Je to sršeň ázijský?
si vygugli,je kopu fotiek aj videí
daj do google lens, co ti najde ... len to chce lepsiu fotku
@anonym_2e1429 toto nevygúgli 😨
Ázijský invázny má mať žlté nohy.
Z foto to moc dobre nevidno, mal by mať žlté nohy, čierne telo a oranžové pásiky, jeden na začiatku bruška a viac na konci… ak ide o tento druh, nahláste to ŠOP SR, radšej aj ak nemáte 100% istotu
Z foto to moc dobre nevidno, mal by mať žlté nohy, čierne telo a oranžové pásiky, jeden na začiatku bruška a viac na konci… ak ide o tento druh, nahláste to ŠOP SR, radšej aj ak nemáte 100% istotu
@anonym_f2814c nahlasila som uz mam doma rok a polrocneho syna keny neni priatel doma tak neviem co by som ja s tym robila
Má žlto sfarbené končatiny? Nemá.
Má tmavú až čiernu hlavu? Nemá.
Tak čo robíš paniku.
Má žlto sfarbené končatiny? Nemá.
Má tmavú až čiernu hlavu? Nemá.
Tak čo robíš paniku.
@anonym_3297b8 vsak aj normalny srsen uhryzne tak mam dovod robit paniku
@viktoria1751 Pokiaľ je len jeden a nemajú v byte hniezdo, tak stačí otvoriť okno a on vyletí. Teda nabudúce, aby si nechytila paniku. On ťa sám od seba pre nič za nič nenapadne, musel by sa cítiť ohrozený. U nás na záhrade ich lieta dosť a nič nerobia.
Treba byť opatrný, ale netreba sa ho až tak báť.
@viktoria1751 osa ťa uhryzne skôr ako sršeň.
https://www.aktuality.sk/clanok/YWATEEk/moze-va...
@viktoria1751 urcite to je srsen azijsky. Tiez sme nasli a nahlasovali. Budi Vam volat...
@viktoria1751 Naši sú zlatíčkovia, jasne stres z toho zvuku ale dajú sa ľahko chytiť a vypustiť von, nebodajú, treba kľud. Tie ázijské som čítal že bodajú hneď
och, baby, včera som niečo take povysavala s vysavačom, ked si sadol. Hrozne vrčal ked lietal a lietal rýchlo. Hadicu z vysavača som upchala servítkou aby nahodou nevyletel, keby ešte žil. Myslite, že je už mrtvy? Môžem ho vybrať? nech vidim ako vyzera...
@viktoria1751 a? Cele leto mas srsne a podobne vsade.
@viktoria1751 Naši sú zlatíčkovia, jasne stres z toho zvuku ale dajú sa ľahko chytiť a vypustiť von, nebodajú, treba kľud. Tie ázijské som čítal že bodajú hneď
@hiro nebodaju? Mozno tvoje skrotene😄