icon

Vziať autosedačku do lietadla alebo ju požičať?

23. júl 2026

Na dovolenke si chceme požičať auto a riešim, čo s autosedačkou. Požičovňa ju vie pridať k autu, ale čítala som, že človek nie vždy dostane práve takú, akú potrebuje. Vlastnú by sme zase museli vláčiť cez letisko a bála by som sa, či sa v podpalubí nepoškodí.
Ako to riešite vy? Beriete vlastnú alebo ste boli spokojní aj so sedačkou z požičovne? Ďakujem.

anonym_4c209d
23. júl 2026

Ťahať autosedacku? Čosi

anonym_5587de
23. júl 2026

@anonym_autor aké staré je dieťa? Pokial to nie je par mesačne bábätko, ktoré ešte potrebuje vajíčko, neriešila by som to. Dostaneš autosedačku, kde je vahova kategória, prispôsobís si hlavovu opierku a hotovo. Ťahať autosedačku lietadlom, to som ešte ani nepočula, radšej by som asi zostala doma 😄

anonym_b01a31
23. júl 2026

@anonym_autor my sme to urobili tak, že som si našla na Bazoši sedačku na darovanie takú, akú potrebujem a zobrala som si ju do lietadla. Ryanair umožňuje zobrať dve veľké veci pre deti bezplatne do podpalubia. Čiže sedačku sme hneď aj s kufrom odovzdali,kočík sme brali až k lietadlu.Po prílete sme to dali do auta a neplánujem ju brat späť. Buď ju nechám v aute, čo im poviem, ak si ju budú chcieť nechať alebo rovno hodím do kontajnera. A naspäť už neberiem.
Takto sme to vyriešili my.

autor
23. júl 2026
@anonym_5587de

@anonym_autor aké staré je dieťa? Pokial to nie je par mesačne bábätko, ktoré ešte potrebuje vajíčko, neriešila by som to. Dostaneš autosedačku, kde je vahova kategória, prispôsobís si hlavovu opierku a hotovo. Ťahať autosedačku lietadlom, to som ešte ani nepočula, radšej by som asi zostala doma 😄

@anonym_5587de 2 ročné dieťa.

thereisabear
23. júl 2026

Berieme z požičovne, vždy boli ok.

compra
23. júl 2026

@anonym_autor Vzdy si vozime svoju sedacku. Len raz sme si pozicali a to bol taky humus, ze uz nikdy v pozicovni nechcem sedacku. A to za ne pytaju na tyzden celkom dost. Nie je s tym taka ostara ako to vyzera. 2 cierne pytle plastove velke na obalenie, tie posluzia aj na cestu spat. Plus paska. Na letisku su voziky. Syn ma 9 a aj trraz sme ju brali. Ma super polohovatelnu, moze v nej zaspat. Taku ti na letisku nedaju. Vzdy tam vidim len take sunty zrele do kontajnera.

martinka13
23. júl 2026

Pre 2 ročné by som už požičala s autom.

anonym_46d2ec
23. júl 2026
@compra

@anonym_autor Vzdy si vozime svoju sedacku. Len raz sme si pozicali a to bol taky humus, ze uz nikdy v pozicovni nechcem sedacku. A to za ne pytaju na tyzden celkom dost. Nie je s tym taka ostara ako to vyzera. 2 cierne pytle plastove velke na obalenie, tie posluzia aj na cestu spat. Plus paska. Na letisku su voziky. Syn ma 9 a aj trraz sme ju brali. Ma super polohovatelnu, moze v nej zaspat. Taku ti na letisku nedaju. Vzdy tam vidim len take sunty zrele do kontajnera.

@compra to na aké vzdialenosti sa na dovolenke presúvate, že 9-ročné dieťa musí spať v aute? Toto mi už príde byť fakt prehnané, ťahať kvôli takému veľkému dieťaťu sedačku.

compra
23. júl 2026
@anonym_46d2ec

@compra to na aké vzdialenosti sa na dovolenke presúvate, že 9-ročné dieťa musí spať v aute? Toto mi už príde byť fakt prehnané, ťahať kvôli takému veľkému dieťaťu sedačku.

