icon

Pôrodnica v Banskej Bystrici

beba1222
7. sep 2023

Ahojte žienky.. Aké máte skúsenosti z bystrickej pôrodnice v tomto roku? Čaká ma to v októbri a rozhodujem sa medzi BB a ZV. Dá sa v BB zazmluvnit pôrodnik? Akí sú tam doktori, sestričky, pôrodné asistentky.. Chodí aj laktačná poradkyňa?
Som prvorodicka, budem vďačná za každú radu a skúsenosť
Ďakujem ❤️☺️

nevenka
7. sep 2023

@beba1222 rodila som tam 4x, naposledy v januari tohto roku. Za mna v pohode. Novorodenecke sestricky ako ktore. Ale lekari v porodnici a porodne asistentky v pohode. Ale ja som rodila stale pri jednom lekarovi, prvy raz nahodou, druhy raz som ho mala zazmluvneneho, ale to boli roky 2013 a 2015, a dalsie deti som chodila uz ku nemu na poradne, lebo som mala vysoky tlak a musela som rodit skor oba razy, takze k primarovi Hudecovi, ale aj jeho manzelka je super, aj dalsi lekari, co tam boli. Co viem, tak nezazmluvnuju uz, mne ale bol ochotny ist k porodom a zobrat si ma na starost, ked uz som rodila 2x pri nom, ale bolo to tak, ze som prisla do jeho sluzby na planovane vyvolavanie.
Vraj ju prerabaju, tak teraz neviem, ako to tam vyzera. Ale tak vybavenie take stare, ale mne to nevadilo. Bonding byva trochu problem, ale naposledy som mala vyse hodiny bonding telo na telo. Maju malo sestriciek a porodnica je na inom poschodi ako sestonedelie a sestriciek, co dozerat maju na deticky a mamicky, je malo a nestihaju aj to aj hento. Co je velka skoda. Stacilo by, aby boli v sluzbe viacere, ale...setri sa na nespravnych miestach.

nevenka
7. sep 2023

A urcite odporucam nadstandardnu izbu, v dobe covidu v 2020 a potom chripkova sezona 2023, bolo to na nezaplatenie. Ale aj tak celkovo, sukromie. 3 z mojich 4 deti mali problem s dojcenim, no v tomto si myslim, ze sestricky moc nepomohli. Ale ja som si nasla svoj sposob. Hoci ani Mamila s tym nesuhlasi. Odhcadzali mi deti viac menej na flaske s UM, ale rozkojila som sa potom doma a kazde kojila cca do 20 mesiacov.

angeli121212
7. sep 2023

@nevenka aj ja som tam rodila tento rok v januari možno sme sa aj videli ktovie 😊

angeli121212
7. sep 2023

@beba1222 k porodnici ja som prenášala takže mi pôrod vyvolávali ale bolo to v pohode a celkovo na pôrod mám velmi dobre spomienky. Lekári sestričky aj pôrodné asistentky boli super, rodila som keď sa striedala smena 😂 potom na šestonedelí sestričky tiež super ale na novorodeneckom nič moc jedna dve super ostatné no také....

angeli121212
7. sep 2023

@nevenka tiež sme boli najskôr viac na UM a potom sa mi riadne spustilo mlieko

prunee
7. sep 2023

Ako citam sa tam vela nezmenilo. Ja som v BB rodila pred 10 rokmi, lekar aj porod super, ale sestry teda nic moc, stres z dojcenia, domov na UM, ale ako uz bolo napisane, doma, v klude sa nam dojcenie krasne nastartovalo.

karolinakk
7. sep 2023

@beba1222 rodila som teraz v auguste v BB mala som krasny porod bez poranení … na 100% odporucam zazmluvnit pôrodnú asistentku, ona je s tebou celu dobu, dr príde až na tlačenie.. odporucam Kristinku Lacovu alebo Misku Malikovu.. obe top 🙂

karolinakk
7. sep 2023

@beba1222 domov som odchádzala s plne kojenim dieťaťom pre poznámku k vyššie hovorenemu.. a sestričky ma podporovali, vôbec nenútili/nepreverovali UM.. ale odporucam si naštudovať o laktacii dopredu a ísť tam s informáciami, nespoliehať sa na tie ich.

tinka161
7. sep 2023

môžem porovnať porodnicu MT s porodnicou v BB. v MT som rodila pred 8mimi rokmi a myslela som si, že nič lepšie neexistuje. Pred mesiacom som rodila v BB a to bolo ešte lepšie. Poviem ti úprimne, tie pôrodné boxy tam vyzerajú hrozne, ostala som taka dosť v šoku. Za to personal to bola topka. Doktor Melichercik bol úplne suprový, pôrodná asistentka tiez. Bonding úplná samozrejmosť.
Bola som na nadštandarde a odporúčam každej, máš tam úplný kľud. Laktacna tiež parádna, všetko pekne vysvetlila a domov sme odchádzali bez nutnosti dokrmovania UM.
Inde ako v BB už rodiť nebudem 😄

