icon

Kde absolvovať diskrétnu interrupciu v Banskobystrickom kraji?

9. okt 2025

Ahojte, som krátko po 2 pôrode, ďalšie dieťa už nechceme. Chránili sme sa, nakoľko som si chcela nechat zaviesť teliesko (to som mohla až po vyšetrení z cytololgie, ktoré sa robi po 3 mesiacoch od pôrodu), no ochrana zlyhala :( kde môžem v BB kraji absolvovať interupciu? U nás to nemôžem absolvovať, poznáme sa tu všetci, neverím že by to bolo medzi sestričkami diskrétne. Ďakujem za odpoved

morusha
9. okt 2025
@anonym_autor

@alenamihal ako môžete toto napísať keď nepoznáte pozadie? My sme normálna mladá rodina, manželia niekoľko rokov, obe deti ktoré máme sú plánované, rozdiel medzi nimi je 5 rokov. Tak ako sme mohli zlyhať my? Zlyhanie je to, že tie deti ktoré mám chcem zabezpečiť? Že nechcem aby nosili topánky po sebe? Ze chcem aby sme chodili s nimi na výlety? Že máme hypotéku, ktorú treba splácať? To že niekto zlyhal hovorte tým čo si deti narobia a nestarajú sa o ne, nie mne. Nič nie je 100%, presvedčili sme sa o tom, no celibát s manželom držať určite nebudem, to si môžete vy tetuška. Mať do roka 2 deti je mega náročné, mám staršie a to nechcem nechat na druhej koľaji len preto že je už veľké. Tak sa zdrzte blbých komentárov, aby náhodou v takej situácii nebolo aj vase dieťa ✌️

@anonym_autor Ja ťa chcem tiež povzbudiť, aby si si to ešte premyslela lebo to už nevrátiš späť... vieš tie argumenty...je niečo zlé na tom, keď deti nosia topánky po sebe? To nosili aj moje aj keď som mohla kúpiť nové...a prečo by ste nemohli chodiť na výlety? Naproti tomu je tu skutočnosť, že vaše dieťa, ktoré už je na ceste nedostane šancu na život. Čo na to tvoj muž? A čo na to vaše deti, ktoré už majú ďalšieho súrodenca?

anonym_3fcf2b
9. okt 2025

Na Sliači, alebo síce nie v BB kraji, ja som bola v Trenčíne síce tiež to mam ďaleko, ale bola som tam spokojná s pristupom

mandzula
9. okt 2025

Nie je to síce BB kraj, ale pozri Levice, na premúdrelé tetky z koňa kašli, ony sa ti o dieťa nepostarajú.

anonym_b62f08
9. okt 2025
@anonym_5374c4

Autorka prosím prosím rozmyslite si to. Je to krásny nový život predstavte si tie malé rúčky nôžky očká ktoré vás už teraz veľmi veľmi ľúbia. Nenadarmo sa vraví že každé bábatko sa rodí s batôžkom chleba, keď uživíte 2 tak aj tretie. Ja som zostala s manželom tiež tehotná nie v najlepśej chvíli a každý deň teraz dakujem za to malé krásne stvorenie. Prosím premyslite si to, neverím že budete ľutovať keď bude s vami 🙏🏻🙏🏻

@anonym_5374c4 zhluk buniek nevie čo to je ľúbiť

lenka_lenocka
Autor odpoveď zmazal
bonboniera
9. okt 2025
@morusha

@anonym_autor Ja ťa chcem tiež povzbudiť, aby si si to ešte premyslela lebo to už nevrátiš späť... vieš tie argumenty...je niečo zlé na tom, keď deti nosia topánky po sebe? To nosili aj moje aj keď som mohla kúpiť nové...a prečo by ste nemohli chodiť na výlety? Naproti tomu je tu skutočnosť, že vaše dieťa, ktoré už je na ceste nedostane šancu na život. Čo na to tvoj muž? A čo na to vaše deti, ktoré už majú ďalšieho súrodenca?

@morusha ze co na to ďalšie deti 😂😂😂 kks tu sa človek zasmeje

mizoko
9. okt 2025
@morusha

@morusha že čo na to ďalšie deti? Im praskol kondóm a ty už čakáš že oznámili deťom že: budete mať súrodenca,ale keďže je to kvôli prasknutéj gume tak nič z toho. Povedzte papa 🤦🏼‍♀️

zuzi0911
Autor odpoveď zmazal
zuzi0911
9. okt 2025
@bielasovicka

@anonym_e235d1 hádam to je jej vec, či to chce zvládnuť alebo nie. Nestaraj sa do druhých.

