Skúsenosti s Gymnáziom Andreja Sládkoviča v Banskej Bystrici
Dobrý deň, chcela by som sa spýtať, či má niekto skúsenosti s Gymnáziom Andreja Sládkoviča v Banskej Bystrici. Syn tam chce ísť, a radi by sme vedeli viac. Ďakujem vopred
GAS teraz oficiálne získali certifikáciu na IB program, tak sa pravdepodobne viac sústredili na toto ako na pozíciu v domácom rebríčku.
Záleží aj od zamerania triedy, pretože je rozdiel v jednotlivých oblastiach medzi triedou zameranou na AJ a triedou zameranou na prírodné vedy.
@tanyan neviem ako si to myslela, ze sa nesustredili na domaci rebricek. Hodnotenie skol INEKO vychadza z vysledkov ziakov, z ich uspesnosti v prijimani na vysoke skoly a podobnych ukazovatelov. Tak uz ak na toto sa skola a obzvlast gumnazium nesustredi, tak uz neviem. Ale ako hovorim, GASko je druhou volbou pre tych, ktori sa nedostanu na Tajak, prip. evanjelicke gymko... a to uz viac rokov
ja som si nie celkom istá prečo niekto rieši školu (jej umiestnenie) a nie svoje dieťa a jeho schopnosti. Mám doma 2 deti. prvé vyštudovalo GASko a teraz je na výške. Bol spokojný a aj my rodičia sme nemali výhrady. Druhý syn je deviaták a má nadanie na fyziku a matiku. Preto sme mu vybrali Murgašku a ak sa tam nedostane tak sme sa rozhodli pre GASko. Ani sme neuvažovali nad Tajákom a pritom tam majú matematické triedy. Proste GASko je osvedčené 🙂 Taktiež ma zaujal IB program zameraný nie len pre "geniálne " deti, ale aj deti kt. sú zvedavé, neboja sa prejaviť, nápadité... Ak sa nedostane na Murgašku, budeme spokojní aj s GASkom.
@aninka2012 môžem sa spýtať prečo neuvazujete nad Tajakom? Syn je tiež taky ze iba GAS ze na Tajak nechce
mne pojde dcera buduci rok (ak sa teda tento rok nerozhodne ist na bilingvalne) na gas... tajak zatrhla a ja jej to vyhovarat nebudem, aj ked som trochu skusala, ja sama som na gjgt chodila a je to velke halo okolo .. nicoho. Tak ci tak, to co s z nich bude, ako sa uplatnia na vysokej, v praxi.. je diskutabilne. Poznam uspenych ludi z gas, ako aj gjgt.... na druhej strane moje dieta ma povahu, ucit sa co sa jej chce a zvysok tak "aby dobre bolo", a to na tajaku by nedala. Cize aj jej schopnosti a moznosti beriem do uvahy...
Od júna budeme hľadať dobrovoľníkov do mačacej kaviarne Banská Bystrica. Prevažne cez víkendy. Ak milujete mačky, a chcete k nim byť bližšie, napíšte súkromnú správu
ja som si nie celkom istá prečo niekto rieši školu (jej umiestnenie) a nie svoje dieťa a jeho schopnosti. Mám doma 2 deti. prvé vyštudovalo GASko a teraz je na výške. Bol spokojný a aj my rodičia sme nemali výhrady. Druhý syn je deviaták a má nadanie na fyziku a matiku. Preto sme mu vybrali Murgašku a ak sa tam nedostane tak sme sa rozhodli pre GASko. Ani sme neuvažovali nad Tajákom a pritom tam majú matematické triedy. Proste GASko je osvedčené 🙂 Taktiež ma zaujal IB program zameraný nie len pre "geniálne " deti, ale aj deti kt. sú zvedavé, neboja sa prejaviť, nápadité... Ak sa nedostane na Murgašku, budeme spokojní aj s GASkom.
@aninka2012 mohla by som sa spýtať? Môže sa používať kalkulačka pri prijimackach na GASko?
Za mňa je GAS určite lepšia vo viacerých veciach. Úroveň angličtiny sa tu veľmi dobre prispôsobuje žiakovi – kto je slabší, ten ide do slabšej skupiny, a kto je lepší, ide rýchlejším tempom. Čiže nestane sa ti, že nebudeš chápať angline alebo, že sa budeš učiť veci čo už dávno vieš. Aj organizácia hodín je podľa mňa rozumne nastavená.
Z osobnej skúsenosti môžem povedať aj to, že spolužiaci, ktorí majú súrodencov na TAJAK-u, často hovoria, že by radšej odporúčali GAS, lebo na TAJAK-u je to vraj „otras“.
Za mňa je GAS určite lepšia vo viacerých veciach. Úroveň angličtiny sa tu veľmi dobre prispôsobuje žiakovi – kto je slabší, ten ide do slabšej skupiny, a kto je lepší, ide rýchlejším tempom. Čiže nestane sa ti, že nebudeš chápať angline alebo, že sa budeš učiť veci čo už dávno vieš. Aj organizácia hodín je podľa mňa rozumne nastavená.
Z osobnej skúsenosti môžem povedať aj to, že spolužiaci, ktorí majú súrodencov na TAJAK-u, často hovoria, že by radšej odporúčali GAS, lebo na TAJAK-u je to vraj „otras“.
@peppapig001 otras v akom zmysle? osobne si myslim, ze iny pohlad na vec ma slabsi ziak a iny naozaj dobry ziak, ktory ma zaujem sa posuvat. Tajak nema priestor pre slabsich, v tom je rozdiel.

A co by si chcela vediet? V BB je to najslabsie hodnotene gymnazium... takze zalezi ake ambicie ma syn do buducnosti