Život v Belgicku

luci132
24. mar 2022

Ahojte , chcem sa spytat na zivot v belgicku alebo tak celkovo v zahraničí , manžel pracuje v belgicku uz dlhsie a trávi tam väčšinu casu v roku , rozmýšľam ci sa aj s deťmi neprestahujeme za nim dcera ma 4roky a syn pol roka..chcela by som,vediet skúsenosti ..
Jazyk moc neviem teda len troska anglicky ...a tak to si myslim ze by som sa do toho dostala ..skôr sa mi jedna o deti ..ako so školkami ..a tak celkovo zivot v zahraničí ...ci je to náročné pre rodičov aj pre deti jazyk školy škôlky ... Dakujem 🙂🙂

lavinis
24. mar 2022

závisí, kde pôjdete, napr. v Bruseli je veľká komunita Čechov a Slovákov, čo robia v EU inštitúciách, kamoška tam učí na európskej škole v slovenskej sekcii (ale myslím, že tieto školy sú len pre úradníkov z EU inštitúcii a diplomatov). Ja som bola v Belgicku pár krát, mne sa tam veľmi páči a išla by som v momente. Ideš do reštiky v Bruseli a hneď počuješ slovenčinu alebo češtinu. deti sú špongie, tie si zvyknú a ešte sa naučia ďalšiu reč 🙂 jediná nevýhoda je, že budete mať ďaleko rodinu, žiadne vypomáhačky od dedkov a babiek. Ale napr. to nemáme ani my a žijeme na SVK.

sashka22
18. jún 2023

@luci132 odišla si nakoniec? Mňa to tiež čaká, zatiaľ mám deti u opatrovateľky na sk ale chcela by som im predpripravit pôdu a priniesť ich sem.