icon

Kde absolvovať vyšetrenie štítnej žľazy v Bystrici?

19. feb 2024

Ahojte, mám podozrenie, že mám pokazenú funkciu štítnej žľazy. Viete mi poradiť kde v Bb mi to vedia vyšetriť a ako to prebieha? Obvodnú lekárku mám v trvalom bydlisku a nemám tam teraz možnosť ísť. Ďakujem

karolinakk
•
19. feb 2024

Tak či tak treba odporúčací listok od obvodnej, bez neho vás nikde nevyšetria. Jedine ak si celu liečbu chcete platiť sama, ovsem.

autor
•
19. feb 2024

https://am1.sk/ s touto amnulanciou nemá niekto skúsenosť? je to platené?

nevenka
•
19. feb 2024

Tam sa striedaju lekari, kazdy ordinuje iny den, treba odporucaci listok. No skor si myslim, ze postup je - obbodny, vysetri TSH a ked nebude dobre, odporuci endokrinologicke vysetrenie.
Tu v tomto zariadeni sa plati 10 eur za odber krvi - nie je to priamo za odber, ale neviem, ako to volaju, maju tam speci kody pre kazdeho pacienta, daco s digitalizaciou...musela by som pohladat doklad. Ja som sa uz naplatila az az, ked tam chodim kazdych 6 tyzdov 🤪.
No svokra tam chcela ist, ale mali strasne vela, nevzali ju, tak chodi k Volekovi. Je spokojna aj tam. Aj jedna moja dalsia znama. Ale tiez treba odporucaci listok.
Ak nechces cakat, chod do labaku, daj si ako samoplatca odbery: TSH, fT4, ATG, aTPO - toto su najcastejsie, ak mas teda podozrenie na znizenu cinnost. Ak na zvysenu, tak tam treba pridat fT3 a TSI protilatky. A ak budu vysledky mimo referencneho ramca, mozes to poslat lekarovi a uvidis, vypise Ti listok na endokrinologiu, kde si oni znova urobia odbery.
No...maju toho vela. Cakacie doby nie su kratke nikde...

karolinakk
•
19. feb 2024

Treba výmenný listok od obvodnej, potom je zadarmo