Hľadám prenájom bytu v Banskej Bystrici
Ahojte, som zúfalá a chcela by som poprosiť o pomoc.
Hľadám byt do nájmu v BB max do 550€ mesačne, nastala mi situácia že s bábätkom ostávam sama, dohodnuté nájmy mi zrušili po oznámení tehotenstva. Som slušná pracujúca žena a chcem zabezpečiť normálne bývanie sebe a dieťatku.
Za každú aj len ochotu pomôcť som vopred veľmi vďačná.
@klarissa25 som tehotná a pracujem
@zuzuz287 prenajímam viac bytov. Úprimne, veľmi by ma zaujímalo v takomto prípade, ako máš vopred vyriešenú platbu nájomného, keď z materského prejdeš na rodičovský, keďže ten aj s rodinnými prídavkami nebude stačiť ani len na nájom. Podotknem, že nemám problém s deťmi, prenajímala som rodine s deťmi, aj teraz mám v jednom byte deti. Ale žena na rodičovskej, ak nemá niekoľko tisícovú rezervu, tak neviem si to predstaviť.
@zuzuz287 čiže máš peniaze. Tak navrhni platbu vopred na rok, prípadne aj na viac, s dobre urobenou zmluvou.
jediné čoho sa bojím že ma budú chcieť vysťahovať majitelia po oznámení o ďalšom malom členovi domácnosti - ak si hľadáš nájom ako tehotná, tak nikto ťa nevysťahuje, ak ti poskytne nájom ako tehotnej. Ale ak to zatajíš, tak by som ťa vysťahovala aj ja, pretože neznášam klamstvo.
ja prenajimam sice byt ale tiez by mi to prislo nevýhodné/riskujúce...ak keby si na rok zaplatila. Problem totiz nie je teraz, ale vtedy keď prejdes na rodičák. Resp. čo po tej platbe za cely rok? Prepac som zvedava a mala by som milion otazok. Tu neide o to ze ti človek neveri, skor strach o to či to utiahnes, pretoze dieťa moze mat zdravotny problem (dufajme ze nie), resp. bude často chore a tak aj keby si rada isla hned do prace, nebudes moct lebo nebude pomoci - vsetko cisto hypoteticky...len aby si vedela co tak prenajimatelovi ide hlavou...
Horšie je to že nikto ten nájom nechce ani len poskytnúť - zopakujem sa. Je to logické. Po materskej budeš dostávať rodičovský, ten spolu s rodinnými prídavkami ti nepostačí ani na nájom. A ešte potrebuješ jesť, potrebuješ plienky, ak nebudeš mať mlieko tak umelé mlieko, občas nejakú drogériu. Takže je prirodzené, že majitelia majú obavu, ako bude žena na rodičovskej platiť načas nájom, ak jej príjem bude nižší ako ten nájom. Píšeš, že prinajhoršom by si išla do práce - to môže aj nemusí byť reálne. Niekto má super dieťa, že ho má dať komu postrážiť každý deň na 2 hodiny, niekto má dieťa náročné, od ktorého sa 4 roky nepohneš. Takže reálne vidím ponúknuť platbu vopred, ak na to naozaj máš. Ale ako píše katka, ak by nešlo o nájom na 3 roky vopred, teda na celú rodičovskú, mala by som obavy aj ja.
Hlavne s otcom dieťaťa už teraz rieš, aby platil polovicu nákladov na výbavu pre dieťa. A po pôrode hneď rieš zverenie dieťaťa do starostlivosti a výživné, rieš to súdne, nie dohodou.
Hej úplne rozumiem tomu a viem sa na to pozrieť aj z opačnej strany, no po samých odmietnutiach potom človek naozaj začne premýšľať o zatajení tehotenstva len aby mohol niekde bývať...
Samozrejme že mám obavy aj ja, pretože nedá sa dopredu vedieť čo ako bude, ale vždy sa to nejak dá zvládnuť. Finančná rezerva by mi mala vyjsť na 3 roky, beriem to síce s rezervou lebo človek nikdy nevie. Veľa veci ľudia darujú, nepotrebujem nové ani značkové veci, kamošky mi vedia tiež pomôcť, že kočík výbavu by som mala mať zadarmo. Mám z toho samozrejme strach no neberiem to tak tragicky, hlavne preto že mám dosť veľkú finančnú rezervu.
Inac cisto teoreticky, nemala by si vyhodnejsie (lacnejsie, lahsie najst) najom mimo mesta (v nejakej dedinke pri BB)... a radsej ked tak dochadzat?
Za prve asi bude lacnejsi najom a za dalsie asi ludia tazsie prenajmu ako v krajskom meste (menej "narokov" budu mat)... Viem, ze zase asi doktori a tak... ale zvazit to mozno?
@diorka dostupné bývanie na Prsanoch nemá momentálne žiadny voľný byť bohužiaľ , a tá známa je moja suseda 😁🙏
@chupakabra teraz to pozeram, ze jeden byt tam svieti, ze je na prenajom, ale tak mozno to nie je aktualizovane
Ďakujem ženy 🙂
Pozerám to teraz na stránke a ukazuje jeden voľný byt
https://dostupnydomovbyty.sk/projekty/bytovy-do...
Ako sa tam býva? Nábytok si musí človek všetok zabezpečiť sám? Príde mi to ešte viac od ruky ako bývať v okolitých dedinách, keďže nemám auto a MHD má extrémne slabé spoje tam. To skôr pre zaujímavosť, lebo cenovo je tento byt pre mňa aj tak cez limit.
@zuzuz287 mne spoje vyhovujú, dostaneme sa ráno do školy, do práce a poobede tiež domov. Cez víkendy je to hrôza , ale tak dá sa využiť aj taxi. Nie je tu obchod ale majú ho stavať , lekáreň čoskoro otvorená. Zariadenie si musíš doniesť ty. A čo sa týka sumy to sa platí trocha ináč. Skús sa opýtať aj na Červenom kríži , tiež vstúpili do tohto projektu tak budú mať tiež niekde ponuky.

Máš bábätko a aj pracuješ?