Liečba hemangiómu u bábätka v Bardejove: Čo očakávať?
Liečilo sa niekomu z Bardejova bábätko s hemangiomom? My sme boli 3 mesiace pozorovaní, teraz nás čaká posledná kontrola u kožnej, následne nás chce poslať na detské oddelenie za primárkou, aby nasadila liečbu. Ako dlho budeme musieť s dieťaťom ostať v nemocnici na pozorovaní? Vyskytlo sa u niektorého dieťaťa nejaká reakcia na liečbu? A ako dlho trvá liečba? My to máme na predlaktí, veľkosť cca. 3,5 cm na 1,5 cm, už je to vypuklejšie, ostro krvavé. Po narodení to bolo skôr zarovno s kožou.Na chrbátiku má len také mini, sotva viditeľné.
My sme mali na hlavičke krvavo červené tiež vypuklé, boli sme hospitalizovaný na detskom oddelení tuším dve noci...čiže tri dni, len na sledovanie ako zvláda hemangiól sirup...či sa jej po ňom nedvíha veľmi tlak, glykemický index či je ok a tak...a potom každý mesiac sme chodili na kontroly na detské oddelenie k MUDr. Medrickej...
@marisella2905 aj môj 7 mesačný ma,berieme sirup hemangiol.Mali sme byť aj hospitalizovaný na 24 hod.,ale detske bola stále plne a tlačil nás čas keďže sirup sa ma podať do 5 mesiaca
@patricia30 Aj nás už tlačí čas. Kožná ešte dala poslednú kontrolu na 19.3 a potom už nás asi pošle k Medrickej, keďže malej začne od 1.4 plynúť 6.mesiac a musíme stihnúť začať liečbu v 5.mesiaci. A ako to zvláda váš syn? Sú tam nejaké potiaže zo sirupu? Či všetko ok? U mojej to je momentálne takéto...
@anushik A boli nejaké potiaže zo sirupu? A ako dlho trvá liečba?
@marisella2905 pol roka trvá liečba.Sirup znáša dobre zo začiatku sme chodili raz do týždňa na EKG a cukor merať,teraz už len raz do mesiaca.Preto sa chodí,lebo aj sa postupne navysuje dávka sirupu a môj mal na 4 miestach,ale nie také aké mate vy.Teraz sa už pomaly stráca to
@marisella2905 ja si myslím,že 19.3 pôjdete hneď aj k pani Dr.Medrickej aspoň mi sme tak išli

@marisella2905 je tu skupina hemangion.. moja mala na hlavicke ale skor taky podkozny nic na to nebrala casom sa stratil. Potom sa kej spravil na nose ktory stale zadrela a krvacal tak ten jej odstranil plasticky chirurg. Bol ako mensi hrasok. Spravil jej to krasne nema jazvu nic