icon

Podmienky v autoškolách: Najprv teória, potom prax?

jednoduchomirka
14. apr 2026

Prosím Vás, ako to je teraz v autoškolách. Aké máte skúsenosti? Už funguje to, že najskôr sa treba naučiť teóriu (úspešné absolvovanie teoretickej skúšky) a keď to žiak zvládne, potom ide na cesty? Alebo sa to zavádza postupne, že to teda ešte nie je zákonom povinné? A autoškoly si to robia podľa seba.

Strana
z2
bibina32
14. apr 2026

Zatiaľ to funguje po starom, máš teóriu. Po určitých hodinách teórie ideš na trenažér, cvičisko a potom na cestu. To nové vyhlásenie pre autoškoly by malo platiť od 2027 tuším od mája.

patka06
14. apr 2026

Pár hodín teorie, cvičisko, potom súbežne teoria a jazdy. Dúfam, že nezmysel, najprv absolvovať testy, až potom sú jazdy nikdy neschvália
Trenažér už nie je povinný, väčšina autoškôl ho ani nemá

emjee
14. apr 2026

Syn prave chodi - teoriu ma uz za sebou, subezne s teoriou absolvoval 2x trenazer a prvu pomoc, teraz ide na cvicisko a potom na cestu. Skusky az na konci.

zuzka1.
14. apr 2026

syn tiež prave robi, teoria bola trvala mesiac, stanoveny pocet hodin, potom trenazer 1x, cvicisko 1x dnes ma kurz 1.pomoci a zajtra uz jazdy, po jazdach (cca 15-16)
, je este cvicisko na zopakovanie a skusky

emjee
14. apr 2026

jedine co ma irituje je, ze maju jazdy pocas vyucovania ☹

parvinka0001
14. apr 2026

Ja mám teóriu za sebou ,trenažér ,cvičisko ale to len dookola sme chodili ,teraz jazdy a prvú pomoc neviem kedy budem mať.

anonym_fc4253
14. apr 2026
@emjee

jedine co ma irituje je, ze maju jazdy pocas vyucovania ☹

@emjee Ono záleží od autoškoly a inštruktora ako je ochotný. Syn čo chodil tak si daval jazdy ráno o 6:30h alebo o 16h. A niektorí si dávali jazdy aj cez víkend.

jednoduchomirka
autor
14. apr 2026

Dobre tomu chápem, že teda tie autoškoly, s ktorými máte skúsenosti @emjee @zuzka1 @parvinka0001 už vyžadovali najskôr úspešné absolvovanie teoretickej skúšky - ktoré je podmienkou na pokračovanie v praktickom výcviku vodičského kurzu? Proste ak žiak skúšku z teorie nespraví, nemôže ísť ďalej. (pre príklad voľakedy sme mali všetko spolu: a v jeden deň aj skúšku z teórie aj z jazdy) A koľko vás vodičák stojí?

parvinka0001
14. apr 2026
@jednoduchomirka

Dobre tomu chápem, že teda tie autoškoly, s ktorými máte skúsenosti @emjee @zuzka1 @parvinka0001 už vyžadovali najskôr úspešné absolvovanie teoretickej skúšky - ktoré je podmienkou na pokračovanie v praktickom výcviku vodičského kurzu? Proste ak žiak skúšku z teorie nespraví, nemôže ísť ďalej. (pre príklad voľakedy sme mali všetko spolu: a v jeden deň aj skúšku z teórie aj z jazdy) A koľko vás vodičák stojí?

@jednoduchomirka nie skúška len teória (proste sa prv naučiť ) potom budú testy .

jeennyv
14. apr 2026
@jednoduchomirka

@jednoduchomirka nie skusku este nerobis…normalne sa ucis teoriu znacky, krizovatky atd a po case bez skusky absolvujes trenazer, cvicisko, prvu pomoc a jazdy podla toho ako to ma autoskola nastavene…a potom robis skusku a jazdu oficialnu a vzdy je to, ked nespravis test na policii ci v autoskole ten oficialny nemozes predsa ist jazdit

zuzka1.
14. apr 2026
@jednoduchomirka

@jednoduchomirka nie, ten zakon je posunuty na r. 2027, pýtala som sa na to v autoskole, u nas ked nespravili test na jazdy nesli kedysi, tí co robili so mnou v skupine pred rokmi, vodicak cca 1200 s kolkom a poplatkom dr a poplatkom za kurz 1. pomoci

jednoduchomirka
autor
14. apr 2026

ďakujem Vám @parvinka0001 @jeennyv @zuzka1

emjee
14. apr 2026
@jednoduchomirka

@jednoduchomirka nie, iba absolvovanie teorie, skuska bude neskor

anonym_c32c67
14. apr 2026

@jednoduchomirka a ako by si to chcela mať? Najprv šoférovať, a až potom sa naučiť ako sa to ma robiť? Samozrejme ze najprv je teória 🙄

seahorse27
14. apr 2026

Zatial je to tak, ze najskor sa preberie teoria a potom nasleduju jazdy. Skusky sa robia naraz v jeden den - najskor test a potom jazda s komisarom. Od buduceho roka ma dojst k zmene - po prebrati teorie sa urobi test a az po jeho uspesnom absolvovani sa zacnu cvicne jazdy. Po nich uz ostane len skuska z jazdy (cvicisko a premavka).

mondolina
14. apr 2026
@anonym_c32c67

@jednoduchomirka a ako by si to chcela mať? Najprv šoférovať, a až potom sa naučiť ako sa to ma robiť? Samozrejme ze najprv je teória 🙄

@anonym_c32c67
ona sa pýta na skúšky, nie na priebeh kurzu.
skúšky - najprv teoretická časť, keď je úspešná ide skúška jazdy.
keď nespraví skúšky teóriu nejde na jazdy.

