Podmienky v autoškolách: Najprv teória, potom prax?
Prosím Vás, ako to je teraz v autoškolách. Aké máte skúsenosti? Už funguje to, že najskôr sa treba naučiť teóriu (úspešné absolvovanie teoretickej skúšky) a keď to žiak zvládne, potom ide na cesty? Alebo sa to zavádza postupne, že to teda ešte nie je zákonom povinné? A autoškoly si to robia podľa seba.
Pár hodín teorie, cvičisko, potom súbežne teoria a jazdy. Dúfam, že nezmysel, najprv absolvovať testy, až potom sú jazdy nikdy neschvália
Trenažér už nie je povinný, väčšina autoškôl ho ani nemá
Syn prave chodi - teoriu ma uz za sebou, subezne s teoriou absolvoval 2x trenazer a prvu pomoc, teraz ide na cvicisko a potom na cestu. Skusky az na konci.
syn tiež prave robi, teoria bola trvala mesiac, stanoveny pocet hodin, potom trenazer 1x, cvicisko 1x dnes ma kurz 1.pomoci a zajtra uz jazdy, po jazdach (cca 15-16)
, je este cvicisko na zopakovanie a skusky
Ja mám teóriu za sebou ,trenažér ,cvičisko ale to len dookola sme chodili ,teraz jazdy a prvú pomoc neviem kedy budem mať.
jedine co ma irituje je, ze maju jazdy pocas vyucovania ☹
@emjee Ono záleží od autoškoly a inštruktora ako je ochotný. Syn čo chodil tak si daval jazdy ráno o 6:30h alebo o 16h. A niektorí si dávali jazdy aj cez víkend.
Dobre tomu chápem, že teda tie autoškoly, s ktorými máte skúsenosti @emjee @zuzka1 @parvinka0001 už vyžadovali najskôr úspešné absolvovanie teoretickej skúšky - ktoré je podmienkou na pokračovanie v praktickom výcviku vodičského kurzu? Proste ak žiak skúšku z teorie nespraví, nemôže ísť ďalej. (pre príklad voľakedy sme mali všetko spolu: a v jeden deň aj skúšku z teórie aj z jazdy) A koľko vás vodičák stojí?
Dobre tomu chápem, že teda tie autoškoly, s ktorými máte skúsenosti @emjee @zuzka1 @parvinka0001 už vyžadovali najskôr úspešné absolvovanie teoretickej skúšky - ktoré je podmienkou na pokračovanie v praktickom výcviku vodičského kurzu? Proste ak žiak skúšku z teorie nespraví, nemôže ísť ďalej. (pre príklad voľakedy sme mali všetko spolu: a v jeden deň aj skúšku z teórie aj z jazdy) A koľko vás vodičák stojí?
@jednoduchomirka nie skúška len teória (proste sa prv naučiť ) potom budú testy .
@jednoduchomirka nie skusku este nerobis…normalne sa ucis teoriu znacky, krizovatky atd a po case bez skusky absolvujes trenazer, cvicisko, prvu pomoc a jazdy podla toho ako to ma autoskola nastavene…a potom robis skusku a jazdu oficialnu a vzdy je to, ked nespravis test na policii ci v autoskole ten oficialny nemozes predsa ist jazdit
@jednoduchomirka nie, ten zakon je posunuty na r. 2027, pýtala som sa na to v autoskole, u nas ked nespravili test na jazdy nesli kedysi, tí co robili so mnou v skupine pred rokmi, vodicak cca 1200 s kolkom a poplatkom dr a poplatkom za kurz 1. pomoci
@jednoduchomirka nie, iba absolvovanie teorie, skuska bude neskor
@jednoduchomirka a ako by si to chcela mať? Najprv šoférovať, a až potom sa naučiť ako sa to ma robiť? Samozrejme ze najprv je teória 🙄
Zatial je to tak, ze najskor sa preberie teoria a potom nasleduju jazdy. Skusky sa robia naraz v jeden den - najskor test a potom jazda s komisarom. Od buduceho roka ma dojst k zmene - po prebrati teorie sa urobi test a az po jeho uspesnom absolvovani sa zacnu cvicne jazdy. Po nich uz ostane len skuska z jazdy (cvicisko a premavka).
@jednoduchomirka a ako by si to chcela mať? Najprv šoférovať, a až potom sa naučiť ako sa to ma robiť? Samozrejme ze najprv je teória 🙄
@anonym_c32c67
ona sa pýta na skúšky, nie na priebeh kurzu.
skúšky - najprv teoretická časť, keď je úspešná ide skúška jazdy.
keď nespraví skúšky teóriu nejde na jazdy.
@anonym_c32c67
@mondolina neviem. Ja som to z toho úvodu pochopila takto.
@jednoduchomirka ano, aj my sme to tak mali... take "na necisto" ale ak nema minimalny pocet bodov, nemoze ist "do premavky"... za mna to zmysel dava...
