icon

Ako sa zbaviť čiernych chrobákov v dome?

peter953641
15. jan 2026

Dobrý večer máme doma strašne veľa čiernych chrobák úplne všade po celom dome aj na plafone c kúpeľni prosté celom dome neviem čo mám spraviť ako sa ich mám zbaviť nevedel by mi niekto pomôcť.

Ako sa zbaviť čiernych chrobákov v dome?
anonym_c204b0
15. jan 2026
anonym_0885ec
15. jan 2026

@peter953641 tak asi deratizer

cutespider
15. jan 2026

Podľa mňa sa to podobá viac na múčiara. Treba skontrolovať miesta, kde sú uskladnené trvanlivé potraviny (múka, ryža, cestoviny), pravdepodobne sa tam množia. Skús prekrojiť zemiak a položiť na zem, dospelé chrobáky by sa tam mali zhromaždiť.

dadis
Autor odpoveď zmazal
marceeila
16. jan 2026

Niečo podobné som mala aj ja doma v šuplíku s potravinami. Otvorila som a pozerám že koľko ich tam behá, nakoniec som našla že boli v sáčku s bylinkami a ten som celý vyhodila. Od vtedy nič.

luciaruz
16. jan 2026

Problém je KUCHYŇA 🤌🏼 A jedine kuchyna. Usádzajú sa v potravinach. Muka, čaje, ryza, aj koreniny. Uplne vsade sa dokážu usadit.

anonym_755e0b
16. jan 2026

@peter953641 vsetky potraviny, kde si ich nasla, zlikvidovat. A vsetko davat do sklenenych doz: ryza, strukoviny, muka, caje, korenie, pohanka atd. Aj tie nenacate hned po kupeni presypat do doz.

anonym_c90fe4
16. jan 2026

Upratovaním

lubmar
16. jan 2026

Byvaju aj v sackovych cajoch

windowblue
17. jan 2026

@peter953641 ja som ich mala dokonca aj v koreninach a tiež v chilli koreni tam mali svoje larvy alebo niečo také... Až mi zle prišlo z toho..tiež našla som ich v čaji, múke...treba všetko čo je v skrinke pozrieť či náhodou...všetky koreniny bez rozdielu.. všetko som vyhodila ľúto neluto musela som... A poriadne všetko povysavala.. treba to vždy všetko kontrolovať