icon

Ako dlho budem hospitalizovaná?

mischelin2708
27. feb 2025

Ahojte maminky budúci týždeň ma čaká sekcia v BB s tým že je malá pravdepodobnosť že bábo prežije keďže má diagnostikovaný hydrops ( vodu v celom telíčku ) . Chcela by som sa preto opýtať máte s týmto niektorá skúsenosti po koľkých dňoch vás pustili bez bábätká domov bude stačiť keď tam zostanem 48 hodín po cisárskom ? Pretože doma mám 2 ročného synčeka ktorý je na mňa dosť naviazaný a celkovo neviem ako to tam sama psychicky zvládnem keďže aj návštevy sú teraz zakázané

Strana
z2
pe_mi
27. feb 2025

@mischelin2708 ahoj, to ma mrzi, že to musíte prežívať
Podľa mňa tam si ťa nechajú ako pri bežnej sekcii
Lebo veď skoro každá mama toto prežíva, keď má menšie dieťa, je na mamu naviazané.
Nerobia rozdiely v tom.

michaela329
27. feb 2025

@mischelin2708 je mi to hrozne ľúto, mňa po "normálnom" pôrode a kyrete v 16tt pustili na druhý deň, ale myslím si, že po sekcii Ťa nechajú ako klasicky po sekcii, keďže je to operácia. Prajem skoré uzdravenie ❤️‍🩹

pribinak
27. feb 2025

Och veľmi ťažká situácia….

Na reverz tá putia kedykoľvek. Ale prosím tá mysli aj na seba a svoje zdravie. Potrebuješ si oddýchnuť. Je to operácia a doma ubolena aj tak asi veľa nenarobíš s dieťaťom

Vydrz aspoň 2 dni

Veľa síl 🍀

adeladulova
27. feb 2025

Držím palce, moc ma to mrzí ale i tak verím ze všetko dobre dopadne. Neboj, dvojrocak to zvládne

michaela329
27. feb 2025

Inak - mňa vtedy dali na izbu samostatne (Žilina), nikoho ku mne nedávali, len na začiatku tam bola jedna pani, čo čakala na prepustenie po operácii.Nebola som na sestnedeli a manžela ku mne pustili aj mimo navstevnych hodin, snáď budú mať aj v BB pochopenie.

adeladulova
27. feb 2025

Môžem sa opýtať v ktorom tyzdni si? Neviem si to predstaviť, och joj

mischelin2708
autor
27. feb 2025

@adeladulova v 30 týždni :( zistilo sa to až v 25 tt dovtedy bolo všetko v poriadku nikto nevie prečo sa to stalo keďže mi už robili všetky možné testy a všetko bolo v poriadku ... Tvrdia že to môže byť genetika ako nehadam sa môže ale nechápem prečo by sa to neprejavilo už u prvého syna keďže ten je úplne zdravý

mischelin2708
autor
27. feb 2025

@pribinak nejde mi o robenie a staranie o malého na to je doma manžel pol roka na materskej skôr mi ide o psychiku a o pomoc keďže niektoré sestričky v nemocnici sú neochotne česť výnimkám

adeladulova
27. feb 2025

@mischelin2708 panecku. Neviem slovami opísať ako ma to mrzí 😪 posielam silu. Rýchle zotavenie po sekcii aj keď viem ze nebude ľahké 😪

mischelin2708
autor
27. feb 2025

@adeladulova viem že on to zvládne o to strach nemám skôr sa bojím aby som sa ja psychicky nezrútila v nemocnici keďže tam nebudem mať nikoho blízkeho ktorý by ma podporil

adeladulova
27. feb 2025

@mischelin2708 to je jasne. Na toto by nikto nemá byt nikto sam. To predsa nejde len tak

mischelin2708
autor
27. feb 2025

@adeladulova ďakujem veľmi pekne ❤️❤️

maminkadeticiek
27. feb 2025

Nerozumiem co si vlastne prajes?Aky je tebou zelany stav?Ak babatko prezije chces ho tam nechat same a ist domov za rodinou,lebo sa bojis o seba ako to psychicky zvladnes,alebo ako?Lebo ak je toto to co chces tak minto je len tazko pochopit.

michaela329
27. feb 2025

@maminkadeticiek to dieťatko neprežije, nehnevaj sa, ale niekedy je mlčať zlato.

