icon

Ako sa zbaviť mravcov na balkóne?

luciaruz
Dnes o 18:50

Ahojte, prosím neviete pomôcť? Mali sme cez noc bio-odpad na balkóne a rano nas čakali mravce. Odpad je uz preč, balkón som vyumývala aj savom aj octom, biolit, a stale sa vracajú. Vraj majú pachovú stopu, ktorú nasledujú. Ocot mal vraj pomôcť na jej odstránenie ale nestalo sa. Mate dakto skúsenosť? Co na zo pomaha?

anonym_3e80d3
Dnes o 19:29

@luciaruz sodabikarbóna + práškový cukor.

michaela329
Dnes o 19:40

@luciaruz taká tá krieda na mravce - nič iné u nás nefunguje, obkreslim celú terasu a mám pokoj. Po daždi opakujem.

lukbe
Dnes o 20:00

Ani krieda nefungovala, ale zabrali také akoby pasce s niečím. Ráno sfotografujem.

michaela329
Dnes o 20:04
@lukbe

Ani krieda nefungovala, ale zabrali také akoby pasce s niečím. Ráno sfotografujem.

@lukbe také domčeky, čo mali vykantrit hniezdo? U nás nula bodov, špacírovali sa cez ti to a nič.

luciaruz
autor
Dnes o 20:07
@michaela329

@lukbe také domčeky, čo mali vykantrit hniezdo? U nás nula bodov, špacírovali sa cez ti to a nič.

@michaela329 ejha...a na toto sa celkom spolieham.

michaela329
Dnes o 20:11
@luciaruz

@michaela329 ejha...a na toto sa celkom spolieham.

@luciaruz dnes som nasypala na každé mravenisko, čo som našla na dvore prach na mravce - potom zreferujem, či to zabralo. Tiež ma riadne s..rú.

ivicatolic
Dnes o 20:22

@luciaruz sú všade , všade, všade....aj u nás, vnútri, ja im pripravím párty -nasypem cukru do misky, tam sa všetci držia a potom povysávať 😀👍

lukbe
Dnes o 20:22
@michaela329

@michaela329 takéto, u nas zabrali.

bubacisko74
Dnes o 20:28

Ja som skusala kedysi ocot, kriedu, nepamatam si uz co vsetko mozne, aj tu spominane domceky. Nic nepomahalo, az nakoniec som kupila v kauflande take ruzove male granulky pre mravcov a tie perfektne zabrali. Ide o to, aby tie granule zaniesli do hniezda ku kralovnej. Mravce vykapali. Zial, znacku si uz nepamatam, ale mam taky pocit, ze to bola nejaka nemecka? Kazdopadne tie zabrali.

mauduska
Dnes o 20:28

Ja keď niekde nájdem mravce, nejakú časť z nich proste zabijem a nechám tam, snažím sa cca polovicu čo vidím. Ostatné nechám žiť. Ony sa nejako zľaknú, dokonca pozbierajú svojich mŕtvych a odnesú ich preč, už viac potom nechodia (až po nejakom čase). Neviem ako to funguje, ale u nás to funguje :D

kvetka22
Dnes o 20:38
@mauduska

Ja keď niekde nájdem mravce, nejakú časť z nich proste zabijem a nechám tam, snažím sa cca polovicu čo vidím. Ostatné nechám žiť. Ony sa nejako zľaknú, dokonca pozbierajú svojich mŕtvych a odnesú ich preč, už viac potom nechodia (až po nejakom čase). Neviem ako to funguje, ale u nás to funguje :D

@mauduska u nás technika strachu vôbec nefunguje... Skúšala som to, ale tí moji sa nechceli vzdať a furt noví a noví chodili, asi som ich skôr nasrala 🤣
Ale zistila som, že ich ničia aj rôzne čističe do kúpeľne, napr obyč lacný z lidla 😁 tak nastriekam, potom utriem a mravce sú fuč a dĺžka čistá 🤣

mauduska
Dnes o 20:46
@kvetka22

@mauduska u nás technika strachu vôbec nefunguje... Skúšala som to, ale tí moji sa nechceli vzdať a furt noví a noví chodili, asi som ich skôr nasrala 🤣
Ale zistila som, že ich ničia aj rôzne čističe do kúpeľne, napr obyč lacný z lidla 😁 tak nastriekam, potom utriem a mravce sú fuč a dĺžka čistá 🤣

@kvetka22 Tak možno iný kraj, iný mrav :D :D Máte odolnejšie mravce :D