Ako efektívne bojovať s mravcami v záhrade?
Poradte, ako bojujete s mravcami v záhrade? U nás si už aj pascu (doomček proti mravcom, majú ho už vyše dvoch týždňov) "obrátili" v svoj prospech a používajú ju ako strechu svojho hniezda 😅
prášok na mravce bros, nasypať trošku na cestičku, alebo ak nájdeš vchod do mraveniska, zaručene funguje. používam už roky. tento rok je mravcov akosi priveľa.
u nas sypu sol
máme ich na takých miestach kde nechceme liať horúcu vodu .. vyvýšený záhon, pod jahodami, ... ale ďakujem. Ďalší pokus chceme kúpiť toto https://www.hornbach.sk/p/mravci-bufet-loxiran-...
čo sa týka prášku, tak neviem, možno skúsime aj to, ale mám pocit, že tie naše sú ako krtkovia, všade sú pod zemou, v kvetináčoch, v záhonoch, pod trávou :D ach
my sme skusili x veci, bud pomohlo len na chvilu alebo vobec - uz sme to vzdali..
@dabo123 skúste epsomskú soľ, mravce ju nemajú radi. ES dodá pôde živiny neničí ju ako obyčajná soľ, alebo chemické prípravky.
@dabo123 ja som kupila kremelinu, mam ich vsade, lebo stara zarastena zahrada a prvy rok sa ju snazim opatrita daco dopestovat, uz mi vosky povynasali na kriky, ribezle, maliny, cernice, zeru mi aj korene jahod. Ze vraj ta kremelina ich vysusi. Nechcem chemiu, kedze su vsade, kde mi rastie zelenina a tam mi vadia najviac. Malo by to prist do konca tyzdna, tak posypem a dam pripadne vediet, ci pomohlo.
@dabo123 my ich mame tiez vsade po chuja.. lezu mi na nervy.m kvoli nim nemozem si posadit nic.. lebo su vsade hniezda . Tak ich posypat tento rok biotollom.. na jedno hniezdo som vyminula aj sprej na osy.. ale teda aj tak niektore preziju.. tiez by som chcela nieco ucinne na zredukovanie.. lebo co je vela to je moc..

Nuz, je to krute, ale vriacou vodou.