icon

Je to šváb?

misks
30. aug 2025

Dobrý deň, prosím vás dnesma som toto našla večer v spálni. Jedného na okne a druhý ako by preletel na stenu. Je to šváb? Ja som z toho zúfala. Doma mám úplne poriadok a čisto. Ďakujem

Je to šváb?
renatka100
•
31. aug 2025

@misks vyzera to na zahradnych svabikov, teraz ked sa ochladzuje vecer zvyknu letiet aj dnu. Pozri foto na nete, nie je to svab.

dada0902
•
31. aug 2025

Mne to pride ze je to skus lepsiu fotku

misks
autor
•
31. aug 2025
@dada0902

Mne to pride ze je to skus lepsiu fotku

@dada0902 praveze mam len tuto. Viac som ich zatial nenasla.

misks
autor
•
31. aug 2025
@renatka100

@misks vyzera to na zahradnych svabikov, teraz ked sa ochladzuje vecer zvyknu letiet aj dnu. Pozri foto na nete, nie je to svab.

@renatka100 ja dufam, ze su to tie zahradne lebo ma porazi. Som celu noc nespala a sledovala 😃len tiez niekde mi napise, ze je to zahradny a niekde ze je to ten rus domcay

dada0902
•
31. aug 2025

Joj no drzim palce nech to nebol my sme takto 2r dozadu mali nastahovali sa ku nam do bytovky taky nemenovany a zamorili cely vchod tiez ked som to zbadala pozeram ci mi sibe a ked som uz pocula ze suseda strieka uz mi bolo jasne aj som si poplakala ze to neni mozne nastastie potom prisli deratizátori dali navnady a vynicili to ale ten byt v ktorom oni byvali bol nakompletku zamoreny ze to az zo stien zasuviek islo plus este aj plostice mali nieco hrozne

misks
autor
•
31. aug 2025
@dada0902

Joj no drzim palce nech to nebol my sme takto 2r dozadu mali nastahovali sa ku nam do bytovky taky nemenovany a zamorili cely vchod tiez ked som to zbadala pozeram ci mi sibe a ked som uz pocula ze suseda strieka uz mi bolo jasne aj som si poplakala ze to neni mozne nastastie potom prisli deratizátori dali navnady a vynicili to ale ten byt v ktorom oni byvali bol nakompletku zamoreny ze to az zo stien zasuviek islo plus este aj plostice mali nieco hrozne

@dada0902 ja mam z toho hrozu a keby mam nejaku spinu alebo bordel, ale ja som chora na upratovanie mam 1 rocne a 5 rocne dieta, takze sa vsetko udrzuje a ked som to zbadala tak zle mi bolo

dada0902
•
31. aug 2025
@misks

@dada0902 ja mam z toho hrozu a keby mam nejaku spinu alebo bordel, ale ja som chora na upratovanie mam 1 rocne a 5 rocne dieta, takze sa vsetko udrzuje a ked som to zbadala tak zle mi bolo

@misks ja ti verim a kde byvas na dome ci byte? Ak na dome nemuselo to byt ono

misks
autor
•
31. aug 2025
@dada0902

@misks ja ti verim a kde byvas na dome ci byte? Ak na dome nemuselo to byt ono

@dada0902 na dome toto bolo v pokrovnej izbe v spalni. A mali sme aj okno otvorene a nestiahli sme sietku a oproti je aj strom. Tak ja strasne dufam, ze to je ono. Dneska idem vsetko upratovat tak uvidim

tenerifka
•
31. aug 2025
@misks

@dada0902 na dome toto bolo v pokrovnej izbe v spalni. A mali sme aj okno otvorene a nestiahli sme sietku a oproti je aj strom. Tak ja strasne dufam, ze to je ono. Dneska idem vsetko upratovat tak uvidim

@misks ako velke su, kolco zhruba cm?, lebo Rus domovy je maly, tak do 2 cm, a vonkajsie su velke. Ale Rus domovy myslim ze nelieta....

misks
autor
•
31. aug 2025
@tenerifka

@misks ako velke su, kolco zhruba cm?, lebo Rus domovy je maly, tak do 2 cm, a vonkajsie su velke. Ale Rus domovy myslim ze nelieta....

@tenerifka fu neviem ja nemam dobre odhady, ale male boli. No tento bol na zaluzii a ked som rozsvietila na neho, tak ani akoze neutekal , ze by sa rychlo schoval. A ten druhy najskor priatel citil, ze nieco leti okolo neho a potom preletel na strop.

tenerifka
•
31. aug 2025
@misks

@tenerifka fu neviem ja nemam dobre odhady, ale male boli. No tento bol na zaluzii a ked som rozsvietila na neho, tak ani akoze neutekal , ze by sa rychlo schoval. A ten druhy najskor priatel citil, ze nieco leti okolo neho a potom preletel na strop.

@misks tak len sleduj situaciu.... Tie domove sa drzia vacsinou v kuchyni, kde je jedlo, vlhko a teplo-pri dreze, rure, umyvacke.....

weronka31
•
31. aug 2025

Ak to priletelo, tak to svab urcite nebude. Svaby nelietaju 🙂

jana_eyre_2
•
31. aug 2025

Je to svabik, teraz je ich obdobie, vždy na konci augusta.. svab Rus ma na zadočku také dva "ostne", je trocha tmavší a nevie lietať..

Okrem toho môžeš spozorovať pri svahoch domových ich trus v kuchynskej linke, sú to také mini bodecky..
(Hmyz je moje hobby, šváby doma nemám 🤪)

misks
autor
•
31. aug 2025
@jana_eyre_2

Je to svabik, teraz je ich obdobie, vždy na konci augusta.. svab Rus ma na zadočku také dva "ostne", je trocha tmavší a nevie lietať..

Okrem toho môžeš spozorovať pri svahoch domových ich trus v kuchynskej linke, sú to také mini bodecky..
(Hmyz je moje hobby, šváby doma nemám 🤪)

@jana_eyre_2 to ste ma potesili. Snad to tak bude lebo ja som uz paranoidna a vidim aj dva ostne aj vsetko mozne 🤣

2miroslava2
•
31. aug 2025
@misks

@dada0902 praveze mam len tuto. Viac som ich zatial nenasla.

@misks my sme mali niečo podobné, volali sme insekciu a povedali,že je svab hôrny, že je teraz veľmi rozmnozeny a bude ho viac. je vraj neškodný a po čase zmizne. Nemnozi sa doma. Vletel nám cez okno. Pre istotu sme postriekali rohy a zákutia. Svab vraj nelieta ale toto áno. Odfodte lepšiu fotku a pošlite nejakým odborníkom na insekciu. Držím paste. M