icon

Elektrická ručná brzda. Zvykli ste si na ňu?

21. jún 2026

Po rokoch som presadla do auta s elektrickou rucnou brzdou a stale sa pristihnem, ze automaticky hladam packu medzi sedadlami.
Je to len o zvyku, alebo ste si na nu niektori nezvykli ani po rokoch?

tundra
21. jún 2026

@anonym_autor zvyknes si,chce to cas.

gribka1
21. jún 2026

Veľmi som nepoužívala, takže elektrická pre mňa stvorená😂 zachvilu budeš zvyknutá

anonym_ca3b1c
21. jún 2026

Zvykneš si . Pár dní som hľadala .

tenerifka
21. jún 2026

Od prveho dña som si zvykla

anonym_0ed5ac
21. jún 2026

Od prvého momentu zvyk. Aj keď pri nevypnutom motore si ju aj tak zo zvyku stále zapinam už 7 rokov

aalt
21. jún 2026

Zvyknes si ani nevies ako. Len sa nauc aj ako sa uvolnuje pri stati. Niekde to chcu pri prezuvani, alebo na STK.

anonym_a06d70
21. jún 2026

My sme mali na predošlom aute ručnú brzdu ako pedal - alebo teda aktivuje sa pedalom a pušťa sa takou páčkou čo máš na ľavo pri volante. A na všetko sa dá zvyknúť

madeincssr
21. jún 2026

@anonym_autor na "dobrych autach" sa da automatika zatahovania elektrickej rucnej brzdy po zastaveni/vypnuti motora zapnut alebo vypnut. Po jej vypnuti "zatahujes" rucnu len vtedy, ked chces. Zatiahnuta by sa mala povolovat sama po nastartovani a pohnuti sa (v oboch rezimoch).
Ale mnohym ludom vyhovuje automatika rucnej brzdy aktivna (motorceky "zavrcia" - rucna sa zatiahne po zastaveni a vypnuti motora). Pri jej pripadnom rucnom uvolnovani treba spravidla vzdy stlacit normalnu brzdu, inak ju neuvolni.

perazma
21. jún 2026

Musel som, lebo už to tak v tých autách frčí. Osobne som mal problém s automatickou prevodovku. Nuž musíme si zvykať.