icon

Kto má dnes službu na detskej pohotovosti?

ivetka090
2. nov 2024

Dobrý deň neviete niekto kto má dnes službu na detskej pohotovosti? Ďakujem.

kacena4
2. nov 2024

nie je to jedno ak ju naozaj potrebujes??!!

maddie1711
2. nov 2024

@kacena4 tiež nechápem tejto otázke. Ak moje dieťa vyžaduje okamžitú pomoc, idem tam bez ohľadu na to kto tam je. Ak mam zapotreby vyberať si lekára, nie je to stav na pohotovost.

hygienka
2. nov 2024

@maddie1711 no, nie je to jedno. A to som sestra.
Keď dieťa kašle o dušu, NEteplotuje a doktorka ťa zjazdi a naordinuje, že máš dávať Paralen každých 8 hodín preventívne, aby nedostal teplotu 🫣
Prípadne staršiemu dali ATB Amoksiklav a bola to mononukleóza. A pritom ani crp nemal vysoké.
A načo mu dávam také somariny ako nasivin do nosa a sinupret. A domov sme odchádzali s tým,že mu mám dávať nasivin a sinupret. 🤣

lilizzachy
2. nov 2024

@ivetka090 nie je to jedno... Aspoň u nas v Košiciach boli sme asi 4 x za život malej a z toho bol jeden normálny lekár..paradoxne muz....jedna lekárka ju vyšetrovala tak necitlivo že mi malej až bolo ľúto..ako masiarka...takže nie je to jedno nečudujem sa autorke aj ja by som najradšej chcela vedieť kto robí ak tam treba ísť 😄

maddie1711
2. nov 2024

@lilizzachy
@hygienka Ja rozumiem, že sú lekári a lekári. Ale myslela som tým to, že ak už raz rozmýšľam nad pohotovosťou, tak je to stav ktorý si to vyžaduje bez ohľadu na to kto tam je, lebo je to nutne. Ak mi niekto napíše že je tam aktuálne lekár, ktorý sa mi nepáči a rozhodnem sa tam neísť len kvôli tomu kto tam momentálne robí, nie je to stav na pohotovosť. Neviem či som to napísala zrozumiteľne, ale v jednoduchosti ak si moje dieťa alebo ja vyžadujeme akútnu starostlivosť, je jedno kto tam momentálne ordinuje, lebo zo potrebujeme hneď teraz. Nie zajtra keď sa vymení služba. Inak ten stav nepatrí na pohotovosť. Pre príklad, minule som isla na chirurgickú pohotovosť, zlomila som si prst, strhávali mi necht, a absolútne som neriešila či tam je mladý ukrajinský doktor alebo nejaký iný lekár. Bolo mi to jedno lebo som musela ísť, ak by to nebolo urgentne, počkala by som do ďalšieho dňa a vybrala si lekara ktorého by som chcela. Ale nie z pohotovosti.

kubikamamka
3. nov 2024

@hygienka suhlasim sestra bola v stredu s 9mesacnym synom mala robit Hrivnakova. Vysetrila ho hrozila mu nemocnica. Dychanie zhorsene, kasel neustupoval. Dali im cipky neviem nazov len viem ze to davaju v nemocnici detom ak uz sa nemozu nadychnut. A isla v piatok, ze naj ho skontroluju lebo byva v ke a ostala tu. Bola tam niejaka mlada dokyorka, ktora jej povedala, ved jemu nic nieje naco s nim tu prisla. Tak komu by ste vy verili @maddie1711?

jazminn
3. nov 2024

treba zavolať spojovateľa, on niekedy povie a inokedy povie, že nevie...ale existujú aj zoznamy, ale tie tiež nie sú stále presné, lebo lekári si povymieňajú služby...

maddie1711
3. nov 2024

@kubikamamka v prvom rade si to netreba mýliť s obvodným lekárom. Na pohotovosť sa na kontroly nechodí.

kubikamamka
3. nov 2024

Ano ona vie ale aj keby sa mu zhorsil jeho stav a cipky by mu nepomohli tak podla tej dr mladej by mu tiez nic nebolo

pink_lady
3. nov 2024

veruže nie je jedno, kto slôži na APS...tiež vždy kontrolujem

maddie1711
3. nov 2024

@pink_lady
@kubikamamka

No dobre a vezmime si to z opačnej strany. Ak by vaše dieťa (nedajbože) reálne potrebovalo pomoc, lebo co ja vie strácalo vedomie. Pozerali by ste na to kto robí alebo by ste sadli do auta a išli?

danieli
3. nov 2024

Tak niekedy sa moze stat, ze tvoj detsky obvodny sluzi prave v ten den na pohotovosti a tak sa radsej vyberies tam ako na inu pohotovost, my mame takto tusim 3-4 v okruhu 50 km, cize ak sluzi nas idem priorotne tam, kde sluzi

kubikamamka
Autor odpoveď zmazal
kubikamamka
Autor odpoveď zmazal
pink_lady
3. nov 2024

@maddie1711 keď moje dieťa reálne strácalo vedomie, volala som RZP

maddie1711
3. nov 2024

@pink_lady ok. Tak zly príklad. Ale aj tak ho odviezli na oddelenie, kde bol jeden s tých lekárov ku ktorému by si možno nešla. Ale to je jedno. Mali by ste si vytvoriť skupinu ,,kto dnes sluzi na pohotovosti” aby sme my menej chápavý nerypali.

pink_lady
4. nov 2024

@maddie1711 lekar z APS nie je na oddeleni. A na oddeleni je vzdy viac lekarov, nie len jeden. Ale to je jedno, ako pises, pretoze nie kazdy mal skusenost aku maju ini. Pozri ja som mala detsku lekarku ktora ked som sa dusila kaslom - fakt dusila predpisovala mi dokola kodynal, pytala ci byma nemohla aspon na rtg poslat, tak povedala: a co si myslite ze ju rtg vylieci? A bol to chronicky hnisavy zapal dutin ktory sa poriesil az v dospelosti.. Alebo ta ista lekarka, susede pri tyzden trvajucich horuckach tvrdila ze ma len zapal oblukov a ona mala zapal pluc. Takze ano kedze tato dr este stale ordinuje hoci uz ma takmer 80r tak vzdy si zistujem kto je na pohotovosti, ak tato dr viem ze to nema vyznam...A potom su take dr co od dveri napisu ATB ani nevysetria...takym sa oblukom vyhybam

hygienka
4. nov 2024

@maddie1711 lekár z APS nie je na oddelení.
APS zabezpečujú prioritne "obvoďaci". Lekári z oddelenia majú na starosti oddelenie a noci aj urgent.

miruska128
4. nov 2024

@maddie1711 aj ja si radšej zistím aký lekar slúži na pohotovosti, a ak to nie je akútne, ale vyžaduje si to vyšetrenie, tak pockame radsej do druheho dňa ak to vychádza na víkend. Ak je to cez tyzden, samozrejme ráno k obvodakovi, ale samozrejme ze sa nám už stalo, že sme s malym akutne potrebovali na pohotovost a vtedy sme už aj so zbalenymi vecami utekali a vedeli, ze to bude hospitalizacia a bolo mi jedno kto vtedy sluzi. Ale ako vravím, ak stav si vyzaduje vysetrenie a počká to do zajtra tak radsej počkám a pôjdem k inemu dr. Toť naša skusenost