Elektrická ručná brzda. Zvykli ste si na ňu?
Po rokoch som presadla do auta s elektrickou rucnou brzdou a stale sa pristihnem, ze automaticky hladam packu medzi sedadlami.
Je to len o zvyku, alebo ste si na nu niektori nezvykli ani po rokoch?
Veľmi som nepoužívala, takže elektrická pre mňa stvorená😂 zachvilu budeš zvyknutá
Zvykneš si . Pár dní som hľadala .
Od prvého momentu zvyk. Aj keď pri nevypnutom motore si ju aj tak zo zvyku stále zapinam už 7 rokov
Zvyknes si ani nevies ako. Len sa nauc aj ako sa uvolnuje pri stati. Niekde to chcu pri prezuvani, alebo na STK.
My sme mali na predošlom aute ručnú brzdu ako pedal - alebo teda aktivuje sa pedalom a pušťa sa takou páčkou čo máš na ľavo pri volante. A na všetko sa dá zvyknúť
@anonym_autor na "dobrych autach" sa da automatika zatahovania elektrickej rucnej brzdy po zastaveni/vypnuti motora zapnut alebo vypnut. Po jej vypnuti "zatahujes" rucnu len vtedy, ked chces. Zatiahnuta by sa mala povolovat sama po nastartovani a pohnuti sa (v oboch rezimoch).
Ale mnohym ludom vyhovuje automatika rucnej brzdy aktivna (motorceky "zavrcia" - rucna sa zatiahne po zastaveni a vypnuti motora). Pri jej pripadnom rucnom uvolnovani treba spravidla vzdy stlacit normalnu brzdu, inak ju neuvolni.
Musel som, lebo už to tak v tých autách frčí. Osobne som mal problém s automatickou prevodovku. Nuž musíme si zvykať.

@anonym_autor zvyknes si,chce to cas.