kvetka2611
8. apr 2025

Ahojte mám plánovanú sekciou v Bb chcem sa informovať ako. To prebieha teraz po zákroku kedy dajú dieťa k matke keď je všetko ok a aké je to tam po rekonštrukcii na šestonedelí

anonym_69553a
2. nov 2025

Rodila som v Bb v septembri bola som už po termíne tak sa dohodol deň kedy mám prísť na hospitalizáciu. Prvá vec že mi v ordinácii povedali po 14tej a mala som prísť do 14tej takže trošku v tom nemali jasno.. Prišla som na gynekologické oddelenie kde so mnou spísali papiere mne začali kontrakcie povedala som im to ale aj skrz toho som musela čakať na lekára asi 4hodiny pretože tvrdili že operuje a iný tam nieje . Boli sme už nervózny že mám kontrakcie som prvorodička a nechajú ma čakať nevedeli ma ani len vyšetriť za pól dňa potom ma vyšetrili po tých hodinách čakania na lekára s tým že ešte je to v pohode o dve hodiny na to ma už presunuli na cakacku s tým že sa to pohlo začali mi vyvolávat pôrod. Na čakačke som strávila 2 a pól dňa. Bolo mi povedané že aa môžem koľko chcem prechádzať počas kontrakcii po chodbe (jednej) no Sestricka ma riadne zrdbala že ak nikoho nehľadám nech zaleziem na cakacku pre predstavu sú to dve postele za závesom nemáš sa tam kde prechádzať 🤣🤣 vtedy do mňa nervy lebo proste nemohla som ležať len tak pri tých kontrakciach … no nevedela som čo ma čaká tak som nechcela byt na sestričky nepríjemná tk som nič nepovedala . Na druhý deň na čakačke v noci som mala čoraz častejšie kontrakcie vyšetrili ma raz a potom až do rana nič aj keď som km tvrdila že proste nech ma vyšetria a oni mne vraj nech čakám na vizitu . Našťastie prišla jedna veľmi mila pôrodná asistentka zrejme to bola a ona keď videla že už neviem ani ležať ani sedieť a spím po stojacky a mám silne kontrakcie tak ma vyšetrila s tým že ma rovno presunuli na box kde sa rodí. Bolo mi povedané počas pôrodu môžte ísť do sprchy koľko chcete priateľ nech si zoberie šľapky aby mohol ísť pre istotu s vami no tam mali sprevádzajúce osoby zákaz to ma sklamalo. Možno by mi tá sprcha pomohla ale nešla som do nej skrz toho že som sa bála ísť sama a on ísť so mnou nemohol. Celý deň až do obeda ma nechali trápiť až poobede sa mi začali venovať a povedali mi čo mám robiť ako mi to povedali do hodiny a pól aktívneho tlačenia som to mala za sebou. Po 3hodinach ma previezli na oddelenie dieťa mi zobrali hodinu skôr z čoho som nebola nadšená myslela som že bude stále pri mne. Na oddelení mi povedali že kým nepôjdem na wc a do sprchy mi dieťa proste nedajú… na oddelení bolo všetko v poriadku až na jednu doktorku… ktorá stále keď prišla za mnou mala voči mne len výčitky… vkuse mi dieťa rozbalila a zabalila podľa seba vkuse mala nejaké výhrady voči tomu ako niečo robím zle snazila som sa kojiť bola z mnou laktačná poradkyňa išla nám to no malej to nestačilo dostala smädovu horúčku doktorka mi ju zobrala s tým že je to moja chyba vyčítavo že ju nachova skontroluje a do hodiny mi ju donesie.. o hodinu nič išla som sa pozrieť za dieťaťom doktorka išla práve po chodbe utekala predomnou zakricala len že mala je na antibiotikách a zavrela predomnou dvere ja vyčerpaná smutná nevedela som čo sa deje som len čakala kedy mi povie čo je vlastne dieťaťu prečo jej dali antibiotika bez môjho vedomia kedy mi ju donesú.. úplne ma to nasralo že nemôžem ísť za dieťaťom a nič o ňom neviem druhý den a len tak mi ho zobrali bez informácii… celú noc som bezbranne čakala ráno mi ho vyčítavo doniesla že už je všetko v poriadku ale že môžem za to ja …strašná doktorka mala som tam kvôli nej depresie cítila som sa ako najhoršia matka na svete plakala som celú noc . Ale ostatný personál bol príjemný . A rodila som bez epidural takže som si to doslova odtrpela. A zaskočila ma už len jedna vec mesiace dopredu som vravela na ordinácii ze chcem nadštandardnú izbu povedali mi že sa to dopredu vybavit nedá iba keď porodim že ak bude voľna môžem ju mať . Keď som prišla sa ma spýtali či ju mám vybavenú povedala som že povedali že sa to nedá obvolali doktorov či o mne niekto vie nikto nevedel tak povedali že nemajú 🙂 takže pokiaľ nemáte známosť k niečomu takému sa nedostanete 🙂 posledný deň mi ju ponúkli 🙂 je zo platená izba no aj tak vám ju len tak nedajú