@bielasovicka kašlem na to ..už mi to nejde ako anomym .

Čo si prosím ta agresívna..týka sa to teba? Ja sa do nikoho nestaram ,nikomu nedavam kazania.
Navyše ja jej nepíšem až si dieťa necha !
Píšem jej iba,že ak má strach zvládnuť to dokáže.

A tuším tam bol ešte jeden komentár...a áno dokáže to kazda ,kazda pokiaľ je zdravá. Takže áno to že to zvládla jedna,verim,ze to zvládne aj druhá.

inga93
9. okt 2025

@anonym_autor suhlasim s @mandzula, ak ti nie je daleko do LV
https://www.mediklinik.sk/sekcia/12-gynekologia...

anonym_e1590e
9. okt 2025

@anonym_autor ak máš možnosť, pozri si kliniky vo Viedni. Robia potraty s tabletkou, čo je oveľa šetrnejšie pre telo a sú tam nižšie riziká. Okolo 600-700€ to vyjde.

bielasovicka
9. okt 2025
@zuzi0911

@bielasovicka kašlem na to ..už mi to nejde ako anomym .

Čo si prosím ta agresívna..týka sa to teba? Ja sa do nikoho nestaram ,nikomu nedavam kazania.
Navyše ja jej nepíšem až si dieťa necha !
Píšem jej iba,že ak má strach zvládnuť to dokáže.

A tuším tam bol ešte jeden komentár...a áno dokáže to kazda ,kazda pokiaľ je zdravá. Takže áno to že to zvládla jedna,verim,ze to zvládne aj druhá.

@zuzi0911 kde som ja agresívna? Zato ze som povedala ze sa nestaraj do jej rozhodnutia? Véd píšem len pravdu. Načo je dobre nahovárať niekoho nato co sama nechce? Véd keď to dieťa nechce, tak ho nechce. Ona vie najlepšie prečo to tak je. Áno, keď to zvládne jedna, zvládne aj druhá. Ale len vtedy, keď to sama chce.

anonym_b5f6ef
9. okt 2025

kludne napr sliac... gynpor. A inak vygooglis hned 🙂

anonym_d11824
9. okt 2025

MediKlinik Levice, úžasný personál, profesionálny prístup. Spravia ti všetky vyšetrenia, tvoj gynekológ nemusí o ničom vedieť. Môžeš si manžela zobrať na izbu ako podporu.

vorkola
9. okt 2025
@anonym_autor

@alenamihal ako môžete toto napísať keď nepoznáte pozadie? My sme normálna mladá rodina, manželia niekoľko rokov, obe deti ktoré máme sú plánované, rozdiel medzi nimi je 5 rokov. Tak ako sme mohli zlyhať my? Zlyhanie je to, že tie deti ktoré mám chcem zabezpečiť? Že nechcem aby nosili topánky po sebe? Ze chcem aby sme chodili s nimi na výlety? Že máme hypotéku, ktorú treba splácať? To že niekto zlyhal hovorte tým čo si deti narobia a nestarajú sa o ne, nie mne. Nič nie je 100%, presvedčili sme sa o tom, no celibát s manželom držať určite nebudem, to si môžete vy tetuška. Mať do roka 2 deti je mega náročné, mám staršie a to nechcem nechat na druhej koľaji len preto že je už veľké. Tak sa zdrzte blbých komentárov, aby náhodou v takej situácii nebolo aj vase dieťa ✌️

@anonym_autor No to ja som mala za 4,5 roka 3 deti,,Zvladla, Nikdy by som na upt nesla,vycitky svedomia do smrti,Aspon ,co pocujem ,aj tu na koniku,nemusia prist hned,mozu aj po rokoch ,ale urcite pridu,na sklonku zivota, alebo v chorobe

vorkola
9. okt 2025
@sissy27

@alenamihal budeš jej to dieťa vychovávať, platiť náklady, starať sa, vstávať v noci, prebaľovať? Budeš ty pri tom, ak jej bude niekedy smutno?? Keď sa narodí choré dieťa, budeš platiť terapie, vzdáš sa časti života aby si sa postarala? že NIE, že to nie je tvoj problém?? Tak vidíš, ani toto nie je tvoj problém, tak si tie moralistické kecy nechaj pre toho, kto ťa ráno obúva.

