icon

Bardejovské kúpele

marika1712
20. aug 2022

Ahojte, idem so synom ako sprievod do kúpeľov. Ideme prvý krát, nikdy som nebola v kúpeľoch ani ja ako dieťa.
Je tu niekto kto tam bol? Ako to tam chodí? Aké sú procedúry? Čo si zbaliť ? Je tam nejaká spoločná práčka?
Čo sa tam robí vo voľnom čase? Je pre deti aj nejaká škôlka/škola, alebo len procedúry?
Ďakujem 😊

magimary
24. apr 2023

@kishtika tak som sa dnes dovolala a nakoniec budeme predsa len v inom hoteli a nie v Mieri, ako sme pôvodne mali byť (pôvodne som mala ísť len s mladším synom), ale tam je vraj malinká izba, ani prístelka sa tam nezmestí, tak budeme v hoteli Eva, ale odtiaľ môžeme aj do Mieru, aj do Valentíny (keďže v týchto sú herne pre deti, práčky na pranie a pod.),

@zahradnictvo no a platiť by som nič nemala (ako "A"), AK BY neboli teraz tie zvýšenia energií a pod., takže kúpele si ponahadzovali -tuším to nazvala- "energetické príplatky", či ako, takže mňa v topsezóne vyjde doplatok cca 400€ a dieťa každé 55,20€ za pobyt...
(poisťovňa mi síce prepláca procedúry, stravu a ubytovanie, avšak pri dnešných cenách to vraj nestačí), takže toto som dnes vyzistila

diaszoky
24. apr 2023

@zlostitko presne😂

zahradnictvo
24. apr 2023

@magimary Neskutočné. Zadarmo a toľko si vypýtajú doplatok.V lete sa pritom nekuri....

magimary
24. apr 2023

@zahradnictvo veru... ostala som z toho úplne zaskočená a do zajtra mám ešte čas, či vrátim návratku s odpoveďou áno alebo nie...
to som veru nečakala... pre mňa -ako samoživiteľku 4 detí- je toto veľmi veľká suma...
najmä vzhľadom k tomu, že to "mám" uhradené...

zahradnictvo
25. apr 2023

@magimary Zas ked odrieknete, kedy sa dostanete na liecenie na "A".
B je uz riadna polozka( strava, ubytovanie+ poplatok)

magimary
25. apr 2023

@zahradnictvo hej, hej-však jasne.
ísť ideme, len som ostala zaskočená.

magimary
17. júl 2023

trochu opäť oživím túto tému s pár otázkami na tých, ktorí už na pobyte boli 🙂,
robím si zoznam, čo zbaliť a nezabudnúť a pri niektorých "položkách" nie som si istá-
napr. treba pribaliť aj WCpapier a príbor (ako v nemocniciach)?
alebo župany? zbaliť deťom (aj sebe), alebo je to súčasťou liečební?
pomôcky na plávanie (pre neplavca)-koleso, rukávniky môžem vziať, je to dovolené v bazéne?
Ako to funguje s bazénom teraz v lete? Je voľne dostupný kedykoľvek, či je tiež len ako súčasť procedúr - iba v čase, ako nám to určí lekár?
A ešte- keďže sú prázdniny, tak škola snáď nefunguje, či?
Deti budú môcť tráviť čas so mnou, mimo procedúr, ak nie je škola (snáď)?
...
A ešte ak má niekto skúsenosť s pobytom, že sa liečil aj sám ako rodič, aj jeho dieťa-ako to tam funguje s režimom? Ako sa darí zladiť procedúry dospelého a detí? Dá sa nejako dohodnúť, aby som vedela odprevadiť deti a následne ich zase vyzdvihnúť a stihla pri tom aj svoje procedúry? Neviete niekto?

