Ako sa zbaviť mravcov na balkóne?
Ahojte, prosím neviete pomôcť? Mali sme cez noc bio-odpad na balkóne a rano nas čakali mravce. Odpad je uz preč, balkón som vyumývala aj savom aj octom, biolit, a stale sa vracajú. Vraj majú pachovú stopu, ktorú nasledujú. Ocot mal vraj pomôcť na jej odstránenie ale nestalo sa. Mate dakto skúsenosť? Co na zo pomaha?
@luciaruz taká tá krieda na mravce - nič iné u nás nefunguje, obkreslim celú terasu a mám pokoj. Po daždi opakujem.
Ani krieda nefungovala, ale zabrali také akoby pasce s niečím. Ráno sfotografujem.
Ani krieda nefungovala, ale zabrali také akoby pasce s niečím. Ráno sfotografujem.
@lukbe také domčeky, čo mali vykantrit hniezdo? U nás nula bodov, špacírovali sa cez ti to a nič.
@lukbe také domčeky, čo mali vykantrit hniezdo? U nás nula bodov, špacírovali sa cez ti to a nič.
@michaela329 ejha...a na toto sa celkom spolieham.
@michaela329 ejha...a na toto sa celkom spolieham.
@luciaruz dnes som nasypala na každé mravenisko, čo som našla na dvore prach na mravce - potom zreferujem, či to zabralo. Tiež ma riadne s..rú.
@luciaruz sú všade , všade, všade....aj u nás, vnútri, ja im pripravím párty -nasypem cukru do misky, tam sa všetci držia a potom povysávať 😀👍
@michaela329 takéto, u nas zabrali.
Ja som skusala kedysi ocot, kriedu, nepamatam si uz co vsetko mozne, aj tu spominane domceky. Nic nepomahalo, az nakoniec som kupila v kauflande take ruzove male granulky pre mravcov a tie perfektne zabrali. Ide o to, aby tie granule zaniesli do hniezda ku kralovnej. Mravce vykapali. Zial, znacku si uz nepamatam, ale mam taky pocit, ze to bola nejaka nemecka? Kazdopadne tie zabrali.
Ja keď niekde nájdem mravce, nejakú časť z nich proste zabijem a nechám tam, snažím sa cca polovicu čo vidím. Ostatné nechám žiť. Ony sa nejako zľaknú, dokonca pozbierajú svojich mŕtvych a odnesú ich preč, už viac potom nechodia (až po nejakom čase). Neviem ako to funguje, ale u nás to funguje :D
Ja keď niekde nájdem mravce, nejakú časť z nich proste zabijem a nechám tam, snažím sa cca polovicu čo vidím. Ostatné nechám žiť. Ony sa nejako zľaknú, dokonca pozbierajú svojich mŕtvych a odnesú ich preč, už viac potom nechodia (až po nejakom čase). Neviem ako to funguje, ale u nás to funguje :D
@mauduska u nás technika strachu vôbec nefunguje... Skúšala som to, ale tí moji sa nechceli vzdať a furt noví a noví chodili, asi som ich skôr nasrala 🤣
Ale zistila som, že ich ničia aj rôzne čističe do kúpeľne, napr obyč lacný z lidla 😁 tak nastriekam, potom utriem a mravce sú fuč a dĺžka čistá 🤣
@mauduska u nás technika strachu vôbec nefunguje... Skúšala som to, ale tí moji sa nechceli vzdať a furt noví a noví chodili, asi som ich skôr nasrala 🤣
Ale zistila som, že ich ničia aj rôzne čističe do kúpeľne, napr obyč lacný z lidla 😁 tak nastriekam, potom utriem a mravce sú fuč a dĺžka čistá 🤣
@kvetka22 Tak možno iný kraj, iný mrav :D :D Máte odolnejšie mravce :D

@luciaruz sodabikarbóna + práškový cukor.