@anonym_46d2ec My sme celkom aktivni aj na dovolenke, napr okruh Siciliou sme dali teraz na zaciatku prazdnin. Doobeda pri mori, 2 hod lekcia surfovania, obed. Potom presun do ineho mestacka na opacnu stranu 2 hod. Syn pospal a mohli sme poobede dat turu po pamiatkach…

ciernysokol
23. júl 2026
@compra

@anonym_46d2ec My sme celkom aktivni aj na dovolenke, napr okruh Siciliou sme dali teraz na zaciatku prazdnin. Doobeda pri mori, 2 hod lekcia surfovania, obed. Potom presun do ineho mestacka na opacnu stranu 2 hod. Syn pospal a mohli sme poobede dat turu po pamiatkach…

@compra ahoj, prosím, teraz na Sicílii máte vlny? V akej oblasti? Hovoríš o klasickom surfovaní? Ďakujem za info.

compra
23. júl 2026
@ciernysokol

@compra ahoj, prosím, teraz na Sicílii máte vlny? V akej oblasti? Hovoríš o klasickom surfovaní? Ďakujem za info.

@ciernysokol Vratili sme sa uz ored par dnami. Surfoval syn v Cefalu na severe. Vlny boli fakt velke. V tom centre hovorili, ze v lete byvaju vlny v takych cykloch po 10 dni. 10 dni ano a 10 nie. Potom od konca septembra vraj uz stale.

compra
23. júl 2026
@ciernysokol

@ciernysokol A boli sme aj v okoli Trapani a Marsali, tam zas boli neskutocne vela kite surferov.

minesasubu
23. júl 2026

Vždy ked si požičivame auto tak aj so sedačkou pre dieťa
a pri každej objednávke sme si zadávali aj velkosť od pol roka do 3 rokov nám dali akú sme potrebovali

anonym_b01a31
23. júl 2026
@ciernysokol

@ciernysokol ahoj, my sme pri Pozzalo, vlny sú malé, pre decká na vyblaznenie ok, ale na surf určite nie.

stvura
23. júl 2026

@anonym_autor ja som pre svojho 7m syna poziciavala v UK aj kocik aj autosedacku. Ziaden problem. A to sme sli len s nosicom 🙂 (inac uz sedel)

anonym_68aadf
23. júl 2026

@anonym_autor definuj co znamena, ze clovek nie stale dostane taku aku potrebuje. Ved to zalezi od vahy ak mate babatko, ktore by malo byt vo vajicku neboj sa nedaju len podsedak alebo naopak. Jedine co treba je si vopred zarezervovat a zistit, ci budu mat tu velkost volnu a co v pripade, ze nie. Ak maju viac pozicovni v okoli tak vedia medzi sebou pozicat ale toto vsetko je o vopred komunikacii a nespoliehat sa, ze ked to poviete az na mieste ta autosedacka bude. Zial, vacsina ludi riesi auto az na mieste a cakaju zazraky, ze budu mat zarucene autosedacku ale takto to nefunguje.

ciernysokol
23. júl 2026
@compra

@ciernysokol Vratili sme sa uz ored par dnami. Surfoval syn v Cefalu na severe. Vlny boli fakt velke. V tom centre hovorili, ze v lete byvaju vlny v takych cykloch po 10 dni. 10 dni ano a 10 nie. Potom od konca septembra vraj uz stale.

@compra klasický surf? Nie kite alebo windsurf? To som prevapená, že niekde v Európe v teplej vode sa našli, ďakujem za info, vyberieme sa určite.

compra
23. júl 2026
@ciernysokol

@compra klasický surf? Nie kite alebo windsurf? To som prevapená, že niekde v Európe v teplej vode sa našli, ďakujem za info, vyberieme sa určite.

@ciernysokol Ano. Klasicke surfovanie. Skola sa volala Piranhasupsurfschool.

sisaka
23. júl 2026
@anonym_4c209d

Ťahať autosedacku? Čosi

@anonym_4c209d o akom ťahaní píšeš? Zoberiem na letisku vozík, dám tam kufre, sedačku, vyhodim pri drop off na check in batožinu, priletím, zoberiem vozík, naložím kufre, vyzdvihnem sedačku, pridem do požičovne, kufre vložím do auta, sedačku pripevním. 🤷‍♀️

anonym_273303
Včera o 10:38

Máme svoju vlastnú. Skladaciu v taške na rameno. Vyšla má menej ako požičanie. Používame ju aj ako náhradnú u starých rodičov.
A neviem teda aké vlačenie po letisku. Odovzdám hneď na začiatku spolu s kufrom a pri prílete prevezmem , vložím do používaného auta a vybavené