Ako sa zbaviť mravcov v kuchyni bez chémie?
Zdravím. Poraďte mi, ako sa zbaviť mravcov v kuchyni?
Mám malé deti, psíka, teda nechcem tam dávať nejakú moc silnú chémiu. Neviete mi poradiť nejaké možnosti? Bývame v dome. Teda nie sú od susedov :-/
@anonym_autor ak vies, odkial ti vychadzaju, daj tam sol. Normalne kuchynsku sol natlac do tej dierky a okolo nej. Ak nevies, ale mozes niekde, kadial chodia, rozsypat sol (napriklad pod kuch. linku za tu spodnu listu) tak to sprav. O tyzden povysavas aj s mravcami.
soľ, alebo ak tam nemá prístup dieťa alebo pes, tak Bros prášok proti mravcom. Za pár hodín máš pokoj. Ja som sypala Bros, mačka prášok ignorovala.
RAID domček u nás už dvakrát super zabral, za pár hodín bolo po probléme….nezabral len raz na také malé červené mravce, tie tam nechodili, poriešili sme sprejom
Máme také domčeky,nie je to Raid, mravce sa ,,napádajú,, rozmedzí do svojho domčeka a postupne vymiznú. Mám s tým dobré skusenosti
Mne zabralo nájsť odkiaľ vychádzali a tam naliať silný mužský parfém, alebo nastriekat mužský dezodorant. Odvtedy sú mravce preč.
Ocot
Mne zabralo nájsť odkiaľ vychádzali a tam naliať silný mužský parfém, alebo nastriekat mužský dezodorant. Odvtedy sú mravce preč.
@anonym_48c523 urobila som to isté, akurát so Sanytolom. Zabral hneď.
Mravce nemajú radi vôňu mletej škorice, my sme v kuchyni posypali mletú škoricu a odišli ....... tak uvidím čí sa vrátia
ja mam vo flasi s rozprasovacom ocot a kazdy vecer prestreknem povrchy octom. Nesmie nikde ostavat zadne jedlo ani omrvinky. Minule mi na zem spadlo jedno kolienko (cestovina) a kym som sa otocila, donosila jedlo do jedalne, na tom kolienku bolo 10 tych malych mrsiek. My mame tento rok invaziu asi. A bojujeme s tym kazdy rok....

@anonym_autor na miesta kde chodia nastrazit mravcie bufety, su aj take, kde nie je chemia, znacka Loxiran