Vďaka za každé písmenko 🙂

zahradnictvo
17. júl 2023

@magimary
Wc papier netreba, ostatné si môžete vziať.Na izbe sú uteráky.,.na vodných procedúrach dávajú plachtu.
Velnes je súčasťou procedur, neviem, ako často.
Pacienti majú za znížený poplatok vstup na kúpalisko.
Škola nefunguje, čas budete s deťmi tráviť spolu.
Procedúry - skúste ich popýtať, aby Vám to vyhovovalo, ale väčšinou je to dosť rozhádzané. Veľké deti zvládnu chodiť po procedúrach aj samy, malé musíte odviesť a čakať ich. Tie, čo nie sú doprovody ( Valentína)majú spoločne procedúry od 13-15h.
Klasické potraviny stále nefungujú, niečo je v cukrárni, drogérii a v drevenom domceku- Gaboltov výrobky, pečivo a iné drobné potraviny a trochu ovocia( predražené).
Do mesta ide autobus c. 2 ( aj ku Kauflandu a iným obchodom)
C.1 ide do mesta cez sidlisko.
Prajem pekný pobyt.

magimary
17. júl 2023

@zahradnictvo Ďakujem VEĽMI PEKNE.
Každá informácia má pre mňa cenu zlata.
vďaka ozaj.

zahradnictvo
19. júl 2023

@magimary
Rado sa stalo, ak Vám ešte niečo napadne, píšte

magimary
20. júl 2023

@zahradnictvo ešte mi dnes ráno napadlo- dá sa tam (v areáli kúpeľov) v tých drobných obchodíkoch (kioskoch) v pohode platiť kartou, alebo si mám radšej zobrať hotovosť?
Ďakujem

zahradnictvo
20. júl 2023

@magimary
Myslím, že sa dá. Je tu aj bankomat, neviem, akej banky.Osobne nevyberám a veľmi nenakupujem, iba keď ma pritlačí. Chodim do mesta.
Nejakú hotovosť by som si vzala.
Na začiatku do kupelov( križovatke) je dobrá zmrzlina, tam sa dá platiť kartou🙂

kishtika
14. aug 2023

@zahradnictvo prosim vas, v tom hoteli Mier je aj normalna hotelova recepcia, kde je stale pritomny nejaky recepcny? Alebo tam nic take nie je. Dakujem

magimary
14. aug 2023

@kishtika nie je tam recepčný, ale niekedy asi bol, keďže recepcia je tam.
(My sme akurát tu, ale do Mieru chodíme len jesť).

zahradnictvo
14. aug 2023

Veeeľmi dávno tam fungovala recepcia i bar.🙂
Život v BK bol úplne odlišný od toho dnešného.

magimary
24. aug 2023

@zahradnictvo aké to tu bolo kedysi?
Celkom ma to zaujíma

zahradnictvo
25. aug 2023

@magimary
Minimum áut, všetky obchody( mäso, obuv, zelovoc, potraviny,kvetinárstvo, kniha, drogéria, odevy), menej krčiem, viac možností zábavy, 2 kúpaliská,lepšie udržiavané aj okolie centra kúpeľov.

magimary
25. aug 2023

@zahradnictvo wow!😯

zahradnictvo
25. aug 2023

@magimary
V lete je tu ako-tak živo, ale oktober-april skapal pes.Samý dôchodca, všetci niekde schovaní.Kedysi(kúpele sa neplatili)tu bol život po cely rok.

magimary
25. aug 2023

@zahradnictvo akože teraz sa mi tu zdá živo až dosť, ale teda áut je tu ozaj veľa a potravinových obchodov ozaj málo... to je pravda .

kishtika
28. aug 2023

Ahojte dnes sme prisli do kupelov a zistila som, ze potrebujeme pohariky na pitie z prameňa na a kupacie capice na plavanie. Neviete poradit kde by som to tu kupila?

magimary
29. aug 2023

@kishtika v malom obchodíku blízko zmrzliny v "červenom dome" (tak tomu hovoria moji chlapci), je to taká červená budova s terasou, blízko dolného detského ihriska.
Ale dnes je asi zatvorené, keďže je štátny sviatok. Zajtra ale otvoria.

kishtika
29. aug 2023

@magimary dakujem, viem ktory myslite, pojdem tam pozriet tie ciapky.

vivici
29. aug 2023

Dobry vecer. Mi ideme v septembri 12eho 1x. Chcela by som spitat co vsetko treba vyplatit pri prichode? Cely pobyt chned? Syn ma cöeliakiu a mame schvaleny pobyt so sprievodcom. A co ked tam sa ochorie a musime skoncit s liecbou? Ideme na 28 dni.
A priblizne na aku sumu to vyjde? Som samozivitelkou. Dakujem za odpoved.

