Ako prekonať obavy z obnovy vodičského preukazu
Ahojte. Neviem.ci to sem patri ale prisla som si po radu..uz dlhsi cas rozmyslam zeby som si obnovila vodicsky preukaz..mate niekto s tym skusenosti aj hlavne s tym ak ste v minulosti mali zle udalosti,ktore vas odradili od soferovania a mali ste obavy si sadnut za volant?? Toto je moj pripad,mam obavy ale zaroven by som chcela.soferovat,kedze dnesna doba co sa tyka spojov je velmi zla. Prpsim poradte ako na to..s rodinnymi prialusnikmi neratam,kedze s nimi som to minule skusala. Vopred dakujem.za kazde info.
Ja som si robila VP v 18.tich, nejazdila som potom. Raz ma vzal jeden kamoš soferovat (na cvičisko), odvtedy šoférujem. Takže ak nie rodina, skús kamosku….
Základ (ako si aj napísala) nebrať nikoho z rodiny. Každý jeden bol múdry, najmä muži, ktorí mali vodičák 20-30 rokov 😱 som myslela, že vyskočím von za jazdy.
Zaplať si kondičné jazdy, alebo skús niekoho známeho - čo aj povie, nasmeruje, ale nebude si až tak “dovolovať”.
Ja som sa bala soferovat po havarii ktoru som mala, dostala som smyk a vyletela z cesty a narazila do plota. Velmi som sa bala potom soferovat, bala som sa, ze zase dostanem smyk, ale vedela som, ze nejak to musim prekonat. V zime som potom mala strach soferovat este asi 3 roky. Ale nakoniec som to prekonala. Kolegyna si v mladosti spravila vodicak a potom asi 15 rokov nesoferovala. Zacala jazdit s kamosom ktory ju ucil a dostala sa do toho. Aj ked jazdi len kratke vzdialenosti, do prace a naspat, na dialnicu si stale netrufa. Ja ti radim zaplatit si kondicne jazdy, tam budes priamo s odbornikom, ktory ta nauci. Mozes si zaplatit aj skolu smyku, ja tam tiez chcem ist.
Ja som sa bala soferovat po havarii ktoru som mala, dostala som smyk a vyletela z cesty a narazila do plota. Velmi som sa bala potom soferovat, bala som sa, ze zase dostanem smyk, ale vedela som, ze nejak to musim prekonat. V zime som potom mala strach soferovat este asi 3 roky. Ale nakoniec som to prekonala. Kolegyna si v mladosti spravila vodicak a potom asi 15 rokov nesoferovala. Zacala jazdit s kamosom ktory ju ucil a dostala sa do toho. Aj ked jazdi len kratke vzdialenosti, do prace a naspat, na dialnicu si stale netrufa. Ja ti radim zaplatit si kondicne jazdy, tam budes priamo s odbornikom, ktory ta nauci. Mozes si zaplatit aj skolu smyku, ja tam tiez chcem ist.
@catherin4 možno by len stačilo dodržiavať rýchlosť, a "nevyletela" by si z cesty.
@catherin4 možno by len stačilo dodržiavať rýchlosť, a "nevyletela" by si z cesty.
@anonym_34f7e3 moj manzel mal nehodu na lade v rychlosti max 30km/h. Tiez smyk. Vsetci isli opatrne, auto pred nim zvrtlo, on pribrzdil, ale na tom lade ho to stiahlo nabok 🤷♀️ V zone, kde bola max.r. 70km/h.
@anonym_34f7e3 moj manzel mal nehodu na lade v rychlosti max 30km/h. Tiez smyk. Vsetci isli opatrne, auto pred nim zvrtlo, on pribrzdil, ale na tom lade ho to stiahlo nabok 🤷♀️ V zone, kde bola max.r. 70km/h.
@aliziana
@simsalabim dobre, ja netvrdím ze nie. Ale väčšinou šmyk dostanú takí co idú veľmi rýchlo, ved vidím v správach.
@aliziana
@simsalabim dobre, ja netvrdím ze nie. Ale väčšinou šmyk dostanú takí co idú veľmi rýchlo, ved vidím v správach.
@anonym_34f7e3 to preto, ze v spravach hovoria o velkych, tragickych nehodach. Moj manzel sa s tuknutym naraznikom a velmi mierne preliacenou poulicnou lampou do sprav nedostal.

Však si daj kondične jázdy, normálne s inštruktorom a on s tebou aj nacviči cestu do prace a domov