icon

Prehľad prijímacích skúšok na psychológiu na UMB

adieeee2006
Dnes o 14:32

Ahojteee, dnes som bola na prijmackach na bakalara zo psychologie na Univerzitu Mateja Bela v BB. Nikde na internete mi nikto nevedel poradiť čo mám čakať, tak Vám to budúcim uchádzačom skusim uľahčiť.

No, ako asi už viete psychologia sa tam študuje na pedagogickej fakulte , no my sme v roku 2026 písali na filozofickej. Prídete tam pred vchod , a smerom doprava je aula, písali ze píše sa 8:30 ale to sa ešte len otvára registrácia, písali sme až o 10. Prídete tam dáte obciansky vezmete si fixku, ďalej vás oni nasmeruju.
Okruhy nám poslali dopredu mesiac, neviem ci ich môžem zdieľať tak kedtak mi napíšte, ale poviem vám ze ja som sa učila presne podľa okruhov, z publikácií co písali a stále to bolo extremne ťažké a to som z výberového gympla. Ale netreba sa vzdávať a treba to skúsiť, možno Vám to sadne . Na test sme mali pol hodinu, čo na 60 dlhých otázok nebolo bohvie co.

Test mal 2 časti, prvá časť bola väčšina tie otázky zo psychologie bio ale aj sociológie!!! To neuvádzajú v okruhoch. Otázky typu ako čo funguje čo sa z coho skladá čo čo znamená čo kto napísal. Potom asi 7 otázok z anj , píšu ze úroveň B1 ale bolo to ťažké aj na mňa a to mam C1. Basically čítanie s porozumením, netreba vedieť psychologické termíny na to po anglicky.

Na konci logické ulohy, klasika ak ste robili scio tak viete 5 slov jedno tam nepatrím, alebo hľadáte vzťahy medzi slovami, napr lúka-tráva les-? (Strom). Potom sme to odovzdali, a dali nám ďalší test čo bol dotazník, s otázkami ako či máš čistý trestný register, či si úprimná, či ťa podvádza partner, či máš často chuť na sex😭random ale asi chceli vedieť ze aký typ osobnosti si.

No takže tak určite to netreba podceňovať a chystat sa na to od septembra aj keď okruhy pošlú až neskôr, ale as I said nariadila by som sa nimi moc, proste sa len ucit čo najviac. Hádam pomôže držím palceee