Ako požiadať o mestský byt v Banskej Bystrici?
Bystričanky,prosím poradte mi.Existuje možnosť ako bolo kedysi,že dali sme si žiadosť na bytový podnik,ohladne zaujmu o byt?Potrebovala by som pre seba.Som síce vydatá-rozvádzať sa nechce,ale ja to už psychicky nedávam-potrebujem čo najskor odísť
Áno treba ísť na mestaký úrad podať žiadosť no čakacia doba je tak 5-7r. Známa sa bola asi 2 mesiace dozadu informovať, tiež si chcela podať žiadosť
@anonym_80f089 povedala by som, že aj dlhšie
@alexalex1982 https://cdn.banskabystrica.sk/2026/07/Poradovni... tu je poradovnik
Ak si vydatá, len proste nechceš žiť v spoločnej domácnosti z manželom, tak byt určite neodstaneš. Požiadaj o rozvod. Na to súhlas muža nepotrebuješ. Ak sú dôvody pre ukončenie manželstva, súd vás rozvedie aj napriek nesúhlasu manžela. Čiže ako prvé rieš rozvod.
Ak si vydatá, len proste nechceš žiť v spoločnej domácnosti z manželom, tak byt určite neodstaneš. Požiadaj o rozvod. Na to súhlas muža nepotrebuješ. Ak sú dôvody pre ukončenie manželstva, súd vás rozvedie aj napriek nesúhlasu manžela. Čiže ako prvé rieš rozvod.
@melanta nemám kam ísť kým by to všetko prebehlo,bola by som na ulici,už teraz cestou z roboty sa modlím aby som sa dostala domov
@alexalex1982 požiadať sa dá na meste, ale aktuálne sú čakacie doby na byt aj viac ako 10 rokov, čiže to ti aktuálnu situáciu nerieši
@alexalex1982 ziadost na meste, ale teda.. napisem to aj anonymne, bez sance velakrat. Ak to funguje tak ako pred 10r, tak tie byty su rozobrate uz davno ako vedia, ze sa uvolni nieco.
V Bystrici nedostaneš byt ak si vydatá môžeš snívať, ak sa rozvedieš pôjdeš na čakačku ktorá je momentálne reálna o 7 rokov najskôr, čiže ostáva ti jedine podnájom , alebo ak nemáš deti tak sú inzeráty, že napríklad prenájmu jednu izbu v dome na začiatok stačí

Áno treba ísť na mestaký úrad podať žiadosť no čakacia doba je tak 5-7r. Známa sa bola asi 2 mesiace dozadu informovať, tiež si chcela podať žiadosť