magimary
29. aug 2023

@vivici platí sa vždy všetko a hneď (ak sa pobyt skráti, tak vrátia pomernú časť),
na dieťa sa platí 55,20€ a sprievod platí ďalšiu (hodne vyššiu) sumu, žiaľ neviem akú, keďže aj sama som sa liečila (nebola som len doprovod), ale doplácala som i tak cca 400€, ostatní rodičia zrejme doplácajú ešte viac.
Tiež som jednorodič, ale to na poplatkoch nič nemení, oslobodení sú len držitelia Jánskeho plakety a ľudia s potvrdením o hmotnej núdzi.

vivici
29. aug 2023

@magimary ano to viem ze su aj oslobeneni a ze som sama na to nezaujima nikoho ani to ze len dohodu mam od jula predtym zaevidovana 😊 Len chcela by som vediet sumu ze cca kolko peniaze tam mam mat so sebou. 😊

vivici
29. aug 2023

@marika1712 Dobry vecer. Ja by som bola zvedava ze za kolko vam to vyslo? Mi ideme na 28 dni v septembri. Dakujem za odpoved

zahradnictvo
30. aug 2023

@vivici
Platíte ubytovanie a stravu za každý deň + kúpeľný poplatok. Skúste si tam zavolat, povedia Vám presnejšie.

modrykono
21. sep 2023

@marika1712 Ahojte...rada by som sa pridala k diskusii...sice nebudem priamo odpovedat na otazku, ale myslim, ze je fer pridat cersvtu skusenost z bardejovskych..liecenie s dietatom: doprovody s detmi su ubytovane v hoteli Mier = je to vlastne ubytovna, v ktorej sa nachadzaju mysi...pravidelne, kupele rovnako ako bardejovska hygiena o tom vie a jedine co s tym robia je, ze Vam na izbu daju pascu...chytene mysi Vam odpracu, ale neupracu po nich...takze ak tam aj ste, urcite noste prezuvky vsade! Bezlepkove ranajky = 2 druhy cerealii a dva druhy chleba po celu dlzku pobytu. Ak mate problem s mliekom, musite si ustriehnut co jete, lebo pri klasickom pecive nie su uvadzane alergeny. Od 1. septembra je program pre deti stopnuty - ziaden bowling, herna pri jedalni zamknuta, vonkajsie kupalisko tiez a zostava jedine vonkajsie ihrisko alebo kutik v hoteli Ozon/ Alexander. Proceduru telocvik casto vedu pani, ktori vyslovene nemaju radi deti a obcas proceduru zakoncia vtipom o pedofiloch. Personal je zvacsa vyhoreny a ak mate nejake otazky, alebo sa niecoho dozadujete odpoved je v zmysle...co od nas chcete, viete aky mame plat...stravovat sa mate do 15 minut, inac sa na Vas zazera, ze co Vam tak dlho trva. Caj odporucam nepit..byva skysnuty...vybrat si nejaku prichut, alebo mat k dispo teplu vodu, ze si ho aj kupite po vlastnej linii je nemozne. V jedle sa casto nachadzaju vlasy - teda to su tie viditelne aditiva...Ak mate starsie dieta a uvazujete, ze ho tam poslete same...nuz neodporucam...deti su od rana sikanovane pokrikmi a pokynmi a poznamkami, ze asi prisli z osady, alebo co...izby sa upratuju len naoko - nam na prvom poschodi po zaslani oficialnej staznosti chodili kazdy druhy den, ale ludom na tretom tak raz za tyzden...aj to bola len rychlovka=umyt predsien.

Ja som sa na pobyt tesila a pred odchodom som si guglila recenzie...nasla som same pozitiva...malo mi to byt podozrive...preto pisem to co som zazila...ak mate zaujem pripojim aj fotky pasci na mysi, ktore nepohli ani bardejovskou hygienou, plus vyjadrenie kupelov, hygieny aj poistovne...nikto nic neriesi, nikoho nic nezaujima, hlavne ze sa tam ludia tocia, priplatia co treba a ze odidu so salmonelou?...koho to zaujima...

mata1826
27. okt 2023

@modrykono fuuu tak to je iná skúsenosť ďakujem ale veľmi pekne za informácie ušetrila ste mi kopec nervov a peňazí keďže tieto kúpele sme zvažovali no ja mám paniku z myší a teda ani ostatne veci ohľadom pobytu nevypadajú prijemne.