@anonym_c32c67
@mondolina nie nepyta sa na priebeh skusky, pyta sa, ci treba najprv absolvovat skusku z teorie a az potom ide ziak za volant s instruktorom
Syn robil minuly rok cez prazdniny, kurz prebiehal tak, ze mesiac teoria, kde robili aj cvicne testy, potom prva pomoc, cvicisko a az tak na cesty.. testy boli az na konci, vsetko v jeden den, kto spravil test, isiel na jazdu, ktoru polovica nedala. Syn nastastie spravil na prvy pokus...
@jednoduchomirka ja si práve robím autoškolu 😁 toto, čo popisuješ bude platiť od budúceho roka ... Aspoň tak nám to bolo povedané na teórii. Zatiaľ platí, že musíš mať absolvovaných 50% hodín z teórie a môžeš ísť jazdiť, dovtedy si môžeš urobiť trenažér a prvú pomoc.
@jednoduchomirka až po absolvovaní teórie, kurzu prvej pomoci a všetkých jázd máš skúšku zo všetkého v jeden deň, opakuješ iba to, čo neurobíš. Testy z teórie sa stále budú robiť až pri zaverečnej skúške.
@anonym_c32c67 tak toto ma pobavilo 😀 ja sa pýtam na nový návrh zákona, ktorý momentálne postúpil do druhého čítania, v ktorom píšu, že ak žiak nespraví skúšku z teórie, nemá čo robiť za volantom. Jednoducho, skúšky z teórie a zároveň z jazdy nebudú až na konci kurzu, ale najskôr bude tá z teórie a keď ju spravíš, môžeš si sadnúť a šoférovať 🙂 tak som sa pýtala, či niektoré autoškoly aj samé od seba takéto niečo už predbežne zavádzajú alebo to funguje po starom
@jednoduchomirka ja si práve robím autoškolu 😁 toto, čo popisuješ bude platiť od budúceho roka ... Aspoň tak nám to bolo povedané na teórii. Zatiaľ platí, že musíš mať absolvovaných 50% hodín z teórie a môžeš ísť jazdiť, dovtedy si môžeš urobiť trenažér a prvú pomoc.
@patriciah1 ďakujem ti krásne a čo ťa teraz vychádza vodičák. Koľko v tvojej autoškole stojí?
@anonym_c32c67 ešte dopĺňam príklad: v apríli urobíš závernú skúšku z teórie a až potom si môžeš sadnúť za volant a ísť sa učiť jazdiť na cvičisko a cestu. A potom (neviem, koľko toto trvá) napríklad v máji budeš robiť ďalšiu skúšku - testy z jazdy.
@patriciah1 ďakujem ti krásne a čo ťa teraz vychádza vodičák. Koľko v tvojej autoškole stojí?
@jednoduchomirka u nás stojí 900€ plus kolky a prvá pomoc ešte
@jednoduchomirka u nás stojí 900€ plus kolky a prvá pomoc ešte
@parvinka0001 tak do tisícky. Lebo niekde evidujem už sumy 1200.
@parvinka0001 tak do tisícky. Lebo niekde evidujem už sumy 1200.
@jednoduchomirka tak Bratislava určite . Ja som na opačnom konci Slovenska 😁
@anonym_c32c67 tak toto ma pobavilo 😀 ja sa pýtam na nový návrh zákona, ktorý momentálne postúpil do druhého čítania, v ktorom píšu, že ak žiak nespraví skúšku z teórie, nemá čo robiť za volantom. Jednoducho, skúšky z teórie a zároveň z jazdy nebudú až na konci kurzu, ale najskôr bude tá z teórie a keď ju spravíš, môžeš si sadnúť a šoférovať 🙂 tak som sa pýtala, či niektoré autoškoly aj samé od seba takéto niečo už predbežne zavádzajú alebo to funguje po starom
@jednoduchomirka lenže ty v úvode nepíšeš vôbec nič o skúškach. Píšeš o autoškolach, všeobecne. Tak preto ta moja odpoveď.
@jednoduchomirka lenže ty v úvode nepíšeš vôbec nič o skúškach. Píšeš o autoškolach, všeobecne. Tak preto ta moja odpoveď.
@anonym_c32c67 spomínam tam úspešné absolvovanie teoretickej skúšky a až potom jazdy. 🙂 nevadí, nechajme to tak. Myslím, že sme sa už pochopili a dostala som od viacerých takú tú všeobecnú odpoveď, že ako to v praxi funguje. 🙂 vzniklo asi len nedorozumenie

Zatiaľ to funguje po starom, máš teóriu. Po určitých hodinách teórie ideš na trenažér, cvičisko a potom na cestu. To nové vyhlásenie pre autoškoly by malo platiť od 2027 tuším od mája.