icon

Sociálne byty - Banská Bystrica a okolie

10. jan 2022

Chcela by som sa opýtať či sociálne byty sú tie isté ako nájomné mestské byty? A ako sa pohybujú ceny 2i byty v BB a okolí . Ďakujem

martul
10. jan 2022

Internet si skúšala? sory trvá to asi 10 sekúnd hodiť a nájsť odpoveď

jani321
10. jan 2022

Ja bývam v mestskom nájomnom byte (1izbovy, 45m2, 3 osoby) - čistý nájom 230€ + energie, známa býva v sociálnom byte (1izbovy, 30m2, 3 osoby) - čistý nájom 60€ + energie. Takže cenovo je to obrovský rozdiel.

nelca84
10. jan 2022

no v prvom rade, v BB sa čaká na mestský=sociálny byt cca 10 rokov...

mrazicka0972
10. jan 2022

@nelca84 vôbec sa toľko nečaká, neviem odkiaľ máte túto info, boli ste sa pýtať ?.. na mestský možno tak do 5-7 a sociálne musia byť vždy nejaké voľné a dá sa v ňom bývať najviac 2 alebo 3 roky

nelca84
10. jan 2022

@mrazicka0972 pozerala som poradovník, čakateľ na prvom mieste má žiadosť od r. 2010
https://mestobbweb01storage.blob.core.windows.n...

mrazicka0972
10. jan 2022

@nelca84 jaj pozreli ste si no dobre 😅 my sme sa boli pýtať osobne asi 5r dozadu lebo sme si chceli našetriť viac na vlastný byt a pani nám ukazovala trošku iný zoznam a o sociálnych bytoch sme sa dozvedeli až tam keď nám ich navrhla pani, že je to lacnejšia varianta a musia byť stále k dispozícii v prípade vyhorenia atď. Preto sa tam dá predlžiť zmluva len 1x. Len si už niesom istá či sa dáva zmluva na rok alebo rok a pol. Keby sme si podali žiadosť do pár mesiacov sme sa mohli sťahovať

nelca84
10. jan 2022

@mrazicka0972 ale vsak mne je to jedno, my mame vlastne byvanie, ja len hovorim, ze to neni take jednoduche. Kamoska ma ziadost od r. 2018... a je v tomto poradovniku. Len podla toho viem. Vsak nech autorka skusi dat ziadost.

mrazicka0972
10. jan 2022

@nelca84 vám je to jedno ale pani nie napriek tomu tu napíšete blud, že sa čaká 10 rokov pritom je medzi mini dosť veľký rozdiel 🤦‍♀️

nelca84
10. jan 2022

@mrazicka0972 nehnevaj sa, ale bludy pises ty.
V prvom rade mestký nájomný byt = sociálny byt, kedze je tam obmedzenie príjmu a tieto byty su urcene pre nizkoprijmove skupiny. Na tie je poradovnik, na ktory som prilozila link, takze ano, ziadatel na prvom mieste caka uz vyse 10 rokov.
Druha skupina bytov je tzv. "nahradne byvanie", kde su ale velmi specificke podmienky a takych bytov je len par. Predpokladam, ze autorke nevyhorel byt a ma zaujem prave o najomny byt, t. j. socialny.
Neviem co povedali vam pred 5 rokmi, ale ja pisem fakty, ktore sa daju dohladat na stranke mesta.

mrazicka0972
10. jan 2022

@nelca84 pani zlatá neviem kedy sme si potykali 😅😉 Vy si niečo prečítate a mudrujete pritom sama viete prd a vy mi poviete, že ja píšem bludy keď sme tam boli osobne ? Pani Janka jej stručne vysvetlila aký je medzi bytmi rozdiel, mestským nájomným a sociálnym, kuk vyššie ☝️😉 takže toľko k tomu pani múdra kde ste si čo vy vyčítala 😅😉 s debilom sa viac nebudem hádať 😉✌️ majte krásny večer 😆

nelca84
10. jan 2022

@mrazicka0972 tak ty si sa teraz ukazala 👌👌pravidla MK hovoria, ze si tu vsetci tykame, ale ty mas viditelne problem si dohladat informacie... a pani janka nebyva v BB, takze jej skusenost je autorke nanic

jani321
11. jan 2022

@nelca84 ja som len odpovedala na otázku, aký je rozdiel medzi bytmi. Lebo to nie je to isté. A mestské nájomné byty sa považujú za štartovacie byty pre mladé rodiny. Sú stavané z fondov rozvoja. Takto mi to povedala pani z úradu. Sociálne byty sú pre sociálne slabších, ktorých príjem nesmie prekročiť sumu životného minima + 100€. A nezáleží od mesta.

mrazicka0972
11. jan 2022

@nelca84 bože vy ste trúba 🤦🤣🤣🤣 tento rozdiel medzi bytmi nie je len v BB takže je úplne jedno či pani Janka z BB alebo nie 🤣🤣
@jani321 darmo jej budete vysvetľovať aj tak nepochopí ten rozdiel.. to je nejaké teľa