@sissy27 Vsak ma moznost dat dieta aj na adopciu,Lepsie ako mat vycitky svedomia,to nie je zabit kura

anonym_f64aa4
9. okt 2025

Levice

322sima123
9. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor no tak si potom na tych vyletoch spomente ze ste obetovali jedno babätko aj za ne, ked budete kupovat drahe topanky tak tiez ze ste nechali roztrhat vlastne dieta za ne, aj pri mesacnej hypo si chytte potom prazdne brucho a spomente na kusky roztrhaneho telicka v bioodpade z nemocnice.. och

mandzula
9. okt 2025
@322sima123

@anonym_autor no tak si potom na tych vyletoch spomente ze ste obetovali jedno babätko aj za ne, ked budete kupovat drahe topanky tak tiez ze ste nechali roztrhat vlastne dieta za ne, aj pri mesacnej hypo si chytte potom prazdne brucho a spomente na kusky roztrhaneho telicka v bioodpade z nemocnice.. och

kremlicka250
9. okt 2025
@322sima123

@322sima123 to ake psycho vycitky davas? Ty si spominas pri kazdom obede na chudobne deti v afrike,ktore nemaju co jest? Ty si spominas pri tukani tejto spravy do telefonu na skladisko elektroniky vdaka ktorej umieraju deti pri ich triedeni, ty si spominas ked obliekas svoje deti na tie sweat shopy ,kde ich pre tvoje deti usili rovnamo stare deticky? Ty si spomen, ked budes zdobit vianocny stromcek , ze za kazdu pri kazdes zavesenej ozdobe umrie male dieta aj preto, ze si mu ty nepomohla. Dobre sa to cita? Naozaj nemam rada taketo citove vydieranie od ludi, ktori samy zatvaraju oci pred tym, co ich vlastny komfort sposobil ale nemaju problem citovo vydierat inych.

anonym_f4c6e3
9. okt 2025
@322sima123

@322sima123 ty si myslíš, že čo asi dosiahneš s tým plutim jedovatých slín? No vôbec nič, ale ak sa ti uľavilo, potom ok. Len nabudúce sa toľko nerozohnuj, praskne ti zilka a budeš ťahať nohu za sebou

anonym_3fcf2b
9. okt 2025
@anonym_e1590e

@anonym_autor ak máš možnosť, pozri si kliniky vo Viedni. Robia potraty s tabletkou, čo je oveľa šetrnejšie pre telo a sú tam nižšie riziká. Okolo 600-700€ to vyjde.

@anonym_e1590e mňa praveze od tabletky doktorka odhovarala, vôbec to nieje šetrnejšie, veľa žien ma veľké bolesti, môže jej byt veľmi zle, silno krvácať, komplikácie, zvlášť ked musí ísť tak ďaleko, kde jej len tu tabletku dajú a druhu si musí dať doma.Ja som v tom TN bola veľmi spokojná, ráno som prišla, poobede som uz bola doma, každý milý, zle mi nebolo vôbec ani ma nic nebolelo.Tiez je to súkromná klinika spravia tam všetko, aj predoperacne

anonym_f4c6e3
9. okt 2025
@vorkola

@anonym_autor No to ja som mala za 4,5 roka 3 deti,,Zvladla, Nikdy by som na upt nesla,vycitky svedomia do smrti,Aspon ,co pocujem ,aj tu na koniku,nemusia prist hned,mozu aj po rokoch ,ale urcite pridu,na sklonku zivota, alebo v chorobe

@vorkola ty si vypočula všetky zdny, ktoré podstúpili interrupciu? Nie? Tak si tie výplody tvojej fantázie nechaj pre ssba

svetlonos
9. okt 2025
@anonym_e235d1

U nás v skupine je mamička ktorá rodila marec a aj december ten istý rok (2023)a teraz opäť čakajú bábätko...

Ja len,že dá sa to zvládnuť a nemusíš riešiť upt .

