Vajíčko na Isofix. Ktorý kočík odporúčate?
Ahojte, prosím poraďte. Aký máte kočík, kde sa vajíčko dá dať na isofix? Pri prvom sme mali vajíčko klasicky cez pásy, ale už by som to tak nechcela. Alebo ak ste mali aj vy cez pásy, boli ste spokojné? Výhodu cez pásy má to, že bolo vpredu vedľa mňa, na prednej sedačke isofix nemám. Čiže ak by bolo cez isofix, muselo by byť s druhým väčším dieťaťom vzadu. Čo je teda podľa vás lepšie? Čo odporúčate? Ďakujem
@michaelam2 kludne si voz v com chces, ja vozim svoje dieta bezpecne a ine deti su mi ukradnute ..snad si ani nedokupila vlozku do sedacky, lebo ved uz ma 5 mesiacov...
@michaelam2 manual uvadza, ze moze byt pouzivana od 61cm, pre nesediace deti v najviac lezatej polohe, ale z ergonomickeho hladiska je sed-acka vhodna az pre sed-iace deti, kedze tam sedi ako na stolicke nahnutej dozadu. Cela konstrukcia je uz tvarovana do Lka, nie do Učka ako vajicka, kde je dieta v prirodzenej polohe. Jedna vec je manual, ze odkedy sa pouzivat realne smie, druha vec je vseobecna znalost o pasivnom sede, ktorý nie je pre deti vhodny, ked maju chrbatik slaby. Takze ano, mas pravdu aj ty v tom ze sa smie pouzivat, ale maju pravdu aj baby, ze nie je pre nesediace dieta z mnohych dovodov vhodna. To ti pisem ako predajca, ktory sa o tu bezpecnost a ergonomiu zaujima a ma za sebou mnoho debat s ortopedmi. Viem ti dat tisic argumentov a podkladov preco pre tak male dieta nie je ok. Samozrejme to, co urobis a v com vozis je na tebe. 🙂
@maximiliana neviem o co ti ide ale prosim ta ukludni sa a nerob tu zo mna niekoho kto sa nestara o bezpecnost svojho dietata ok?
@michaelam2 ja som uplne kludna, kedze ja vozim bezpecne 😉
@marusia674 dakujem za normalny komentar a normalne argumenty preco ano a preco nie
@maximiliana ok tak ja som totalne nezodpovedna matka, spokojna? Mas lepsi den?
@michaelam2 Nie je sa kde z vajicka ponahlat, lebo sedacka v takom veku vie skor uskodit, ako pomoct. Dieta ma obrovsku hlavu, ktora tlaci na chrbat, umelo tam sedi, ma slaby chrbatik aj brusne svaly, kedze sa este nedviha do sedu a netrenuje ich atd atd. Potom sa v starsom veku ukazu skoliozy a pod.
Je predajca a predajca.. Jednym ide o predaj a druhym o to, aby sa tie deti vozili ozaj bezpecne a ver, ze ja aj Evicka vyssie sme tá druhá varianta predajcov. My radsej 5 ľudi denne otocime na predajni, že maju nechat vo vajicku ako na kazdom zarobiť na 400 eurovej sedačke. Mna by svedomie zožralo :D
@marusia674 problem u nas bol ze v tom vajicku bola doslova “narvata” a hrozne sa tam hnevala. A co som sa pytala v okoli tak tiez rovnaky problem a tiez museli kupovat nieco vacsie tak neviem. Ano mam aj znamu, ktorej to vajicko vyhovovalo ale jej dcera je sice v rovnakom veku ale je o dost mensia.
@michaelam2 narvata mohla byt aj z oblecenia a zas vela ludi si mysli, ze deti su tam narvate a pritom tam to dieta obopnuté ma byt, aby ho chranilo nieco z boku. Ja sa casto stretavam s pripadmi, ze nam pridu na predajnu so 4 mesacnym babatkom ze pani doktorka povedala ze mame vymenit, lebo trcia nozicky. Vsak aj mne trcia nohy zo stolicky a tiez sedim s pokrcenymi a nevadi mi to. Pani doktorka uz pasivny sed neriesi. Akoze niekedy len oci otváram. Jedna pediatricka chcela odomna sedacku v smere pre 6 mesacne, ked som jej povedala ze taku jej bohuzial nepredam tak mi vynadala a povedala ze si ju objedna cez eshop bez (citujem) prijebanych reci 😀 mala som chut sa jej opytat kde ma amb aby som vedela, ktoru dr nemam odporucat ale radsej som sa zdrzala a nechala ju odist. Vela ludi, ktorí sa nezaujimaju alebo nechcu zaujimat neriesia a hrnu sa hned do sedaciek a najlepsie do tych do 36kg lebo vsak vydrzi.. Ale ze je tam dieta utopene a pada mu v tom hlava to uz nevadi, hlavne ze usetrili...
@marusia674 to je jasne ze musi byt na tesno, len v tom vajicku to bolo fakt ze az prilis, sme ju odtial nevedeli vytiahnut 🙈 a plus to ze aj ona sa tam hrozne zlostila. Mozno ine vajicko by viac vyhovovalo 🤷♀️
@veronikaavv kazda mamicka si vzdy nastuduje, ked vybera nieco pre svoje dietatko, to je samozrejme, ale vyber dobrej sedacky nie je taky jednoduchy, ako sa zda 🙂 ja ked som vyberala sedacku po vajicku pre dceru, studovala som tuto temu intenzivne cele 3 mesiace a nakoniec som mala znalosti mozno v rozsahu 20% z toho, co mam dnes, nie je to len o tom, ze si precitam popis vyrobcu, alebo pozriem testy, v realnych podmienkach sa sedacka vybera vzdy dietatu "na mieru" (musi sediet dietatu, do auta, poziadavkam rodica,...)
teraz sa uz tejto oblasti venujem takmer 4 roky, pracovne aj vo volnom case, a stale mozem povedat, ze poznam x ludi, ktori su v tom nadupanejsi ako ja - a dievcata ma casto oznacuju preto, lebo si ma pamataju aj z autosedackovej poradne priamo tu na MK 🙂

@maximiliana aha prepac, ano specializovana predajna na autosedacky. Je tam od 61 cm, a je tam aj napisane od troch mesiacov a este je tam aj napisane ze s prislusenstvom od narodenia. Tak uz akoze fakt neviem….ale vsetci sa mylia, aj vyrobca sa myli a vy dve mate pravdu 🤷♀️ ako chcete dievcata, ved vy vozte deti v com chcete a ja budem tiez v com chcem ok?