icon

Kde absolvovať diskrétnu interrupciu v Banskobystrickom kraji?

9. okt 2025

Ahojte, som krátko po 2 pôrode, ďalšie dieťa už nechceme. Chránili sme sa, nakoľko som si chcela nechat zaviesť teliesko (to som mohla až po vyšetrení z cytololgie, ktoré sa robi po 3 mesiacoch od pôrodu), no ochrana zlyhala :( kde môžem v BB kraji absolvovať interupciu? U nás to nemôžem absolvovať, poznáme sa tu všetci, neverím že by to bolo medzi sestričkami diskrétne. Ďakujem za odpoved

Strana
z4
anonym_aa92ea
9. okt 2025

Ktorá ochrana zlyhala? Aby sme vedeli akej sa vyhýbať.

alenamihal
9. okt 2025

Skor tu zlyhal niekto iny !!!!

anonym_b62f08
9. okt 2025
@alenamihal

@alenamihal teta na to sa nepýta autorka

anonym_b62f08
9. okt 2025
@anonym_aa92ea

@anonym_aa92ea otázka je iná

anonym_aa92ea
9. okt 2025
@anonym_b62f08

@anonym_aa92ea otázka je iná

@anonym_b62f08 chcem sa poučiť na cudzích chybách na čo si dávať pozor, ktorá ochrana zlyháva

anonym_b62f08
9. okt 2025
@anonym_aa92ea

@anonym_b62f08 chcem sa poučiť na cudzích chybách na čo si dávať pozor, ktorá ochrana zlyháva

@anonym_aa92ea každá jedna žiadna nie je 100%

bielasovicka
9. okt 2025

@anonym_autor ved môžeš ísť kam chceš, aj do iného kraja.

autor
9. okt 2025
@anonym_aa92ea

@anonym_aa92ea no u nás kondomy. A vôbec tomu nerozumiem, prečo práve nám..

diorka
Autor odpoveď zmazal
autor
9. okt 2025
@alenamihal

@alenamihal ako môžete toto napísať keď nepoznáte pozadie? My sme normálna mladá rodina, manželia niekoľko rokov, obe deti ktoré máme sú plánované, rozdiel medzi nimi je 5 rokov. Tak ako sme mohli zlyhať my? Zlyhanie je to, že tie deti ktoré mám chcem zabezpečiť? Že nechcem aby nosili topánky po sebe? Ze chcem aby sme chodili s nimi na výlety? Že máme hypotéku, ktorú treba splácať? To že niekto zlyhal hovorte tým čo si deti narobia a nestarajú sa o ne, nie mne. Nič nie je 100%, presvedčili sme sa o tom, no celibát s manželom držať určite nebudem, to si môžete vy tetuška. Mať do roka 2 deti je mega náročné, mám staršie a to nechcem nechat na druhej koľaji len preto že je už veľké. Tak sa zdrzte blbých komentárov, aby náhodou v takej situácii nebolo aj vase dieťa ✌️

alenamihal
9. okt 2025
@anonym_autor

@alenamihal ako môžete toto napísať keď nepoznáte pozadie? My sme normálna mladá rodina, manželia niekoľko rokov, obe deti ktoré máme sú plánované, rozdiel medzi nimi je 5 rokov. Tak ako sme mohli zlyhať my? Zlyhanie je to, že tie deti ktoré mám chcem zabezpečiť? Že nechcem aby nosili topánky po sebe? Ze chcem aby sme chodili s nimi na výlety? Že máme hypotéku, ktorú treba splácať? To že niekto zlyhal hovorte tým čo si deti narobia a nestarajú sa o ne, nie mne. Nič nie je 100%, presvedčili sme sa o tom, no celibát s manželom držať určite nebudem, to si môžete vy tetuška. Mať do roka 2 deti je mega náročné, mám staršie a to nechcem nechat na druhej koľaji len preto že je už veľké. Tak sa zdrzte blbých komentárov, aby náhodou v takej situácii nebolo aj vase dieťa ✌️

