icon

Je potrebné nosiť okuliare pri vodičskom kurze?

15. apr 2026

Dcera 18+ si ide robit vodicak a ocna jej napisala do spravy : sposobila s okuliarovou korekciou. Vacsinou nosi iba sosovky, ma -4 dioptrie, chyta paniku, ze okuliare nosit nebude. Je to nejaky problem, kontroluju to? Mate prosim skusenosti? Logicky bude mat sosovky pri takej dioptrii. Alebo policajti pri skuskach riesia? Dakujem.

anonym_22d03e
15. apr 2026

@anonym_autor mám to tiež napísané a nikto to nikdy neriešil. Za ten čas som bola na laserovej operácii oči takže nenosím ani okuliare a ani šošovky

potapacik
15. apr 2026

Nech ide naspäť k lekarke a nech jej tam dopiše okuliare alebo šošovky, Kod 1.06, lebo ked nebude mať okuliare vyhodi ju policajt zo skusok. Aj pri bežnej kontrole to kontroluju.

anonym_22d03e
15. apr 2026
@potapacik

Nech ide naspäť k lekarke a nech jej tam dopiše okuliare alebo šošovky, Kod 1.06, lebo ked nebude mať okuliare vyhodi ju policajt zo skusok. Aj pri bežnej kontrole to kontroluju.

@potapacik zo skúšky ma nevyhodili a na ani jednej kontrole nič také nespomínali.

janiex81
15. apr 2026

mám ja aj syn, nosíme už 15 rokov iba šošovky, okuliare nemáme vôbec. Syn dokonca takto robil vodičský. Jemu práve vysvetľovala lekárka, že mu píše preto "s korekciou" aby sa neriešilo ako kedysi dávno, že "s okuliarmi".