Zdravím. Mám otázku. Už niekoľko rokov si lepím umelé nechty keďže moje vlastné si obhrýzam a snažím sa to týmto spôsobom odnaučiť. Lenže mi umelé nechty zhoršili aj tie moje krátke, keďže lepidlo na ne je dosť zlé a poškodilo mi nechty. Pred lepením som ich mala krátke tak klasicky po koniec prsta. No teraz mám nechty tak do polovice lôžka a keď dorastajú, tak nie sú prichytené na ložko ale akokeby podvihnuté. Preto sa mi začali tvoriť aj zelené škvrny ,,žabacince" keďže sa mi pod umelé nechty dostáva voda a zafarbuje mi nechty na zeleno. Pre istotu ale používam lak na mikózu a plesne na nechtoch no myslím že škvrny budú musieť odrásť. Chcem sa ale spýtať, čo použiť na to aby sa nechty opäť prichytili na lôžko a začali rást tak ako majú a nie nadvihnuté z lôžka. Momentálne si dávam polygelove nechty kde netreba žiadne toxické lepidlo, stačí len UV lampa a držia lepšie ako nalepovacie nechty. Aj pomaly dorastajú no nie prichytené na lôžko. Prosím poraďťe. Ďakujem za každú radu.
Viem, že fotky nie sú najlepšie a je to naozaj nepekné a viem, že si za to môžem sama, no chcem sa toho naozaj zbaviť a nechať si narásť pekné svoje nechty. Keby som vedela že budem mať takéto problémy z umelých nechtov, nikdy by som si ich nezačala lepiť.😔preto mi prosím nepíšte , že nemala som si ich vóbec ani lepiť a takéto blbosti, lebo to viem. No teraz to už nezmením
@20erika07 no čítala som, že pleseň začína od kraja nechtu a je taka žlto hnedá. A že takéto zelené sfarbenie je vytvorené baktériami vo vode, ktoré sa dostanú pod necht najmä pri používaní umelých nechtov keďže voda sa pod necht nalepený dostane a zafarbí prírodný necht na zeleno. No budem pokračovať v natieraní určite. Skúsim aj ocot.
Preboha, ihned ku koznej, ziadne domace recepty uz neskusaj, iadne umele nechty ani nic podobne na to nedavaj. K doktorke, hned.
Okamžite smer kožná ambulancia, ak nechceš prísť aj o ten zvyšok nechtov, ktorý ostal. Ináč hrozí, že ti ich strhnú na chirurgickej ambulancii. Nehnevaj sa na mňa, ale na takéto poškodené nechty sa polygél, gél lak a pod. neaplikuje nikdy.
@veselo_neveselo písala som kožnej mail keďže je problém sa jej dovolať a získať termín skôr ako o 2 mesiace. Priložila som aj fotky tak dúfam,že mi dá vedieť čo treba robiť. Ďakujem za radu
@chelsey987 len musím chodiť aj medzi ľudí a nemôžem ísť von s takýmito nechtami. Ale mám radosť že dorastajú. Kožná ma hádam usmerní v liečbe a možno aj nejaké lieky mi na to dá. Každopádne ďakujem za radu
Toto nie je pleseň, ale pneumodonas, čiže ľudovo nazývaný zabinec. Ako píšeš. Pod umelý nechet sa dostala voda a baktérie a takto sa to zafarbilo. Treba jemne prebrusit a dať dole. Na čistý nechet sa môže potom modelovať. Ale v tvojom prípade by som to nerobila, nakoľko tvoje nechty sú zničené, treba nechať zregenerovať. Skús sa popozerať po nechtarke, ktorá robí IBX systém ( je to špeciálna kura) .Nechaj to vyrásť a už žiadne umelé nechty a neviem aké lepidlá. To všetko je toxické, rozleptava nechtovu platničku, aby si vôbec ešte mala nejaké nechty .alebo ešte mrkni značka cnd shellac ma jeden veľmi dobrý výživný olej na nechty, ten si kúp a potieraj.Vela stastia
Len nerozumjem jednej veci. Keď si si ich lepila a dala dole prvýkrát, už vtedy boli určite rozleptané z lepidla, tak prečo si si tak ublížila. Určite nejaká nechtárka by ti spravila krásne nechty a nepoškodila nechtovú platničku. Ak nie nechtárka, tak sú krásne laky na nechty a svojich aj keď krátkych vyzerajú super. Toto bude dlhá liečba teraz.