@anonym_autor MLADA rodina ako pisete ,tak si myslim,ze ste dost precitliveni ludia neviete bojovat !!! Najlahsie je ist na interupciu!!!! Vase svedomie ,vase rozhodnutie !!!
Ja ked viem,ze nechcem mat deti viac deti do buducna,tak urobim vsetko na 100%, aby som to dieta nesplodila ... nie len navliect ochranu ,co nie je 100% takze ste vedeli,ze idete do rizika,co nie si prva ani posledna,co sa spolieha na to...je tam to riziko ... tetuska ma asi viac skusenosti a rozmysla dopredu ako si narobit iba problemy... nikto tu nehovori o ''celibate'' a neverim,ze ste nemohli pockat par mesiac navyse... a ak sa to stane mojmu dietatu,tak isto ho ponaucim predtym ako by malo dost k vasej situacii ...
vas zivot,vase rozhodnutie a vase svedomie...amen

sissy27
9. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor prosím ťa, nie si povinná nikomu nič vysvetľovať a už vôbec nie neznámym ľuďom pod nejakým vymysleným nickom na internete.
Je to tvoja maternica a nikto z nás nemá právo ti do toho pindať. Či si dieťa necháš alebo nie, tak to bude len tvoja starosť, takže ostatní sa k tomu nemajú čo vyjadrovať.
Ak nechceš ísť v BB, tak choď kdekoľvek inde, je to zákrok, ktorý si plne hradíš sama, tak si vyber niektorú kliniku. Bolo to spoločné rozhodnutie s manželom, takže verím, že ti bude nápomocný, odvezie ťa aj dovezie naspäť. Ak nebudú komplikácie, tak by si mala ísť ešte v ten deň domov. Držím palce, nech to máš bez komplikácií a neľutuješ.

anonym_e235d1
9. okt 2025

U nás v skupine je mamička ktorá rodila marec a aj december ten istý rok (2023)a teraz opäť čakajú bábätko...

Ja len,že dá sa to zvládnuť a nemusíš riešiť upt .

sissy27
9. okt 2025
@alenamihal

@anonym_autor MLADA rodina ako pisete ,tak si myslim,ze ste dost precitliveni ludia neviete bojovat !!! Najlahsie je ist na interupciu!!!! Vase svedomie ,vase rozhodnutie !!!
Ja ked viem,ze nechcem mat deti viac deti do buducna,tak urobim vsetko na 100%, aby som to dieta nesplodila ... nie len navliect ochranu ,co nie je 100% takze ste vedeli,ze idete do rizika,co nie si prva ani posledna,co sa spolieha na to...je tam to riziko ... tetuska ma asi viac skusenosti a rozmysla dopredu ako si narobit iba problemy... nikto tu nehovori o ''celibate'' a neverim,ze ste nemohli pockat par mesiac navyse... a ak sa to stane mojmu dietatu,tak isto ho ponaucim predtym ako by malo dost k vasej situacii ...

@alenamihal budeš jej to dieťa vychovávať, platiť náklady, starať sa, vstávať v noci, prebaľovať? Budeš ty pri tom, ak jej bude niekedy smutno?? Keď sa narodí choré dieťa, budeš platiť terapie, vzdáš sa časti života aby si sa postarala? že NIE, že to nie je tvoj problém?? Tak vidíš, ani toto nie je tvoj problém, tak si tie moralistické kecy nechaj pre toho, kto ťa ráno obúva.

anonym_00236e
9. okt 2025
@sissy27

@alenamihal budeš jej to dieťa vychovávať, platiť náklady, starať sa, vstávať v noci, prebaľovať? Budeš ty pri tom, ak jej bude niekedy smutno?? Keď sa narodí choré dieťa, budeš platiť terapie, vzdáš sa časti života aby si sa postarala? že NIE, že to nie je tvoj problém?? Tak vidíš, ani toto nie je tvoj problém, tak si tie moralistické kecy nechaj pre toho, kto ťa ráno obúva.

@alenamihal mna by zaujimalo, ci sa ti po tomto tvojom vyleve ulavilo. Mas nejake mindraky, ktore si potrebujes ventilovat na tejto dotycnej? Nazor na take, ako si ty, mam len jeden. Tieto tupe zastankyne potratov. Precitaj si s porozumenim, co ti @sissy27 odpisala. 👌🏼

anonym_5914b6
9. okt 2025

@anonym_autor nemusis nikomu nic vysvetlovat ani nan reagovat.

anonym_b62f08
9. okt 2025
@alenamihal

@alenamihal šak nech sa páči posielaj jej mesačne aspoň 400e do dospelosti jej dieťaťa;)

anonym_f4c6e3
9. okt 2025
@anonym_e235d1

U nás v skupine je mamička ktorá rodila marec a aj december ten istý rok (2023)a teraz opäť čakajú bábätko...

