icon

Kurz strojopisu v Banskej Bystrici

mindset
4. mar 2025

Ahojte, nemáte niekto vedomosť, že by sa konal kurz strojopisu vo ZV alebo BB? ja som našla všetky len online, ale chcela by som normálny kurz. Ďakujem za tipy🙂

janulik2008
4. mar 2025

Kurz nepoznam ale ja som sa naucila pisat este na strednej skole. Tolko som sa nadavala az nakoniec inak ani pisat neviem 🤣 a vadi mi ťukanie do klavesnice 🤣😀
Da sa na nete najst navod zaklad je mat prsty na pismenkach A S D F a druhu na J K L Ô 😇 a postupne sa ide. Chce to iba cvik 😀😇 ja som na zaciatku si predstavovala ako idu pismenka 🤣

majka2959
4. mar 2025

@mindset Ja som sa nadchla pre písanie na stroji už v 7. triede, tak mi vtedy otec zohnal z antikvariátu knihu Technika administratívy - Písanie na stroji. Poctivo som opisovala cvičenia všetkými 10 prstami a čo najviac bez pozerania na klávesnicu. Na strednej škole som bola oslobodená od písania na stroji, lebo by to bolo zbytočné. Neviem, aké sú dnes knihy k dispozícii.

maddie1711
4. mar 2025

Podľa mňa úplne postačujú cvičenia na internete. Na stránkach si nájdeš cvičenia a ukazuje tam aj ktorý prst použiť. Najskôr začať rozhybanim prstov na klávesnici a automatizácia a potom prepisy textov. Neskôr si vieš otestovať aj rýchlosť písania. Ja na pc nepíšem s skoro ani nepoužívam, teraz som sa testovala a mam cca 290-300 úderov za minútu. Toto bola jedna z mala veci čo som sa naučila v škole 😂