anonym_c32c67
14. apr 2026
@mondolina

@anonym_c32c67

@mondolina neviem. Ja som to z toho úvodu pochopila takto.

anonym_05ea17
14. apr 2026
@jednoduchomirka

@jednoduchomirka ano, aj my sme to tak mali... take "na necisto" ale ak nema minimalny pocet bodov, nemoze ist "do premavky"... za mna to zmysel dava...

emjee
14. apr 2026
@mondolina

@anonym_c32c67

@mondolina nie nepyta sa na priebeh skusky, pyta sa, ci treba najprv absolvovat skusku z teorie a az potom ide ziak za volant s instruktorom

alusha
15. apr 2026

Syn robil minuly rok cez prazdniny, kurz prebiehal tak, ze mesiac teoria, kde robili aj cvicne testy, potom prva pomoc, cvicisko a az tak na cesty.. testy boli az na konci, vsetko v jeden den, kto spravil test, isiel na jazdu, ktoru polovica nedala. Syn nastastie spravil na prvy pokus...

patriciah1
15. apr 2026

@jednoduchomirka ja si práve robím autoškolu 😁 toto, čo popisuješ bude platiť od budúceho roka ... Aspoň tak nám to bolo povedané na teórii. Zatiaľ platí, že musíš mať absolvovaných 50% hodín z teórie a môžeš ísť jazdiť, dovtedy si môžeš urobiť trenažér a prvú pomoc.

patriciah1
15. apr 2026

@jednoduchomirka až po absolvovaní teórie, kurzu prvej pomoci a všetkých jázd máš skúšku zo všetkého v jeden deň, opakuješ iba to, čo neurobíš. Testy z teórie sa stále budú robiť až pri zaverečnej skúške.

jednoduchomirka
autor
15. apr 2026
@anonym_c32c67

@anonym_c32c67 tak toto ma pobavilo 😀 ja sa pýtam na nový návrh zákona, ktorý momentálne postúpil do druhého čítania, v ktorom píšu, že ak žiak nespraví skúšku z teórie, nemá čo robiť za volantom. Jednoducho, skúšky z teórie a zároveň z jazdy nebudú až na konci kurzu, ale najskôr bude tá z teórie a keď ju spravíš, môžeš si sadnúť a šoférovať 🙂 tak som sa pýtala, či niektoré autoškoly aj samé od seba takéto niečo už predbežne zavádzajú alebo to funguje po starom

jednoduchomirka
autor
15. apr 2026
@patriciah1

@jednoduchomirka ja si práve robím autoškolu 😁 toto, čo popisuješ bude platiť od budúceho roka ... Aspoň tak nám to bolo povedané na teórii. Zatiaľ platí, že musíš mať absolvovaných 50% hodín z teórie a môžeš ísť jazdiť, dovtedy si môžeš urobiť trenažér a prvú pomoc.

@patriciah1 ďakujem ti krásne a čo ťa teraz vychádza vodičák. Koľko v tvojej autoškole stojí?

jednoduchomirka
autor
15. apr 2026

@anonym_c32c67 ešte dopĺňam príklad: v apríli urobíš závernú skúšku z teórie a až potom si môžeš sadnúť za volant a ísť sa učiť jazdiť na cvičisko a cestu. A potom (neviem, koľko toto trvá) napríklad v máji budeš robiť ďalšiu skúšku - testy z jazdy.

parvinka0001
15. apr 2026
@jednoduchomirka

@patriciah1 ďakujem ti krásne a čo ťa teraz vychádza vodičák. Koľko v tvojej autoškole stojí?

@jednoduchomirka u nás stojí 900€ plus kolky a prvá pomoc ešte

jednoduchomirka
autor
15. apr 2026
@parvinka0001

@jednoduchomirka u nás stojí 900€ plus kolky a prvá pomoc ešte

@parvinka0001 tak do tisícky. Lebo niekde evidujem už sumy 1200.

parvinka0001
15. apr 2026
@jednoduchomirka

@parvinka0001 tak do tisícky. Lebo niekde evidujem už sumy 1200.

@jednoduchomirka tak Bratislava určite . Ja som na opačnom konci Slovenska 😁

anonym_c32c67
15. apr 2026
@jednoduchomirka

@anonym_c32c67 tak toto ma pobavilo 😀 ja sa pýtam na nový návrh zákona, ktorý momentálne postúpil do druhého čítania, v ktorom píšu, že ak žiak nespraví skúšku z teórie, nemá čo robiť za volantom. Jednoducho, skúšky z teórie a zároveň z jazdy nebudú až na konci kurzu, ale najskôr bude tá z teórie a keď ju spravíš, môžeš si sadnúť a šoférovať 🙂 tak som sa pýtala, či niektoré autoškoly aj samé od seba takéto niečo už predbežne zavádzajú alebo to funguje po starom

@jednoduchomirka lenže ty v úvode nepíšeš vôbec nič o skúškach. Píšeš o autoškolach, všeobecne. Tak preto ta moja odpoveď.

jednoduchomirka
autor
15. apr 2026
@anonym_c32c67

@jednoduchomirka lenže ty v úvode nepíšeš vôbec nič o skúškach. Píšeš o autoškolach, všeobecne. Tak preto ta moja odpoveď.

@anonym_c32c67 spomínam tam úspešné absolvovanie teoretickej skúšky a až potom jazdy. 🙂 nevadí, nechajme to tak. Myslím, že sme sa už pochopili a dostala som od viacerých takú tú všeobecnú odpoveď, že ako to v praxi funguje. 🙂 vzniklo asi len nedorozumenie

Strana
z2