@anonym_e235d1 to ze to zvladne iná mamina, znamená, že to musí zvládnuť aj ona? A co ak to zvládať nechce?

anonym_f4c6e3
9. okt 2025
@alenamihal

@alenamihal teba je co po jej rozhodnuti? Ak nevieš poradiť, tak tie kecy, čo si tu popísala, si si mohla usetrit

anonym_5374c4
9. okt 2025

Autorka prosím prosím rozmyslite si to. Je to krásny nový život predstavte si tie malé rúčky nôžky očká ktoré vás už teraz veľmi veľmi ľúbia. Nenadarmo sa vraví že každé bábatko sa rodí s batôžkom chleba, keď uživíte 2 tak aj tretie. Ja som zostala s manželom tiež tehotná nie v najlepśej chvíli a každý deň teraz dakujem za to malé krásne stvorenie. Prosím premyslite si to, neverím že budete ľutovať keď bude s vami 🙏🏻🙏🏻

anonym_aa92ea
9. okt 2025

Dá sa aj anonymný pôrod a dieťa si adoptuje neplodný pár.

ki_ki2
9. okt 2025
@alenamihal

@alenamihal ty si dobre mimo . Keď jej nemáš čo napísať a poradiť ohľadom toho čo sa pýtala tak tu nekomentuj a nevylievaj si srdce . Ži a nechaj žiť. Čo sa staráš do jej rozhodnutia? Ona rozhoduje o svojej maternici a či vynosi dieťa ... Sama som sa o deti snažila dosť dlho ale nenapadlo by mi to moralizovať a poučovať druhú ženu.. To že ochrana zlyhá sa deje pomerne často bohužiaľ nič nie je 100% okrem , zobrania si reprodukčných orgánov tak tu nemudruj.

ki_ki2
9. okt 2025

@anonym_autor

Ahoj, môžeš ísť kde len chces , budeš si to platiť ako samoplatca takže ti to urobia kde si vyberieš . Skús si obvolat nemocnice a informovať sa. Držím palce , viem že to je ťažké rozhodnutie pre teba a že to nie je len z "rozmaru" .

bielasovicka
9. okt 2025
@anonym_e235d1

@anonym_e235d1 hádam to je jej vec, či to chce zvládnuť alebo nie. Nestaraj sa do druhých.

mizoko
9. okt 2025
@alenamihal

@alenamihal uz si sa ukludnila keď si tu vyliala všetku žumpu čo si mala na srdci? Už je dobre? ci ešte máš nejaké výkaly ktoré by si tu rada hodila ako svoje múdrosti? Lebo ono to totiž nič iné nie je, len splašky z tvojho vnútra.

drahomirrra
9. okt 2025

Ty kokos, to co tehotna zena na koniku, kazda sa chranila, a kazdej ochrana zlyhala 😃😃😃😃 To any sa zacali prehodnocovat percenta ochran.
Alebo je problem kdesi inde.

shee11
9. okt 2025

poradňa alexis, všetko sa dá ked sa chce. veď každý život má zmysel.

mizoko
9. okt 2025
@drahomirrra

Ty kokos, to co tehotna zena na koniku, kazda sa chranila, a kazdej ochrana zlyhala 😃😃😃😃 To any sa zacali prehodnocovat percenta ochran.
Alebo je problem kdesi inde.

@drahomirrra väčšinou ide o kondómy. Tak možno kupujú nejaké lacné alebo čo. Fakt netuším 😅 ale je to na zamyslenie pre výrobcov

ariannazara
9. okt 2025

20 komentárov a vlastne autorka sa nedozvedela kde ma ist 😆 zeny, zeny

sissy27
9. okt 2025
@anonym_5374c4

Autorka prosím prosím rozmyslite si to. Je to krásny nový život predstavte si tie malé rúčky nôžky očká ktoré vás už teraz veľmi veľmi ľúbia. Nenadarmo sa vraví že každé bábatko sa rodí s batôžkom chleba, keď uživíte 2 tak aj tretie. Ja som zostala s manželom tiež tehotná nie v najlepśej chvíli a každý deň teraz dakujem za to malé krásne stvorenie. Prosím premyslite si to, neverím že budete ľutovať keď bude s vami 🙏🏻🙏🏻

@anonym_5374c4 joj bodaj by to bolo len o tom chlebiku 🙄 este si asi neplatila u zubara x3, okuliare x3, strojcek na zuby x3, pri 3 detoch potrebujes riesit aj zivotny priestor, aj auto uz nie hocijake, aj vsetky skolske aktivity x3, kvalitne vzdelanie x3 … jasne, mozete zit natlaceni v garsonke, chodit peso, detom nechat krive zuby, nemusia ist s triedou na lyziarsky, ale nie kazdy chce takto zit. Jednoducho je rozdiel mat dve alebo tri deti a kazdy by si mal rozmysliet, kolko je schopny uzivit a vychovat v dostojnych podmienkach. Niekto nema problem aj so 6 a niekto sa neciti ani na druhe.

Strana
z4