4stanka4
27. feb 2025

@maminkadeticiek Ak som dobre pochopila autorka sa pýta na to že ak dôjde k najhoršiemu co je veľmi pravdepodobné že sa to stane aby tam nebola so svojim trápením sama. Ak by bábätko prežilo tak jasne ze zostane s ním.
Prajem veľa síl ❤️

maminkadeticiek
27. feb 2025

@michaela329 Nehnevaj sa ale toto je absolitne opodstatnena otazka.Ja som matka,dieta mi nezomrelo ale som.po 2 potratoch,umierala by som strachom o dieta,nie rozmyslala teraz ako sa dostat domov.Proste mi to pride zvlastne a na tom nie je nic divne.Takze skus nepoucovat.

michaela329
27. feb 2025

@maminkadeticiek ja som matka, ktorej dieťa tiež zomrelo ako autorkino, tiež som ho musela mŕtve rodiť a presne viem aké to je, kvôli tomu ísť do nemocnice. Takže opakujem - niekedy je mlčať zlato. Hlavne, ak vlastne nič nevieš o danej situácii a ešte ani nie si schopná chápať.

mischelin2708
autor
27. feb 2025

@maminkadeticiek ako prepáčte ale už zasadali aj konzilium neonatológie a zhodli sa na tom že na 95% neprežije bohužiaľ je to taký stav kedy mi sama neonatologička povedala že takéto bábätko sa im nepodarilo zachrániť zatiaľ žiadne ..

mischelin2708
autor
27. feb 2025

@4stanka4 ďakujem veľmi pekne áno presne na to som sa pýtala ...

mischelin2708
autor
27. feb 2025

@michaela329 ďakujem že ste si ma zastala veľmi si to vážim ❤️

alickapusinka
27. feb 2025

a čo ak sa stane zazrak.A bude žiť

brrrrrciatko
27. feb 2025

@mischelin2708 juuuj prajem vam vela sil. Ja by som sa ich aj spytala, či by nemohol byt tam s vami aj manzel. Predsa takúto bolest niest sama je neskutocne ťažké.

jankajanka13
27. feb 2025

@mischelin2708 skus sa opytat na pditomnost manzela ak su normalni pri tomto stave musia vediet ze on by ti pomohol psychicky...drz sa je mi to velmi luto, bud silna a urcite si nic nevycitaj, nieje to tvoja vina a hlavna vec je mysliet teraz na seba a stravit ten kusok casu s dietatkom a rozlucit sa.❤️‍🩹

anavixy
27. feb 2025

@alickapusinka tak to snad bude riesit potom. Zazraky su super, aj sa deju, ale keby to bolo bezne, nevolali by sa zazrak. Navyse velakrat je to tak, ze dieta zostava na jiske a matka je prepustena a len chodi na navstevy. Kazdy sa vysporiadava inak, niekto proste musi fungovat doma, niekto radsej funguje doma, inak by sa zblaznil… Neviem, ako to funguje tam, ale verim, ze autorka sa pyta prakticku vec na zaklade velmi dobrej informovanosti o svojom stave a ze to, co ju bohuzial caka, nie su len jej domnienky.

alickapusinka
27. feb 2025

@anavixy ja viem čo preživa aj mne povedali že moje dieťa zomrie do roka a bola tu s nami 12 rokov.Takže asi tak.

tanyan
28. feb 2025

Sekcia je operácia, prepustia Ťa podľa tvojho zdravotného stavu, nemusíš tam zostávať ako po pôrode a čakať na procedúry spojené s dieťaťom. Ak budeš fyzicky ok, tak môžeš odísť na reverz kedykoľvek.

ayato
3. mar 2025

Ahoj, týmto istým som si prešla pred tromi rokmi. Do 18 tt zdravé bábätko a v 20 tt rozsiahly hydrops. Ležala som v BB do konca tehotenstva, striedavo, občas ma na pár dní pustili.. rodila som nakoniec v 33 tt sekciou. Rodila som na obed, na druhý deň večer ma prepustili bez toho aby som sa pýtala. V BB sú skvelí lekári , mne veľmi pomohli tieto chvíle zvládnuť. Veľa síl prajem! My sme sa so synom mohli aj rozlúčiť, žil pár hodín. A veľmi mi to uľahčilo smutenie.

ayato
3. mar 2025

@maminkadeticiek už som si vo viacerých témach všimla, že máš prsty rýchlejšie ako rozum. Si veľmi hnusná osobnosť. Spôsobuješ zbytočnú bolesť. Hydrops je diagnóza, pri ktorej sa zázraky čakať nemôžu. Táto mamička o tom vie, nič zlé sa nepýtala.

ayato
3. mar 2025

@mischelin2708 a ešte dodám, ja som porodila v čase kovidu, návštevy boli zakázané, ale docent mi umožnil opakovanú návštevu. Dokonca za mnou manžela pustili aj na jis. Všemožne sa mi to snažili uľahčiť. Aj psychológa mi vybavili. Manžela zavolali aj k malému, keď už vedeli , že nič nezmôžu. Bol s ním dlhší čas, nakoniec k nemu vzali aj mňa.

3petka
3. mar 2025

@mischelin2708 podľa mna ta nechajú ako po normálnej sekcii. Bude to na psychiku riadny tlak. Ja som síce porodila zdravé dieťa ale v 33 tt takze týždeň som k nemu mohla naozaj len minimálne a dosť som tým trpela. Ale zase som si volala často s manželom a druhým synom a to mi dosť pomohlo.

Strana
z2