Kde mi urobia test na protilátky Covid-19 v Banskej Bystrici?
Viete mi prosím odporučiť, kde vykonávajú test na protilátky na covid19 a zároveň aj vystavia potvrdenie v prípade vysokých hodnôt aby sa človek nemusel stále testovať. Ďakujem
@matkahelka pointa je v tom, že ak sa pohybujem v rizikovom prostredí nebudem sa spoliehať na protilátky ani na prekonanie ochorenia a zvážim testovanie. Preto som napísala, že zvážiť podľa okolností a nespoliehať sa na množstvo protilátok.
@janage v rizikovom prostredi sa pohybuje kazdy, kto vyjde za dvere bytu. my sme sa nakazili trebars v kauflande. a kedze sme takmer 2tyz.predtym neboli nikde a s nikym, len doma a v lese, tak na milion % sme to doniesli z toho kaufu.
@matkahelka ide o mieru rizika😉 ja mám kolegyňu čo je ešte mesiace po nakazení na tom veľmi zle. Ďalší kolega odchytený pri povinnom tyždennom teste vtedy bez príznakov. Kolegyňa v priamom kontakte s ním nakazená s horším priebehom. Ak by nešiel na ten test, kým by ochorel nakazí omnoho viac ľudí. Ty nechodíš do práce fyzicky nakazíš teda max. svoju rodinu, ja či muž ďalších kolegov.
A nie každý má šťastie, že to odbije 3 dňami teploty.
Tak zhrniem to, ak by mi záležalo na tom, aby som čo najviac znížila riziko nakazenia seba či okolia nespoliehala by som sa na protilátky.
Samozrejme každý ako uzná za vhodné. Odkaz na článok bol len informáciou, že protilátky nemusia znamenať, že je človek chránený
@janage skus si precitat alebo vypocut rozhovory so slovenskymi vedeckymi spickami, ako od zaciatku roka neustale broja proti kazdotyzdnoveho antigenu a upozornuju na to, ze riziko je vyssie ako prinos.myslim, ze na SR uz existuje len velmi malo ludi ako ty, ktori ziju v iluzii ze to testovanie je spasa. ak by bola, tak sa takto testuje vsade na svete. ale takto choro ako sa testuje na SR sa netestuje NIKDE na svete. pretoze kazdy okrem Matovica vie, ze pri takomto style testovania, kde zdravotnik testuje s jednym siltom a s jednymi rukavicami kvantum ludi cely den, kde sa stretavaju zdravi s chorymi, je najvyssie riziko nakazenia. prave preto sa takto netestuje v ziadnej krajine, nikde na svete.
@matkahelka ukončím to, prečítala, sledujem, je mi jasné že to nie je ideálne a že to riziko sa testovaním nezníži na 0. Ale u nás v práci už odchytilo celkom slušný počet bezpriznakových. A tiež nie každý mal napokon ľahký priebeh. Každý nech si to zváži sám. Ja v tom prínos vidím. Nekovidový zápal pľúc som prekonala ja aj s dcérou pred pár rokmi a nebol to med lízať. V priebehu 3 mesiacov nám teraz zomreli 2 starí rodičia s kovidom. Ten druhý po potvrdení pozitivity a potvrdenom zápale pľúc za 4 dni. Nečakali sme to. S diagnózou, ktorú mal kľudne mohol ešte tu byť.
Teda áno ja spokojne strpím 10sekund paličku v nose raz týždenne. A je mi úplne jasné, že isté riziko tu stále bude.
Mám skúsenosť svoju takú akú mám a vychádzam z nej.
@matkahelka a nikto koho poznám sa nenakazil pri testovaní všetci v práci, škole, ihrisku, obchode a to ich poznám dosť
dievcence,
dost dlha diskusia, ale odpoved nikde nevidim....😅
Skusim aj ja otazku:
- kde sa da testovat na protilatky? 🙂
Mozte napisat aj cenu 😉
@ikaika odpoved som dala- testy na protilatky robia standardne aj obvodni lekari. cena zavisi od toho, ci je test len na info, ci su pritomne protilatky alebo je to rozsireny test, kde sa clovek dozvie, ci je este stale pozitivny (pozitivny- nie infekcny!) alebo v cca akom case covid prekonal. ja som platila za 1 test- rozsireny 50€
@matkahelka tak moj nerobi 🙂
vidim ze ty si z KE, ale aj som predsa len zvedava na BB😉
@olinka242424 robia v novamede a rozšírený v alfamedical na Hornej. Ale nie všetci lekári vydajú potvrdenie na základe testu. Pred 2 týždňami bola na to tlačovka, kde povedali, že to tlačivo je len pre tých, ktorý boli s niekým pozitívnym a neboli sa testovať, ale majú podozrenie, že prekonali kovid. Tak takým by to mali vydať. Záleží od obvodného lekára, ako sleduje tie pokyny.
@janka.l a v tomto je kde logika preboha? potvrdenie len pre ludi, kt.boli v kontakte s pozitivnym? ved protilatky ma len niekto kto covid prekonal a prekonal ho preto, ze sa nakazil od niekoho pozitivneho. cize vsetci co maju protilatky boli v kontakte s pozitivnym predsa
@matkahelka nuž ja aj s mužom sme mali kovid a naša dcéra nebola testovaná, nakoľko nemala žiadne priznaky a ani ho nedostala. A to bola celý čas s nami, a preto som jej dávala robiť protilátky, ale nemala žiadne.
@janka.l pozor, tu sa bavime o pripade, ze clovek protilatky ma. a ak by covid neprekonal, tak by ich logicky nemal odkial mat.
ahojte, povedali mi, ze protilatky su relevantne od hodnoty 11. Co znamena teda akakolvek hodnota pod? Ze covid nemal ci mal a protilatky su nizke
... alebo?
@mimanr nad 11 znamena, ze aktualne mas protilatky. pod 11, ze ich nemas. bud si ich mala a uz nemas, alebo si ich nikdy nemala.
@matkahelka cize nie je z toho. jasne, ci som ho niekedy prekonala alebo nie
@mimanr z cisla/hodnoty o protilatkach nie. ale existuje aj rozsireny test, kde okrem vysky protilatok mas aj udaj, ci si covid prekonala

@janage a pointa je kde? ved aj clovek po covide, ktory ma potvrdenie na zaklade pozit.testu sa moze nakazit. a 3mes.sa ti ludia nemusia testovat.