icon

Kam na strednú školu v Banskej Bystrici?

pystok
12. sep 2024

ahojte, viete mi poradit ohladom SŠ v BB? Nemam moc prehlad, prestahovali sme sa sem nedavno..
Pomaly sa rozhliadame po SŠ (asi skôr gympel?), no rada si precitam aj o inych odboroch .. v 10/2024 bude "burza strednych skol", planujeme sa tam ist pozriet .. vdaka

ivka225
12. sep 2024

@pystok Kamarátkina dcéra chodí na GJGT a podľa toho čo počúvam, je to veľmi kvalitná škola.

tanyan
12. sep 2024

Ahoj, tu je oficiálny zoznam stredných škôl v BB:
https://www.banskabystrica.sk/zivot-v-meste/sko...
A v tomto zozname máš v rámci základných informácií aj link na oficiálnu stránku školy.
Neviem aké máš predstavy o ďalšom štúdiu a budúcom zamestnaní...
Napríklad GAS má už IB autorizáciu - patrí medzi medzi International Baccalaureate World Schools.
Evanjelické gymnázium má tiež bilingválnu výuku.

deti95060810
12. sep 2024

kde na sš? záleží aké máš známky, aké koníčky čo ťa zaujíma , čo by si chcela študovať ...
nepíšeš vôbec nič z toho, tak ako my máme vedieť? zoznam škôl si nájdeš aj na nete.

pystok
autor
13. sep 2024

@deti95060810 aha, srr, popri drobcovi som aj zabudla napisat;
mno, ide o SŠ pre syna, priemer do 1,2 .. konkretne zaujmy (ze chodi na futbal, alebo hra na klavir) nema;
radim mu bud nejake remeslo alebo predsa len "jazyk" (a gympel);
ano, zoznam som nasla, no islo mi aj o osobne skusenosti s danymi skolami, pristup ku ziakom..

tanyan
13. sep 2024

"Študovať" remeslo je vhodné hlavne vtedy, keď sa to spája aj so záľubou - napríklad stolár má rád drevo, automechanik má rád autá, programátor má aktívny vzťah k programovaniu...
S tým jazykom je tiež lepšie, keď v tejto fáze života už má jazyk skutočne na vysokej úrovni, aby sa netrápil popri učeniu obsahu aj s jazykovou zložkou.
A po gymnáziu sa predpokladá, že bude v štúdiu pokračovať na vysokej, kde by tiež bolo fajn nájsť si zameranie, ktoré ho na tej škole udrží a bude ho to baviť po zvyšok pracovného života.