jasne ze ju nevezmem na ruky a neutesujem 😀 ale staci, ze sa jej prihovorim, rozpravam sa s nou, zahrkam hrkalkou
@michaelam2 tak ale to vsetko sa da ( az na tu hrkalku 🙈) aj ked je vajicko vzadu a mas zrkadlo, dieta ta vidi.
@nyphadora ano, ale neviem ho pohladkat, chytit za ruku…ale ved kazdy nech to spravi tak ako mu najviac vyhovuje 🙂 niekomu vpredu, niekomu vzadu
@oblecenie99 ahoj, prosím, mohla by si mu poslať odkaz na kočík?
@oblecenie99 ďakujem veľmi pekne ❤️ je tento rovnaký, len bez príslušenstva a Isofix základne? https://www.feedo.sk/jane-kocik-kombinovany-cro...
@michaelam2 aton B2 je jedno z najvacsich vajicok, ako myslis, ze v nom bola dcerka natesno? a ake vajicko mate teraz?
@jajawka Za máličko. Nie, tento, čo si dala, je crosslight, Crosswallk má iný podvozok. Ten tvoj je krajší, len ja som chcela niečo overené (kamoška v ňom odkocikovala tri deti), čo zvládne rozbité košické chodníky, Crosswallk je viac terenny (bývame v centre druhého najväčšieho mesta na SK, a hanba, že musím na tento terén kupovať kočík vhodný pomaly do hôr 🤦). Na čo ešte musím.upozornit, je skvelý, ale zaberie pomerne dosť miesta v aute a nie je z tých najľahších.
@evkao hmm mozno som to zle napisala, ono to mozno bolo tym, ze kvoli sklonu sedaciek a tym, ze sa to nedalo polohovat tak v tom sedela proste tak cudne, nepacilo sa mi to, zvlast ked mala nieco hrubsie na sebe. Kupili sme teraz cybex sirona gi i-size a to je ovela lepsie.
@michaelam2 sirona je ale az pre sediace deti, nenahradza to vajicko, tam bol zrejme skor problem s tym usadenim dietata, mne sa dcera v tom vajku vozila az do 12,7kg a 84cm
@evkao je pre deti od troch mesiacov, nesedi v nej a je to pre nas rozhodne lepsie ako aton, co sa nedalo polohovat ani otacat
@michaelam2 nie, nie je od troch mesiacov, dieta v nej sedi, aj keby ho clovek neviem ako tam usadil, a a existuju aj otocne a polohovatelne vajicka, neviem, ci ste sa aj niekde radili pred kupou sedacky, ale ziaden predajca, ktory sa sedackam naozaj rozumie, by pre 5 mesacne dieta sedacku neodporucil - jedine ze by mu slo o zisk
@evkao pane boze 🙈 neviem ci si tu sedacku dakedy videla ale tak snad vidim ci v nej dieta sedi alebo nie 😂 predstav si ze sme ju dokonca kupovali v specializovanej predajni. Vsak otvor google a citaj, s prislusenstvom je dokonca vhodna aj pre novorodenca, pozri aj recenzie, bezne ju mamicky pouzivaju a su spokojne.
@michaelam2 ty netusis komu pises, vsak? Evka s autosedackami denno denne pracuje a myslim, ze ma prehlad ako malokto...takze sa hadas s nespravnou osobou...a radsej citaj, co ti odporuca
@maximiliana prepac ale ak tie sedacky priamo nevyraba, tak je rovnaky predajca ako kazdy v specializovanej predajni, kde sme stravili teda naozaj vela casu kym sme vybrali. Alebo aj vyrobca klame, ze odkedy je vhodne pouzit tu sedacku?
@maximiliana má aspoň nejaké vzdelanie alebo čosi v oblasti? To že ma obchod a komentuje všetko kde sa dá, či tu, či na FB neznamená že sa nemôže mýliť alebo že je vsevediaca 🙂
@michaelam2 asi sa Ti ani neoplatí riešiť to s ňou, ak si všimneš všade ju označujú akoby len ona vedela najlepšie
Pekný deň 🙂
@michaelam2 v specializovanej predajni na autosedacky? Lebo toto by ti tam pre tak male dieta nikto so zdravym rozumom neodporucil...navyse ako si pisala, obliekas jej hrube veci, co je tiez cele zle
@veronikaavv urcite ma nastudovane a navzdelavane v tejto oblasti viac, ako my vsetky dokopy... a oznacuju ju preto, lebo vie, co pise ...ak si niekto chce nechat poradit, tak si necha...ak si niekto ide tvrdohlavo za svojou nezmyselnou pravdou, jeho vec... kazdy ma zodpovednost za svoje dieta... len skoda, ze v dospelom veku idu aj taketo zdravotne problemy aj z nasich odvodov
@veronikaavv to som si popravde nevsimla. Akoze ani by som sa tu nehadala ale tak pripada mi zvlastne, ze ma ide niekto presviedcat ze je ta sedacka len pre sediace deti, ked po prve vsade je informacia, ze je od troch mesiacov (pripadne aj od narodenia), za druhe v predajni nam ju odporucili a za tretie vidim ako je v nej dieta ulozene a napolohovane
@maximiliana tak ako mozem jej dat v zime aj plavky aby si bola spokojna ale ja jej radsej necham ten svetrik 😀 ty tiez pracujes s autosedackami? Alebo len vo volnom case studujes ktora je na co dobra? A neodpovedala si, myli sa teda vyrobca a len tak zo srandy pise ze je sedacka od troch mesiacov?
A este k tomu nechat si poradit. Vsak sme si preboha nechali poradit, citas?? Ci mam ju ist teraz vratit lebo nejaka pani na modrom koniku vravi nieco ine?
@maximiliana naštuduje si poriadne každá matka, ktorá chce pre dieťa najlepšie , takisto ak idem kupovať sedačku do špecializovanej predajne tak tam hádam pracujú kompetentný a tak isto majú naštudované ako pani evka .. čiže je to zaujímavé, ako ju tu všetci označujete a keď ma niekto iný názor už je zle ..
je to na vás , každopádne hádam ma každý dosť rozumu na to, aby sa rozhodol aj bez pani Evky 🙂
@michaelam2 máš ju vrátiť lebo Ti to neschválili na MK 😅
@veronikaavv vyzera to tak 😀 budem vediet nabuduce 😀
@michaelam2 neodpovedala si ani ty, ci to bola predajna specializovana na autosedacky... to, ze tam napisane od 61 cm je oznacenie, pre pokracujucu sedacku po vajci...ale realne tak male dieta, ktore same nesedi ma byt vo vajci...ale zbytocne nieco vysvetlovat niekomu, kto si ide len to svoje

Kocik mame easywalker harvey 5 a vajicko sme mali cybex aton B2. My mame isofix aj vpredu a je to super, nechcela som aby bola vzadu sama kedze mala obdobie ze v aute plakala kym nezaspala. Co sa toho vajicka ale tyka, tak my sme teraz ked ma 5 mesiacov museli kupit nove lebo to prve sa nedalo polohovat a bola v nom uz dost natesno. Celkovo sme ale vajicko na kocik vyuzili minimalne, mozno 2x.