Je to šváb?
Ahojte žienky,
potrebujem poradiť 🙏
dnes som v byte našla tohto chrobáka (viď foto) a neviem, či ide o švába alebo niečo iné.
Bývam v bytovke, v podnájme, zatiaľ som si nič podobné nevšimla a dosť ma to vystrašilo.
Prosím, viete podľa fotky povedať, či je to šváb?
A ak áno – čo mám robiť ako nájomník?
Má to riešiť majiteľ bytu alebo správa bytovky?
Ďakujem veľmi pekne za každú radu 🌸
Priatel to hodil hneď do dresu hneď pridávam dole foto o
@natalka1234568 môže to byt neskodny švabik. Nerob paniku. Ak ich nenájdeš viac tak sa len schoval u teba pred zimou. Na jeseň toho bolo veľa ale v bytoch nežijú, lezú z vonku. Skus lepsienodfotot alebo pozrieť na nete ci je to on...
Podľa mňa je popozeraj za skrinami pod kobercami ak máš ,v kúpeľni v stupackach či tam niesu ďalšie .Ak áno čím skôr deratizovat lebo to budeš mať všade kde sa pozrieš .Podľa tých dlhých tykadiel to môže byť šváb
@tinka3435 neviem pozrieť za kuchynskými skrinkami lebo suprilepene o stenu
nie je to skor svrcek?
@natalka1234568 hoď si fotku do google lens..
Mne to príde ako cvrcek
Je to dokonaly svab bytovy.....
Ahoj,ano je to Rus domovy,ak mate v bytovke nejakych ukrajincov alebo aziatov je dost mozne ze to dovliekli do bytovky,poradim vam klasicke lepky na mysi ,dajte na ne nejake jedlo najlepšie chlieb,oni si to najdu,podla toho budete vedieť vyskyt,a určite deratizatora,inak sa toho nezbavyte,drzim palce
Ahoj,ano je to Rus domovy,ak mate v bytovke nejakych ukrajincov alebo aziatov je dost mozne ze to dovliekli do bytovky,poradim vam klasicke lepky na mysi ,dajte na ne nejake jedlo najlepšie chlieb,oni si to najdu,podla toho budete vedieť vyskyt,a určite deratizatora,inak sa toho nezbavyte,drzim palce
@ellahela áno Vietnamci Gruzínci a tak bývam tu od apríla ale tohto jedného som zatiaľ našla netuším či to je v bytovke to treba s kým riešiť dodrzujem si poriadok tak nechápem
@ellahela áno Vietnamci Gruzínci a tak bývam tu od apríla ale tohto jedného som zatiaľ našla netuším či to je v bytovke to treba s kým riešiť dodrzujem si poriadok tak nechápem
@natalka1234568 informujte majitela a on domovu spravu,to sa musi deratizovat,inak to budete mat vsade,alebo si radsej hladajte nove ubytovanie
@natalka1234568 informujte majitela a on domovu spravu,to sa musi deratizovat,inak to budete mat vsade,alebo si radsej hladajte nove ubytovanie
@ellahela vy mozete mat tiptop poriadok,ale to je jedno,oni sa velmi rychlo rozmnozuju,ak sa to zanedba je to hotova katastrofa🙈
@ellahela áno idem riešiť dom len neprenesiem si to napríklad nebudem to mať v telke? Zatiaľ som nič nevidela sú to už 3 dni
@ellahela áno idem riešiť dom len neprenesiem si to napríklad nebudem to mať v telke? Zatiaľ som nič nevidela sú to už 3 dni
@natalka1234568
@natalka1234568
@natalka1234568 ano da sa to aj preniest,neriskovala by som ,ked tak zavolajte si deratizera na svoje náklady,a nech zisti vyskyt
@natalka1234568
@natalka1234568
@natalka1234568 ano da sa to aj preniest,neriskovala by som ,ked tak zavolajte si deratizera na svoje náklady,a nech zisti vyskyt
@ellahela ale ja tu nemám ani skrine nič vlastne len telku a veci

Podľa mňa je popozeraj za skrinami pod kobercami ak máš ,v kúpeľni v stupackach či tam niesu ďalšie .Ak áno čím skôr deratizovat lebo to budeš mať všade kde sa pozrieš .Podľa tých dlhých tykadiel to môže byť šváb