icon

Ako účinne zlikvidovať vši u detí?

Včera o 12:22

Ahojte dnes som náhodou dcére objavila vši. Vlasy ma pod zadok je to masaker. Sťažovala sa ze ju svrbi hlava ale vždy mala lupiny a nič extra som nevidela. Až dnes som si všimla keď jej z hlavy vyliezla živá voš. Druhá dcéra ani ja nemáme. Z výletu som ju odhlásila do kolektívu nesmie učiteľke som napísala nech rodičom oznámi že treba pozerať hlavy ale nech to drží diskrétne. Lekárke som sa dnes nedovolala takže budem volať v pondelok keďže asi potrebujem Očr a sledovať aj menšiu dcéru. Dala som jej sérum zábal Tea tree olej paranit a keď jej to bude pôsobiť 30 min umyjem jej so šampónom. Dačo som vycesala vyše 20 jedincov. Som blbá sprostá ze som si nevšimla ja viem. 😩 Je mi jej ľúto strašne ju to vzalo. Ideme ešte vlasy pozehlit žehličkou na vlasy a necháme ich vydusit tým teplom. Čo ešte môžeme urobiť?

bavlnka92
Včera o 12:23

vyprať oblečenie na vysokú teplotu... tak sme mali my odporúčané keď sa v triede vyskytli

anonym_9d6b08
Včera o 12:29

@anonym_autor prala som vsetky veci aj postelne deky..drzim palce. Fu dlhe vlasy, to je ...

anonym_efaa2e
Včera o 12:30

@anonym_autor klud, to sa stava, vsi clovek chyti aj v mhd, proste fakt nikdy nevies. Moja ma tiez dlhe huste vlasy, tkaze som sa nacesala, mala ich pred par rokmi. Pouzila som Nyda pripravok s dievcatkom vo fialovom tricku (nie v oranzovom, ten nezabral). A teda ja som jej to po tyzdni opakovala, ze keby sa naahodou medzitym nejaka hnida vyvinula, tak nech je kaput. Dost dobry je na vycesavanie po tenuckych pramienkoch hlavne na odstranenie vajicok taky hrebencek vsivacik, plus teda ja som vtedy mojej vlasy aj normalne prezehlila zehlickou na vlasy (bezne to nerobim) a asi dvakrat nieco normalne prasklo, tipujem, ze som "trafila"...

tanyan
Včera o 12:34

Obliečky, uteráky, ak sa dá aj periny, deky... všetko, kde by sa mohli skrývať. Ja by som doma asi použila aj na gauč a matrace Sanytol proti roztočom - sprej v bielej fľaši. Nie je to síce konkrétne proti všiam, ale určite im to znepríjemní život.
https://sanytol.sk/vyrobok/pripravok-proti-rozt...

aalt
Včera o 12:38

Mali sme pred par rokmi ... Paranit sampon a vsivacik hreben (bol aj k samponu, ale dokupoval som este taky lepsi "terminator"). Doniesla si z tabora, tiez celkom dlhe a hlavne huste vlasy. Na prvykrat to bol masaker, druhy krat uz lepsie. Tusim az po tretej kure boli prec, ale preventivne sme este spravili aj ked sa uz nic nenaslo. Vsetko sa pralo, proste klasika, nastastie cez prazdniny. Inac preventivne by som "kuru" odporucil kazdemu, lebo ked najdes nejaku sebe, uz ju urcite nemas iba tu jednu ...

ullala
Včera o 12:52

Inak kym sa spusti uplna panika a zacnete gauce tepovat, tak vos neprezije mimo vlasov. Umiera do niekolkych hodin

lucik194
Včera o 20:16

vsetko vyprat, obliect nove periny

u nas pomohla na 100% len jedna vec z dlhych vlasov a to vyzehlenie celych vlasov. Sampon je len taka pomocka na ukludnenie hlavy (tvojej).

vycesavat budes hodinu a ak ma dlhe huste vlasy, urcite sa niekde jedna schova.
u nas bol postup komplet vyzehlena hlava a potom sampon

macjane
Včera o 20:25

Mojej dcére vyžehlenie vôbec nepomohlo. Najviac zabralo natrieť vlasy kokosovým olejom nanhrubo, zabaliť do fólie a následne do turbanu, takto ponechať cez noc. Ten olej ich zadusil…vlasy som ale preventívne pozrela este mesiac.

anonym_e98b2e
Včera o 20:31

Pamätám si keď som mala asi 13 a sestra to doniesla zo škôlky a mala som vlasy po pás.Mesiac som sa ich nevedela zbaviť.Sampon proti vsiam nula bodov ,vycesavanie a nie a nie sa zbaviť .No nič ak som nechcela vlasy ostrihať mama mi zafarbila vlasy vtedy to bolo aj tak v móde a malá som pokoj .Neviem koľko má dcéra rokov ale ak nepomôže žehlička skús aj to .Môžeš jej zafarbiť v jej odtieni vlasov aby nebol nejaký rozdiel

anonym_525ae2
Včera o 23:25

Pracujem v MŠ a 2-3x v sk.roku mame vši…. Je to ok, Al robíš všetko možné, už len zotrvať a bude to v poriadku😉