@chelsey987 no bola som ešte na základnej škole a hanbila som sa za moje nechty a vtedy mi ani len nenapadlo ísť k nechtárke. Viem mohlo to byť teraz oveľa jednoduchsie no už nič nenarobím. Musím si to odtrpieť teraz
chod na sukromnu kliniku, k sukromnej lekarke. zaplatis si, ale zoberu ta hned. ries to cim skor a absolutne zabudni teraz na umele nechty kym sa ti toto neda do poriadku.. ved to mas zive ako sa ti to moze vyliecit ked to mas “otvorenu ranu”? denne prides do kontaktu s roznymi bakteriami…
@lasona pozerala som teraz no v mojom okolí nie je bohužiaľ žiadna nechtárka čo by tento systém IBX robila. Ja som už skôr rozmýšľala že by som si šla nechty nechať spraviť profesionalne len som nevedela či by ma s mojimi neposlali kade ľahšie. Nechám teda dorásť a potom určite žiaaaaaadne nechty lepiť nebudem. Stačilo mi problémov už. Len momentálne mám toho strašne veľa do školy keďže maturujem tak nemám moc čas behať po doktoroch a nechtárkach. Skúsim pozrieť ten olej a uvidím. Ďakujem krásne.
hlavne s tym nic nerob ja viem ze sa za to hanbis chodis do skoly ale teraz je prvorade to nechat dorast… 🙂
@mec321 anoo necham dorast a uvidim ci mi kozna odpise na mail. Myslim ze mi odpise a povie co treba robit. Naozaj by som to chcela riesit no fakt nemam cas na to, neviem kde mi hlava stoji z ucenia a este behat po sukromnych klinikach🙃 hadam bude v poriadku vsetko a da sa to dokopy
Skús ten olej, ani nespekuluj s nechtami u nechtarky ..na také oslabené nemusia ani drzat
@lasona tento je to olej?
To je poškodený a už odumretý necht(y). Na toto by musela mat riadnu odvahu teda aj nejaká nechtárka ti nieco vobec aplikovať a robit - o tom silno teda pochybujem, a este aby si vdaka tebe spravila velmi zlu reklamu a meno, takze to ta ušetrím - nie. Kazda jedna ta vyhodí ku kožnej lekárke!
Toto je uz nezdravý a “poškodený necht” a nechtového lôžko 👐🏻 nechtarka ti spravi cokolvek, ale len na “zdrave nechty” (aj ohryzene sú v podstate zdrave nechty, sú iba ohryzene 🤷🏼♀️, ale ak by boli uz velmi tiez pripadne otvorená rana, na kozu sa NIKDY nic ani nelepí ani nemodeluje!), a to je aj tvoj prípad. Na tu kozu ti nic nenalepí ani nechtarka, a na pekne dlho zabudni na nejake umelé nechty vobec, ci lepené ci modelované. A po pravde? Asi by ma jeden den školy ani 2 nemrzel, lebo toto ak da ti zle zahaji (nehovoriac to vyzera, ze ti začne isto zarastat, co je tiez silno bolestivé), s tym potom budes uz žiť cely život. Takze skola/neskola, den u súkromného lekara ta nezabije. Ked si si dokázala lepiť na poskodene nechtové lôžko nieco a este aj neodborne chemickým “lepidlom”, to nemas na týždeň sedenia u lekara, ale na mesiace ak nie na roky... Mas malo rokov, aby si si zhodnotila teraz tieto rizika, ktoré ti tu ja z praxe dospelého uz pisem.
Takze preto smer ihneď aj sukromna Kozna ambulancia (to mas zatiaľ 1 den). Na to lepenie si tiez potrebovala čas 🤷🏼♀️ Ale na doktora čas uz nemas…To nie je vec, ktorá automaticky vyrastie…ked to odumrie kvoli baktérií (ktoré ty voľne ani okom nevidíš ), uz nikdy, a ver ze nikdy, ti tvoj žiadny necht uz ani nenarastie. A budes asi šťastnejšia na cely život 😫
@bubblies mne je jasne ze nemozem ist k nechtarke s tymto. Ja som len pisala ze predtym ako sa mi to takto zhorsilo som rozmyslala ze pojdem. No teraz urcite nie. Pockam ci sa mi ozve kozna moja, ak nie tak pojdem na tu sukromnu ak nejaka v mojom okolo vobec je.
Ano
No baby kozna sa mi teda ozvala a predpisala mi nejaky liecivy lak Loceryl a okrem toho ze mam vitaminy ako biotin, zinok a selen brat tak to beriem. Ze uz to musi len vyrast. Takze dufam ze vsetko pojde v poriadku a za par mesiacov mi narastu nechtiky😊aj ked sa budu asi este chvilu spamatavat ale aspon nech nejake su
Plesen jak vysitá. Ja by som ani tie pod uv lampou teraz nepouzivala, treba tie nechty liečiť. Bude to dlhodoba starostlivosť. Macaj si prsty v zriedenom octe a natieraj proti plesniam, a na noc natri a zalep kazdy jeden naplastou. Ak by to neprechadzalo isla by som ku koznej