@anonym_e235d1
da sa to zvladnut? Sorry ako aj u nich zijes 24/7 ked tak pises??
Lebo klavesnica aj papier toho znesuu!
Da sa = musi sa a je to viac ako narocne. Hlavne taky sopel kase s teplotou u vsetkych je nadhera.
My mame 3 roky a potom 17 mesiacov rozdiely a teda nie je to vzdy med lizat. Tie 2 porody v 1 roku - ano neviem co povedat. Akurat ze si neuzije ano len to prve babo.

anonym_efdfd6
9. okt 2025
@kremlicka250

@322sima123 to ake psycho vycitky davas? Ty si spominas pri kazdom obede na chudobne deti v afrike,ktore nemaju co jest? Ty si spominas pri tukani tejto spravy do telefonu na skladisko elektroniky vdaka ktorej umieraju deti pri ich triedeni, ty si spominas ked obliekas svoje deti na tie sweat shopy ,kde ich pre tvoje deti usili rovnamo stare deticky? Ty si spomen, ked budes zdobit vianocny stromcek , ze za kazdu pri kazdes zavesenej ozdobe umrie male dieta aj preto, ze si mu ty nepomohla. Dobre sa to cita? Naozaj nemam rada taketo citove vydieranie od ludi, ktori samy zatvaraju oci pred tym, co ich vlastny komfort sposobil ale nemaju problem citovo vydierat inych.

@kremlicka250 Tebe drbe? Porovnavat neporovnatelne? Veci, ktore nevie clovek ovplyvnit s vecami, ktore priamo vie? Teda ste tu riadne argumentacne hitparady, fakt. 😁

anonym_65378e
9. okt 2025
@bonboniera

@morusha ze co na to ďalšie deti 😂😂😂 kks tu sa človek zasmeje

@bonboniera toto aj mna pobavilo. Akože ja by som na UPT nešla, no respektujem autorkine pravo rozhodnúť sa.
Akože neviem či tu niekto reálne čaká, že autorka si posadí cca 1&6 ročne dieta v obývačke na gauč a dá im hlasovat o takejto veci (?) 🙄. Uz fakt sa tu niektoré predbiehaju v tom, kto napíše väčšiu hovadinu…

anonym_3d9463
9. okt 2025
@vorkola

@vorkola Ty si ta pomylena z inej diskusie o UPT kvoli ohrozeniu zivota 😆. Citala si otazku autorky?? Lebo ona sa nepytala ci by nejaka @vorkola isla alebo nesla na upt a kolko deti ta vorkola zvladla 😅. Otazka znela uplne inak, ale aj v tej druhej diskusii si reagovala uplne mimo 😅

anonym_65378e
9. okt 2025
@322sima123

@322sima123 fuj, nepochopím, ako jedna matka dokáže toto napísať inej žene. Máš podľa profilu 3 deti, tak pamätaj, čo sa vraví o karme.…

morusha
9. okt 2025
@anonym_65378e

@bonboniera toto aj mna pobavilo. Akože ja by som na UPT nešla, no respektujem autorkine pravo rozhodnúť sa.
Akože neviem či tu niekto reálne čaká, že autorka si posadí cca 1&6 ročne dieta v obývačke na gauč a dá im hlasovat o takejto veci (?) 🙄. Uz fakt sa tu niektoré predbiehaju v tom, kto napíše väčšiu hovadinu…

@anonym_65378e Hlasovať?🙈 Neviem ako inde, ale keď sa napr u nás v rodine oznámilo, že príde na svet bábätko, deti boli prvé čo prejavili nadšenie a radosť.A raz na to príde, že sa deti dozvedia, že mohli a mali mať súrodenca...

denithestrange1993
9. okt 2025

Ženy co viete niektore napisat,tak jednemu by sa z toho grcat chcelo. Urcite si autorka dobre zvazila svoje rozhodnutie a verim ze to bolo pre nu tazke. Nemusime v dnesnej dobe porodit 10deti ako nase prababky kvoli zlyhanej antikoncepcii. Pamätajte ze ani jedna metoda nie je 100%tna,iba celibat. Verim ze kazda co pise ako ma zabojovat a rozmysliet si to prispieva na opustene deti v domovoch, alebo na ine marginalizovane skupiny. Je pekne chranit nenarodeny plod ale skusme sa starat aj o tych co uz ziju mimo maternice.