icon

Stalo sa vám na parkovisku, že vás niekto bezohľadne predbiehol?

16. aug 2026

Čakali ste trpezlivo na voľné miesto - či už pred obchodným centrom, na sídlisku alebo v letnej horúčave pred kúpaliskom - svietili smerovkou a sledovali auto, ktoré práve vychádza... a v tom sa z druhej strany prirútil niekto nový a bez mihnutia oka vám to miesto vyfúkol?

Ako reagujete v takejto situácii?
- Myslíte si, že je to úplne cez čiaru a človek by mal mať aspoň kvapku chrbtovej kosti a elementárnej slušnosti?
- Alebo to beriete tak, že „kto prv príde, ten prv melie“ a nad takýmto správaním už len mávnete rukou?
-Boli ste niekedy v takejto situácii takí vytočení, že ste si to s daným vodičom išli osobne vybaviť, alebo radšej preglgnete hnev a idete krúžiť ďalej?

Podeľte sa o svoje skúsenosti z parkovísk

anonym_1e5979
16. aug 2026

Ty asi nezijes vo väčšom meste, všakže? 😃
Čo si chces vybavovať? Že je niekto, rýchlejší a drzejsi? No je, ale nič neporušuje.

minenkaa
16. aug 2026

Spravila som to asi,fakt nemám ako vedieť či na to miesto niekto čaká a aj mne spravili a šla som inde
,ako mohol ten človek vedieť ,že tam stojím a čakám práve na to miesto a necakam na niekoho

autor
16. aug 2026
@anonym_1e5979

Ty asi nezijes vo väčšom meste, všakže? 😃
Čo si chces vybavovať? Že je niekto, rýchlejší a drzejsi? No je, ale nič neporušuje.

@anonym_1e5979 však neporušuje nič, ale napríklad ja by som na to nemala chrbtovú kosť :D

anonym_1e5979
16. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_1e5979 však neporušuje nič, ale napríklad ja by som na to nemala chrbtovú kosť :D

@anonym_autor ... No, tak to už je tvoj problém asi.

autor
16. aug 2026
@minenkaa

Spravila som to asi,fakt nemám ako vedieť či na to miesto niekto čaká a aj mne spravili a šla som inde
,ako mohol ten človek vedieť ,že tam stojím a čakám práve na to miesto a necakam na niekoho

@minenkaa no človek to môže vedieť tak, že tam už vidí niekoho už skôr so smerovkou :D

minenkaa
16. aug 2026
@anonym_autor

@minenkaa no človek to môže vedieť tak, že tam už vidí niekoho už skôr so smerovkou :D

@anonym_autor a to je smerodajné,veľa ľudí nedáva smerovky ,veľa ľudí zabúda smerovku ,nevšimne si na tom malom priestore

helenbozka
16. aug 2026

@anonym_autor mne sa už stalo párkrát, že mi nejaký doslova arogantný chruňobtakto vyfúkol miesto. A áno - videl, že tam už pomaly odbáčam... Ale pri niektorých špecifických značkách áut je takýto typ šoféra DIAGNÓZA 🤷🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

Šla som inam, ale zatrubila som, aby vedel, že nie je neviditeľný

anonym_e39e4c
16. aug 2026

ja ak vidim takuto situaciu tak ju respektujem a necham zaparkovat auto, ktore caka.. ale co mna vytaca, ked sa priblizujem k miestu, kde akurat odislo auto a som tak povediac na “rade”, tak z auta za mnou vyskoci spolujazdec a postavi sa na to miesto, ze ho akoze drzi pre auto za mnou.. Stalo sa mi to uz niekolko x.. a tam idem otvorene do konfliktu.. som schopna toho cloveka vyslovene vytlacit.. zatial som este nedostala po hube.. ale mozno sa tak stane.. vzdy ma to mrzi, ak mam so sebou deti.. ale jednoducho toto nie som schopna nechat tak a ist zaparkovat inam.

anonym_082dfd
16. aug 2026

@anonym_autor to je také isté, ak stojíš v rade v obchode a niekto ťa predbehne.

anonym_18305e
16. aug 2026

Stalo, obiehala som celé parkovisko, aby som našla miesto. Konečne som našla ale všimla som si, že už na to miesto niekto čaká a aj keď som mala lepšiu pozíciu a predbehla by som ho, neurobila som to a to auto pustila. Zase som si obehla celé parkovisko, trpezlivo počkala čo si pán pobalí nákup a odíde a šup, natrtkala sa tam tetka aj keď videla, že tam už čakám ja. Tak som vystúpila a čakala čo vystúpi aj ona, aby sme sa o tom mohli porozprávať. Zľakla sa ma, zamkla sa v aute a nevystúpila. Stála som u jej auta vyše pol hodiny, usmievala sa na ňu a ona so strachom v očiach pozerala pred seba. Pobavila som sa a odišla som. Som toho názoru, že keď má človek odvahu zachovať sa ako kretén, nech má aj odvahu si to potom vydiskutovať. Tiež neznášam, keď mi niekto vyfúkne parkovacie miesto pre kočíky. Myslím tých ľudí, ktorí v aute žiadne dieťa nemajú a nechce sa im prejsť 10 krokov navyše. To zaparkujem vedľa nich a pri vyberaní kočíka im búcham do auta.

30majka71
17. aug 2026

Mne raz v nemocnici, neskutočne plné parkovisko a žiaľ nebolo na výber, len čakať na niekoho čo odíde. Keď som sa išla posunúť, tak som si všimla, že niekto odchádza a keďže sa mi lepšie s autom cuva do miesta, tak som sa dala zadkom a trošku uhla. Čakala so smerovkou. Auto vyšlo a ja som už sa nastavila na cuvanie a v tom fuk auto z druhej strany. Tak som len otvorila dvere a išla smerom tam, pani zrejme pochopila, vycuvala z miesta a ja sa tam dala. Ale zrejme ak by to bol muž by som musela ísť do konfliktu. Asi by som mu zablokovala nejako auto, aby nevyšiel. Ja som šla na poradňu s veľkým bruchom.

danica2711
17. aug 2026

naštve to, ale tak čo už, poviem si, že som mala reagovať rýchlejšie